84% 77 szavazat
Katyi

Katyi

Katyi
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
17
Szereplők (17)
7
Képek (7)
Videók
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Varga Kató színésznő szeretne lenni, de a felvételi vizsgán belesül a szerepébe. Geszty, a már befutott színész, a bizottság elnöke könyörtelenül tehetségtelennek bélyegzi. Kató, hogy tehetségét bizonyítsa, kitalál magának egy figurát: Katyit, a vidéki megesett cselédlányt. Elszegődik Gesztyhez mindenesnek és ebben a minőségében rövidesen felforgatja az egész házat. Pokollá teszi a színész életét.

Forgatókönyvíró: Kolozsvári Andor, Palásthy Géza
Ország: Magyarország
Premier (HU): 1942.12.17.

Hol nézheted

 
2022.10.24 taba

legújabb vélemény

Ma is szórakoztató

Néhány éve kaptam rá az 1930-45 között forgatott magyar filmek nézésére. Tolnay Klári, Kabos Gyula, Jávor Pál, Perczel Zita stb. hamar a kedvenceim lettek. Minden film egyben egy korszak lenyomata is, amikor készült. A Katyi egy nagyszerű magyar vígjáték, 80 évvel később megtekintve a néző rájön, hogy az akkori emberek élete nem különbözött sokban a mostanitól, hasonló problémák foglalkoztatták őket. Ezért az akkori vicces jelenetek ma is megnevettetik a nézőt. Nagyszerű színészi alakítások, fordulatos, humoros történet.

1
 
2015.05.04 titra

Musicaaaal??? Dehogy! Emberek, mert énekelnek egy filmben még nem lesz musical! A legjobb régi magyar filmek közül az egyik. Olyan alapsztorival és helyzetkomikummal, amit Hollywood bármikor szó nélkül lenyúlna ha ismerné ezt a filmet, mint ahogy tette ezt máskor is.

2
 
2016.06.24 alexxx

Hihetetlen, hogy milyen egyszerű dolgokból ki lehet hozni egy igazán szórakoztató filmet. Ha jó a történet s a színészek, nem kell sok hozzá, hogy valami sikeres legyen. Gondolom ezt sem valami magas költségvetésből hozták össze, mégis nagyon jól sikerült. Sokat nevettem.

0
 
2015.07.04 Sziszi

Általában nem vagyok képes rászedni magam a fekete-fehér filmekre, de ez alkalommal nem bántam meg, hogy kivételt tettem. Nagyon sokat nevettem. Klassz kis történet.

0
 

Ez a film "kinevelője" volt a Zöld a kukorica, Katyi...c nótának.Szerző: KaTuS55

#1