Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Kojot


(Kojot)
Kojot

Tartalom

Fülledt forróság, kisvárosi sivárság, kimondatlan társadalmi problémák, hierarchia harcok. Ez Tűzkő városa, valahol Magyarországon, valamikor mostanában. Ide érkezik Misi, aki megörökölte nagyapja házát és birtokát. Misi kiábrándult, frusztrált, folyton menekülő fiatal, aki nem találja a szerepét az életében, munkájában, párkapcsolatában. Misi nekikezd a ház építésének néhány segítőjével, de ez sérti a környék oligarcháinak érdekeit. Súlyos harc kezdődik a földért, a szerelemért, az életért. Misi minden szempontból igazi kojottá, prérifarkassá, válik. Egy igazi eastern film, különleges képi világgal. A rendező, aki egyben az operatőre is a filmnek anamorf objektívet használt, mely az emberi látáshoz sokkal közelebb álló szélesvásznú és jobb felbontású képet eredményez. (Megafilm)
(hp)
 
2017. 03. 20. 16:44 

Kiváló magyar film! Egy percig se unatkoztam. Végre jó párbeszédek és jól megcsinált akció jelenetek.

 
2017. 02. 18. 21:01 

Eszméletlen film... Nehéz elemezni, mert több érzés fut át az emberen. A brutalitás maximális, a színészek eszméletlen jól játsszanak, valóban Mészáros Lőrinc képezhette a film mondandójának az alapját. Meg kell nézni, bár szerintem kissé vontatott az első két harmada, de ezzel talán csak a feszültséget akarták növelni. Gyenge idegzetűeknek nem ajánlom, de ha valaki szereti azt, amikor magával ragadja a történet, akkor mindenképp nézze meg, mert mestermű.

 
2017. 03. 02. 07:31 

Nem tudok olyan kommentárt megfogalmazni, ami kicsit is sablonos jelzőkkel illethetné ezt a filmet. Szerintem az első olyan, igazán őszinte film, magyar rendezőtől, ami talán el tudott szakadni a megfelelési kényszertől a munkálatok közben. Sem nem túzott, sem nem művészkedett felelslegesen. Legalábbis ez jött le. Amúgy nem tudok semmit sem hozzáfűzni. Szerintem szinte zseniálisa leír egyfajta valóságot. Sajnos.

 

A rendező szándékosan válogatott kevésbé ismert színészeket, többek közt határon túli magyarokat, hogy sokkal autentikusabb legyen a magyar vidéken játszódó film hangulata.

(KaTuS55)
VOX.hu - Kojot
A legbrutálisabb magyar film, amit láttunk, de aligha dicsőség ez a Kojotnak. 45/100
Smoking Barrels: Kojot
A Kojot egy szikár, karcos, a hazai viszonyokra szabott western, már a sokadik olyan magyar produkció az utóbbi időben, amelyhez nem az itthoni vagy a külföldi kliséket keresve kell közelítenünk. Részben azért is, mert vérprofi megoldásait látva eszünkbe sem fog jutni a hazai filmeknek fenntartott "ezen a szinten végül is jó" lesajnáló mentalitás, de főképp azért, mert Kostyál Márk messze túlmegy ezeken a felszínen megragadható elemeken, egy sokrétű, tartalmas és lenyűgöző alkotást teremtve. 9/10
24.hu - Mészáros Lőrinccel nem lehet packázni, mert ráfaragsz
Nehéz nem észrevenni a politikai áthallásokat Kostyál Márk első filmjében, a Kojotban, de nemcsak ezért jó film. Kritika.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.