Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Lincoln


(Lincoln)
Lincoln

Tartalom

1865-ben végéhez közeledik az amerikai polgárháború. Abraham Lincoln (Daniel Day-Lewis), az újraválasztott elnök elhatározza, hogy bármi áron, de rákényszeríti a kongresszust az alkotmány kiegészítésére: a rabszolgaság eltölésére.  A politikai nyomás ellenére a kíváló stratéga eléri célját, bár ellenfelei mindent megtesznek, hogy ne járjon sikerrel.
(SódóGA)
 
2015. 04. 22. 13:29 

Profi rendezés, kiváló színészekkel, korhű látvánnyal, de az egész film unalmas, száraz, tömény...az tény, hogy történelmi film, de ez már túlságosan is az. Egyszer azért megéri megnézni!

 
2016. 11. 15. 00:06 

Rossznak nem mondanám, mert szép és szakmailag jól összerakott film. Viszont szerintem iszonyú unalmas. A két és fél óra alatt nem sok jelenet volt, amire azt mondom, hogy lekötött. Bár lehet, hogy az is rátesz egy lapáttal, hogy sok részéhez hozzá sem tudtam szagolni, mert sosem érdekelt különösebben a politika és a politológiai ismereteim is hiányosak finoman fogalmazva.
Azonban Daniel Day-Lewis kiválóan eljátszotta ezt a szimpatikus karaktert. Eddig őt csak ellenszenves főszereplőként vagy gazemberként láttam, ezért meglepődtem, amikor láttam, mekkora átéléssel képes alakítani egy minden porcikájában jóra törekedő embert. A többiek is jól játszották szerepüket, de Day-Lewis kiemelkedő volt.

 
2015. 08. 21. 13:45 

Nem mondhatnám, hogy túl maradandó élményt adott eme alkotás. Sajnos nem mondhatom, hogy eldobtam magam, nem lett bűn rossz szóval azt se lehet ráakasztani, hogy ez vétek az emberiség ellen, de ha egy kellemes akarok nézni nem ez fog első alkalommal eszembe jutni.

 

Steven Spielberg eredetileg Liam Neeson-t szerette volna Lincoln szerepére.

(mamiéstöti2)
 

A Lincolt megszemélyesítő színész, Daniel Day-Lewis egy korábbi filmben, a New York bandái című drámában pont Lincoln politikai ellenfelét játszotta.

(SódóGA)
 

A több mint 3 hónapos forgatás során Steven Spielberg minden színészt a karakterének nevén szólított.

(SódóGA)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.