Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Kojot


(Kojot)
Kojot

Tartalom

Fülledt forróság, kisvárosi sivárság, kimondatlan társadalmi problémák, hierarchia harcok. Ez Tűzkő városa, valahol Magyarországon, valamikor mostanában. Ide érkezik Misi, aki megörökölte nagyapja házát és birtokát. Misi kiábrándult, frusztrált, folyton menekülő fiatal, aki nem találja a szerepét az életében, munkájában, párkapcsolatában. Misi nekikezd a ház építésének néhány segítőjével, de ez sérti a környék oligarcháinak érdekeit. Súlyos harc kezdődik a földért, a szerelemért, az életért. Misi minden szempontból igazi kojottá, prérifarkassá, válik. Egy igazi eastern film, különleges képi világgal. A rendező, aki egyben az operatőre is a filmnek anamorf objektívet használt, mely az emberi látáshoz sokkal közelebb álló szélesvásznú és jobb felbontású képet eredményez. (Megafilm)
(hp)

Vélemények: Kojot (2016)

 
2017. 03. 20. 16:44 

Kiváló magyar film! Egy percig se unatkoztam. Végre jó párbeszédek és jól megcsinált akció jelenetek.

 
2017. 02. 18. 21:01 

Eszméletlen film... Nehéz elemezni, mert több érzés fut át az emberen. A brutalitás maximális, a színészek eszméletlen jól játsszanak, valóban Mészáros Lőrinc képezhette a film mondandójának az alapját. Meg kell nézni, bár szerintem kissé vontatott az első két harmada, de ezzel talán csak a feszültséget akarták növelni. Gyenge idegzetűeknek nem ajánlom, de ha valaki szereti azt, amikor magával ragadja a történet, akkor mindenképp nézze meg, mert mestermű.

 
2017. 03. 02. 07:31 

Nem tudok olyan kommentárt megfogalmazni, ami kicsit is sablonos jelzőkkel illethetné ezt a filmet. Szerintem az első olyan, igazán őszinte film, magyar rendezőtől, ami talán el tudott szakadni a megfelelési kényszertől a munkálatok közben. Sem nem túzott, sem nem művészkedett felelslegesen. Legalábbis ez jött le. Amúgy nem tudok semmit sem hozzáfűzni. Szerintem szinte zseniálisa leír egyfajta valóságot. Sajnos.

 
2017. 02. 20. 21:05 

Ez egy lelkiállapot metaforája, egy korabeli életérzésé, amit talán megint csak egy generáció lesz képes megérteni és befogadni fenntartások nélkül. Nem tudom láttam-e valaha ennyire élethűen eljátszott filmes dühöt és bunyókat, mint ebben... Tökéletesnek nem nevezném. A kameramozgás és a filmezés nagyon eredeti, de kicsit még csiszolni kell majd rajta...

 
2017. 02. 18. 23:41 

Jó volt! Tetszett a történet, főleg azért, mert nagyon aktuális, átgondolt és kreatív. Bátor dolog volt ezt bávalnia nem csak a rendezőnek, hanem mindenkinek, aki a filmhez közre működött. A színészek jók voltak és a hangulat is megfelelő volt. Ennek ellenére számomra túl sokszor akkartak hollywoodi elemeket belecsempészni.

 
2017. 02. 17. 12:18 

Jó volt, teljesen ledöbbentett. Ez egy nagyon erős film, és büszke vagyok rá, hogy ezt magyarok készítették, nem csak a színészekre, de a rendezőre is nagyon. Minden a helyén van. A történet, a hangulat működik. Nem tudok rosszat mondani róla. Mindenkinek ajánlani tudom.

 
2017. 02. 16. 03:41 

Nagyon jó volt! Le vagyok nyűgözve! Sajnos volt bennem egy kis előítélet, de utólag egyáltalán nem volt okom rá. Jó ötlet volt, hogy nem ismert színészeket választott a rendező, jót tett a filmnek. Annak ellenére, hogy sokan még csak a pályájuk elején járnak fantasztikusat alkottak. Az egész film hangulata és története is nagyon jó. Csak ajánlani tudom mindenkinek


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.