83% 737 szavazat
Kontroll

Kontroll

Kontroll
Filmadatlap
41
Vélemények (41)
17
Szereplők (17)
18
Képek (18)
2
Videók (2)
15
Érdekességek (15)
Díjak
Filmkritika
6
Cikkek (6)
Fórum
kabel  
Mucsi Zoltán
Csányi Sándor
Nagy Zsolt
Badár Sándor
Pindroch Csaba
Csányi Sándor
Csányi Sándor
Badár Sándor
Csányi Sándor
Csányi Sándor
Balla Eszter
Csányi Sándor
Csányi Sándor
Pindroch Csaba
Badár Sándor
Badár Sándor
Mucsi Zoltán
Csányi Sándor
Csányi Sándor
Mucsi Zoltán
Pindroch Csaba
Scherer Péter
Cserhalmi György

FILMINFÓ

Ki ne érezte volna már úgy egy adott pillanatban, rövid vagy hosszabb élete során, hogy ki kell lépnie megszokott környezetéből. El kell bújnia a világ elől. Menekülni a múlt elől, saját maga elől és a jelenből egyaránt. "Eltűnni a föld színéről". Bulcsú (20 év körül) életében is elérkezett ez a pillanat.A film a mese és a valóság speciális keveréke. Történet egy furcsa fiatalemberről, Bulcsúról, az ellenőr társakról egy rivális ellenőr csapatról, és mindarról, ami körülöttük van. Az utazók és a jegyellenőrök -jól ismert- drámai, de legtöbbször komikus viszonyáról. Egy kegyetlen gyilkológépről, aki utasokat lök a metró elé, és a metróvezetőség embereiről, akik számára csak egyetlen fontos szempont létezik az utasok metróba vetett hite.

Rendező: Antal Nimród
Forgatókönyvíró: Jim Adler, Antal Nimród
Zene: Neo
Ország: Magyarország
Premier (HU): 2003.11.20.
 
2023.02.08 kabel

legújabb vélemény

Fantasztikus magyar film

Egy izgalmas, érdekes, szürrealista, neo noir film a Kontroll, egy alternatív világgal. A történet lényegében egy mese, jó és rossz karakterekkel, megváltással és meneküléssel. Sajnálatos, hogy Antal Nimród azóta sem tudott hasonlót alkotni.

1
 
2017.04.24 GedyPapa

Az egyik, ha nem a legjobb magyar film azóta, hogy megindult a tömeggyártása a filmeknek. Nagyon realisztikus és pont ezért olyan keserédes, hiszen a szituációkat mindenki felismerheti. A zseniális színészi alakítások adják a film savát s borsát.

4
 
2017.07.10 Deku

Ismét egy lehangolóan unalmas magyar film. Sajnos a mostani magyar filmeket nem tudom dicsérni, a régi még fekete-fehér kategóriában csodás színészeink voltak de ez már csak a múlt.

1
2
 

Zseniális magyar mozi!!!Csányi,Mucsi jutalomjátéka.Nagy poénok,átszőve szerelemmel,kilátástalansággal,félelemmel,meneküléssel,és gyilkossággal! Antal Nimród egy időtálló mozit tett le ! Erősen ajánlott kategória!

1
 
2016.08.05 mamiéstöti2

Pontos műfaját nehéz lenne meghatározni, talán ez az egy amibe bele lehet kötni, igaz magyaroknak szól nem mindenkit jár át a film mondanivalója.

2

A film összbevétele 1 277 800 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Tibi szerepét eredetileg Hujber Ferenc játszotta volna. Miután a Barátok köztben az általa alakított szereplő nemi erőszakot követett el, a rendező szerint elvesztette ártatlanságát, ezért végül Nagy Zsolt kapta a szerepet.Szerző: Davlev

#2
 

A film 2003-as bemutatója előtt 20 évig nem szerepelt magyar film a Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjában.Szerző: Puncs

#3
 

Az egész filmet 40 éjszaka alatt forgatták le.Szerző: Puncs

#4
 

A jelenet, amikor Nagy Zsolt nekirohan egy oszlopnak, valójában nem volt benne a forgatókönyvben. Antal Nimród-nak viszont annyira megtetszett, hogy végül benne hagyta a filmben.Szerző: Puncs

#5