71% 42 szavazat
Bicska

Bicska

Jacknife
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
26
Szereplők (26)
11
Képek (11)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
1
Díjak (1)
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Két jóbarát, akik túlélték a vietnami háborút - azonban csak egyikük maradt igazából életben... A vietnami háború borzalmait nem lehet elfelejteni, de az ott történtek feldolgozása sem megy olyan könnyen. Jack és David jó barátok, akik együtt járták meg a poklot, együtt élték túl a legszörnyűbb… Több


Forgatókönyvíró: Stephen Metcalfe
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Kanada
Premier: 1989.03.10.
Kathy Baker
Ed Harris
Robert De Niro
Robert De Niro
Kathy Baker
Robert De Niro
Kathy Baker
Robert De Niro
Ed Harris
Robert De Niro
Robert De Niro
Robert De Niro
Robert De Niro
Ed Harris
 
2023.05.16 Piczil Zsolt

legújabb vélemény

Vietnámi Veteránok Világtalálkozója 2. rész

Úgy tudom, a Bicska eredetileg színdarab volt, csak később filmesítették meg. Mára legendákká vált filmszínészek játszanak benne, Robert De Niro és Ed Harris. Mindketten a maximumot hozzák, de a főszerep miatt gondolhatnánk hogy Niro a kiemelkedőbb. Én nem tudnám eldönteni, mert Ed Harris is villant, nem kis mértékben, és a csillogása nem a betört kirakatüvegekből fakad. Igazi tősgyökeres amerikaiakat játszanak, akikből a társadalom valójába áll. Az igazsággal való szembenézés itt sem marad el, csak úgy, mint az Elhaló mennydörgés című filmben. Mindenkinek ajánlom, akik nem csak a Marvel filmekből akarják látni, hogy egy veterán hogy dolgozza fel a háború traumáját.

0
 
2020.12.27 sandras87

Robert De Niro kissé elfeledett filmje, furcsa, hogy mennyire ritkán emlegetik, pedig nagyon érdekes film, De Niro pedig igazán emlékezetes alakítást hoz. Nyugodt szívvel merem ajánlani.

1
 
2015.10.12 scroll35

Átlagos film, amihez hasonlót rengeteget láttunk már, viszont átlagon felüli alakításokkal. Ez így egy közepesre hozza ki a mérleg nyelvét.

0

A film összbevétele 2 049 769 dollár volt (imdb.com).

#1