80% 222 szavazat
Jákob rabbi kalandjai

Jákob rabbi kalandjai

Les aventures de Rabbi Jacob
Filmadatlap
10
Vélemények (10)
18
Szereplők (18)
43
Képek (43)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
Bob  
Louis de Funès
Louis de Funès

FILMINFÓ

Victor Tukán nem az előítéletek embere. Legyen az ember színesbőrű, zsidó vagy arab, a francia gyárost mindez nem zavarja - egészen addig, amíg mindenki marad a saját hazájában. A sors azonban úgy hozza, hogy Victor, útban lánya esküvőjére, számtalan olyan kalandba keveredik, melyek megkérdőjelezik megrögzött előítéleteit. Először is megtudja, hogy hűséges sofőrje, Salamon valójában zsidó. Majd őt nézik négernek, amikor arca véletlenül bekormozódik. Mindezek tetejébe balesetet szenvednek és amikor Victor segítséget próbál szerezni, egy arab fickóval hozza össze a sors, aki terroristák elől menekül. Egy hirtelen jött ötlettől vezérelve mindketten rabbinak öltöznek, s nem sokkal később egy zsidó családi ünnep kellős közepén találják magukat.

Rendező: Gérard Oury
Ország: Franciaország, Olaszország
Premier (HU): 1990.04.26.
 
2022.07.25 Reitman

legújabb vélemény

Az amúgy nagyszerű magyar szinkron sokat gyengít a Louis de Funes hangján. Egyszerűen lehetetlen tökéletesen szinkronizálni Funes-t, tehát ez nem kritika! Funes-t a franciák, főleg mint hangszínészt tisztelik (ami ugye egy kicsit ironikus). Ez az egyik legjobb filmje, csak jót tudok róla mondani minden szempontból.

0
 
2021.12.09 Timon

Jó vicces, zseniális, erős vígjáték. Szinte minden jelenetnél igyekezték a humort kimaxolni. Louis de Funés-n látszott, hogy különösen élvezte a szerepet. 10/10

3
 
2022.06.16 JRD

Viktor Fakopáncs...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Funés filmbéli nevét magyarul így fordították le, így aztán Viktor Fakopáncsként emlegetik a történet folyamán. Tagadhatatlanul Funés alakítás, szójátékokkal és vicces helyzetekkel. Kedvenc jelenetem, amikor Jákob rabbiként táncolni kezd. Az egész film az elejétől a végéig szórakoztató, könnyed. Érdemes megnézni. Szóval filmre fel és jó szórakozást!

2
 
2017.10.16 Deku

Louis de Funes egyáltalán nem a kedvencem semmilyen szempontból nézve sem. Nem igazán van mit dicsérni ebben a filmben mivel nagyon el lett szúrva. Nem gondoltam, volna, hogy ilyen negatív meglepetésben lesz részem, de ez megtudott lepni.

0
 
2020.08.30 sammy88

Victor FAKOPÁNCS.. nem tukán!

Ennél a filmnél is az eredeti szinkron és szöveg a nyerő, annyira beleégett a tudatunkba, hogy fájdalmas a másikkal nézni. Továbbra se értem, hogy gyerekként, hogy nézhettem rongyossá, hisz nem egy 101 kiskutya, de alapműnek számított fiatal koromban. Rgó gumi gyáras látogatás szintén félelmetes volt, mint a Szárnyát vagy comját-ban az élelmiszergyársas rész.

2