70% 210 szavazat
Képtelen kampány

Képtelen kampány

The Campaign
Filmadatlap
13
Vélemények (13)
33
Szereplők (33)
15
Képek (15)
1
Videók (1)
9
Érdekességek (9)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Will Ferrell
Will Ferrell

FILMINFÓ

Észak Karolinában a tizennégyes választókörzet legígéretesebb jelöltje Cam Brady (Will Ferrell), annál is inkább, mert senki nem indul ellene. Ám egy baklövést követően két gazdag iparmágnás Marty Hugginst (Zach Galifianakis), egy republikánust indít Cam ellen, hogy még nagyobb befolyásra tegyenek… Több


Rendező: Jay Roach
Forgatókönyvíró: Chris Henchy, Shawn Harwell, Adam McKay
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2012.12.05.
 
2022.11.22 JRD

legújabb vélemény

Átlagos film jó színészekkel.

Amolyan politikai görbe tükör. Vagy politikai paródia. Vagy politikai- és/vagy társadalom kritika. Vagy... Bárminek is tartjuk érdemes megnézni, hiszen van benne minden. Bár az én ízlésemnek vannak pillanatok, melyek a gusztustalan határát súrolták, de kinek milyen az ízlése. Mivel a két főszereplő neve azért valahol garancia a jó szórakozásra, ezért némi elvárással ültem le és néztem meg a filmet. De ne hallgass rám! Nézd meg és ítéld meg magad! Szóval filmre fel és jó szórakozást!

0
 
2019.03.20 Laca//Ho/rr/oR//

Egy estés humor!

Mikor elolvastam a stáblistát, és láttam, hogy Will Ferrell és Zach Galifianakis a főszereplők, egyből arra gondoltam, hogy rossz már nem lehet a film, mivel ez a kettős azért vidámmá tette az estéimet a filmjeikkel, és ez most sem volt különb, hiszen voltak nagyon jó humorral megfűszerezett jelenetek. Természetesen volt olyan is, ami már-már nagyon fárasztó volt, mintha nem lett volna több ötlet a tarsolyban, de ezt tudjuk, hogy minden vígjátékban van, ami nem biztos, hogy "ütni" fog. Egy baj volt talán és az épp a story, aminek nem igazán volt sok értelme, sokszor nem tudtam hová tenni, hogy mi miért történt, és ez azért nagyban zavaró volt, bár azzal tisztában voltam, hogy a politikusokat akarják parodizálni és, ha innen nézzük, az lényegében tökéletesre sikeredett. Ez nem von le abból, hogy nagyon jót mulattam a komédián és szerintem érdemes megnézni, mert tényleg voltak benne meghatározó vicces részek, mint amikor Brady (Ferrell) rögzítőn elmondja a véleményét a vallásos család anyukájának a vacsora előtt.

1
 
2017.08.18 mamiéstöti2

Számomra telitalálat volt ez a film. A két kedvenc vígjáték színészem egy filmben már eleve elfogulttá tesz, de szerintem annak is érdemes megnézni, aki nem szereti annyira Ferrell-t és Galifianakis-t.

0
 
2019.02.05 HE7EDIK

Mert a katonák adják a nemzet gerincét...mert az iskolák adják a nemzet gerincét...mert az autószerelők adják a nemzet gerincét...mert a filippino gépkezelők adják a nemzet gerincét...ismerős ugye? Számomra ez a jelenet tökéletesen bemutatja, hogy mű... Több

0
 
2022.11.20 Ildikó Bacskai

Képtelen kampány (2012)

Egyszer megnézhető, itt-ott vicces vígjáték. A történet két képviselőjelölt versenyéről szól, és mivel mindkét jelölt hülye, így számtalan nevetséges helyzet generálódik. Ha ez egy kritika lenne az amerikai választásokról, akkor talán mélyebb gondolatokat is keresne az ember, de azt hiszem, ez egy tipikus amerikai vígjáték.

0

A film összbevétele 104 907 746 dollár volt (imdb.com).

#1
 

104,9 millió dollár a film összbevétele.Szerző: LionelMessi10

#2
 

95 millió dollár a film költségvetése.Szerző: LionelMessi10

#3
 

A filmben mindenki a Newports cigarettát szívja, amit Észak-Karolinában gyártanak.Szerző: ps

#4
 

Zach Galifianakis a karakterét a képzeletbeli ikertestvéréről mintázta, akit Seth Galifianakisnak hív.Szerző: ps

#5