Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Lincoln


(Lincoln)
Lincoln

Tartalom

1865-ben végéhez közeledik az amerikai polgárháború. Abraham Lincoln (Daniel Day-Lewis), az újraválasztott elnök elhatározza, hogy bármi áron, de rákényszeríti a kongresszust az alkotmány kiegészítésére: a rabszolgaság eltölésére.  A politikai nyomás ellenére a kíváló stratéga eléri célját, bár ellenfelei mindent megtesznek, hogy ne járjon sikerrel.
(SódóGA)
 
2016. 11. 15. 00:06 

Rossznak nem mondanám, mert szép és szakmailag jól összerakott film. Viszont szerintem iszonyú unalmas. A két és fél óra alatt nem sok jelenet volt, amire azt mondom, hogy lekötött. Bár lehet, hogy az is rátesz egy lapáttal, hogy sok részéhez hozzá sem tudtam szagolni, mert sosem érdekelt különösebben a politika és a politológiai ismereteim is hiányosak finoman fogalmazva.
Azonban Daniel Day-Lewis kiválóan eljátszotta ezt a szimpatikus karaktert. Eddig őt csak ellenszenves főszereplőként vagy gazemberként láttam, ezért meglepődtem, amikor láttam, mekkora átéléssel képes alakítani egy minden porcikájában jóra törekedő embert. A többiek is jól játszották szerepüket, de Day-Lewis kiemelkedő volt.

 
2015. 07. 25. 18:40 

Steven Spielberg valóban kitett magáért, hogy az amerikai álom és hősiesség egyik alapvető személyiségét, Abraham Lincolnt a lehető leghitelesebben adja vissza a közönségnek. Akár a díszletekről, akár a jelmezekről, akár a jellem- vagy korábrázolásról van szó. A monumentális filmen érződik, hogy mindennek pontosan és precízen meg volt a helye, és nyomát sem látjuk az improvizációnak. Ez egyrészről működik, másrészt meg annyira klisészerű, hogy fáj: de mi mást lehetett volna tenni Lincolnnal?

 
2014. 12. 03. 16:52 

A Licoln a sokadik olyan film, ami annyira amerikai, hogy csodálkozik az ember, hogy nem sávos-csillagos vér folyik a szereplőkből. Témájában, megvalósításában, rendezőjében és színészeiben is megtestesíti mindazt a közhelyet, amit az ember már a plakáton lát. Elvégre tegyük össze Spielberget, Daniel Day-Lewist és Lincolnt - és ezt kapjuk. Egy nagyon hosszú és kínosan pontos filmet, ami talán örömöt okozott a készítőinek, ám a nézőivel nem tud ennyire gáláns lenni. Egy jobbfajta, de unalmas történelemóra pattogatott kukoricával.

 

Steven Spielberg eredetileg Liam Neeson-t szerette volna Lincoln szerepére.

(mamiéstöti2)
 

A Lincolt megszemélyesítő színész, Daniel Day-Lewis egy korábbi filmben, a New York bandái című drámában pont Lincoln politikai ellenfelét játszotta.

(SódóGA)
 

A több mint 3 hónapos forgatás során Steven Spielberg minden színészt a karakterének nevén szólított.

(SódóGA)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.