68% 74 szavazat
Sushiálmok

Sushiálmok

Jiro Dreams of Sushi
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
23
Szereplők (23)
6
Képek (6)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A 85 éves sushikészítő mester, Jiro Ono élete elevenedik meg a megkapó dokumentumfilmben. A sushikészítés tudományát megtanította fiának, de a világ egyik legdrágább, három Michelin csillagos éttermében Jiro még ma is aktívan dolgozik.
A Sushiálmok olyan ember portréja, aki szakmájában nem… Több


Rendező: David Gelb
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2012.12.20.
 
2019.11.16 bbozsi

legújabb vélemény

Végig érdekes, megkapó, amennyire lehet szeretni egy iszonyatosan pici szeletét a világnak. A harmomikus, tiszta mozdulatok mellé 'jé, ez ilyen egyszerű' gondolatok érik a nézőt, mégis pont azt érti meg, hogy a tökéletesség lehetetlen. Japánban járva... Több

0
 
2019.07.04 Miska bácsi

Japán életfilozófia egy falatban

Jiro bácsi tipikus munkamániás japán férfi, aki elfelejtett nyugdíjba menni. Az elhivatottságán és szakértelmén keresztül bemutatkozik a tradicionális japán életfelfogás, a családi kapcsolatokba is betekintést nyerhetünk, és közelebb kerülhetünk ahhoz, miben is rejlik a világ egyik legművészibb gasztronómiájának koncepciója. Meg elültet a fejünkben egy szusiálmot, hogy mi is meglátogassuk Ginza egyik alagsorában a helyet, és a gatyánkat is otthagyjuk pár falatért a világ egyik legjobbjának tartott szusijából.

0

A film összbevétele 2 550 508 dollár volt (imdb.com).

#1