81% 339 szavazat
Laputa - Az égi palota

Laputa - Az égi palota

Tenkû no shiro Rapyuta
Filmadatlap
8
Vélemények (8)
29
Szereplők (29)
36
Képek (36)
1
Videók (1)
6
Érdekességek (6)
Díjak
1
Filmkritika (1)
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Az árva Pazu arra vállalkozik, hogy barátjával, az égből pottyan Sheetával együtt felkutatják a rejtélyes repülő várost, ám a gonoszság meg akarja akarja akadályozni őket terük kivitelezésében. Muska az ügynök nyomukba ered, ők pedig menekülni… Több


Forgatókönyvíró: Jonathan Swift
Ország: Japán
Premier: 1986.08.02. | Netflix (2020.02.01.)

Hol nézheted

 
2023.08.01 Lipót Testvér

legújabb vélemény

Maga a Zsenialitás.

A legjobb Mijazaki-filmek között tartanám számon. Minden megvan benne, a hangulata tökéletes, a karakterek, a történet és a helyszínek olyan Mijazaki-hatást keltenek, ami talán a Csihiróban sincsen jelen. A története csodálatos, még a Nauszikánál meg a Csihirónál is jobb. A zenéje valódi művészeti alkotás, ahogy a film maga is. Egyszerűen megunhatatlan, a második nagy kedvencem (az első a Nauszika). Egy nagy alkotás, hiszen a filmek istene, Mijazaki Hajao (majdnem) mindig nagyot alkot.

1
 
2017.08.17 mamiéstöti2

Az egyik leghíresebb japán animációs film, de lehet, hogy túl nemzetiesre sikeredet, mert nekem pl A szentjánosbogarak sírja is sokkal szívbemarkolóbb volt. Azért alap.

0
 
2017.08.17 Deku

Nem meglepően egy igazán időtálló anime ez melyben nem sikerült csalódnom és azóta is megnéztem már többször is. Remek szórakozás lehet ez bárkinek aki kedveli a témát.

0
 
2017.10.17 Lamboh

Mint Hayao Miyazaki összes filmje, úgy is ez is egy kötelező darab. Mondom ezt úgy, hogy nekem nem nyerte el túlságosan a tetszésemet. Jó volt a film hangulata, és érdekes volt a története, de nem tudott magával ragadni.

0
 
2016.04.15 irongozu

A rendezés és a forgatókönyv szerintem zseniális, a párbeszédek is rendben vannak. A humor, habár itt kevésbé erősen van jelen, mint más Ghiblikben, szintén hozza a kellő hatást. Abszolút felnőtteknek szóló darab.

0
 

Az egyik jelenetben látni lehetett a háttér részeként egy festményt a fiatalkori Doráról, amin úgy néz ki, mint Sheeta.Szerző: Lipót Testvér

#1
 

Laputát a Paronella Park ihlette, egy kastély, amelyet Jose Paronella épített a Mena Creeknél, a távoli észak-Queenslandben, Ausztráliában.Szerző: Thibo84

#2
 

A film jelképévé vált harci robotnak életnagyságú mása található meg a tokiói Ghibli Múzeumban.Szerző: Miska bácsi

#3
 

A Studio Ghibli első filmje. Szerző: rbernadett

#4
 

Sheeta nevét igazából Shitának kellett volna írni, de ezt érthető okokból megváltoztatták. Szerző: rbernadett

#5
 
Értékelés: 8/10
(2020. 05. 16.)
Laputa, az Égi Palota
A Castle in the Sky mára egy igazán klasszikusnak számító, steampunk alapokkal rendelkező anime. Több