76% 45 szavazat
A tolvaj

A tolvaj

Le voleur
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
28
Szereplők (28)
12
Képek (12)
2
Videók (2)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Egy laza komédia Párizs bűneiről és gazdagságáról. Georges Randal a városban él a 19. és 20. század fordulóján és egy gazdag örökség várományosa. Még mielőtt azonban Georges szert tehetne a pénzre, nagybátyjai egész egyszerűen elköltik azt. Georges mélyen szerelmes Charlotte nevű unokahúgába,… Több


Rendező: Louis Malle
Író: Georges Darien
Ország: Franciaország, Olaszország
Premier: 1967.02.22.
 
2019.07.07 Berto49

legújabb vélemény

A kisemmizett unokaöcs

Egyes filmes oldalakon a vígjáték besorolás is szerepel, de inkább látlelet az 1900-as évekről. Az abszolút főszereplő a bajuszos Belmondo, aki szinte beleszeretett a tolvajlás „gyönyöreibe”, de közben a szebbik nemet sem hanyagolta el. Georges Randal (Belmondo) szerencséjére csupa izgalmas és kívánatos hölggyel találkozik, a „munkája” mellett az egyéb szórakozásra is lehetősége nyílik. A Belle Époque ma is tündöklő szépséges világa fantasztikus hűséggel jelenik meg ebben a Malle-filmben, minden apró árnyalat a helyén van, a helyszínek, a jelmezek, a hangulatok tökéletesen visszahozzák az ábrázolt korszakot. Mellette izgulhat a néző a lebukás veszélyeitől, de helyette a gyerekkori szerelem teljesül be.

0
 
2017.03.15 VérAlex

Fergeteges Belmondo alakítás, a fiatal évei egyik legjobb filmje...Egészen egyedi darab, de biztosan nem nevezném komédiának.

0
 
2017.02.24 coyote

Ez aztán igen! Igazán kiváló alkotói és színészi fantáziára vall, hogy egy ilyen megszülethetett. Egész végig le nem vettem a szemem Belmondóról és a the end-ig hatalmas feszültséggel figyeltem. Totál aggódtam...:)

0
 

"A párizsi tolvaj" címváltozattal is megtalálható.Szerző: Berto49

#1