Játssz egy Samsung Galaxy-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Ithaca


(Ithaca)
Ithaca

Tartalom

Egy kaliforniai kisvárosban, San Joaquin Valley-ben a tizennégy éves fiú, Homer Macauley arra született, hogy ő legyen a legjobb és leggyorsabb biciklis levélkihordó. Bátyja a belépett a seregbe, így a fiúnak kell gondját viselnie özvegy édesanyjának, nővérének és négy éves öccsének, Ulyssesnek. Homer 1942 nyarán továbbra is kézbesíti leveleit szerelemről, reményről, fájdalomról és halálról.  Egy nap rendkívül fontos üzenetet kap, mely sorsfordítónak bizonyul életében, és fiúból férfivá érik. 
A Pulitzer-díjas William Saroyan The Human Comedy (Emberi komédia) című 1943-as regényének filmadaptációja.
(hp)
 
2016. 05. 15. 00:37 

Nagyon vártam már, hogy Meg Ryant és Tom Hanks-et ismét együtt lássam a vásznon. Meglepetéssel vettem tudomásul, hogy a filmet maga Ryan rendezte. Érdekes, hogy a sok éves színészi praxis után egyes művészek átállnak a kamera másik oldalára és meglepő módon ott sem teljesítenek rosszul. Szép ez a film. Tetszett az is, hogy a már említett két nagy név nem a középpontban villog, hanem keretként végigkíséri a főhős, azaz az általuk megformált házaspár fiának történetét. Remek dráma, meghitt hangulattal.

 
2016. 03. 04. 13:16 

Megfogott az a világ, mely életre kelt Meg Ryan első rendezőként jegyzett filmjében. Nagyon szépen kelti életre a szereplőket, finoman bontakoztatja ki személyiségüket és a történet valódi mondanivalója is velük párhuzamosan nyílik meg előttünk. Azt hiszem minden a helyén van: a színészek, a zene, a jelenetek. Nincsenek óriási drámai motívumok, de van sok egyszerű emberi gesztus. nekem nagyon a szívembe írta magát ezzel a projektjével a szőke színésznő.

Meg Ryan
Tom Hanks
 

A történet sok hasonlóságot mutat Az élet komédiája (1943) című film történetével, melynek ötletgyárosa szintén Saroyan volt.

(erare)
 

Az ötletet a film megrendezéséhez Meg Ryan válása kapcsán kapta, ugyanis a Dennis Quaiddel közös élet lezárásakor éppen ezt a regény olvasta.

(erare)
 

A film William Saroyan Emberi történet című regényének mozgóképes adaptációja.

(erare)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.