89% 69 szavazat
A lopakodó hold

A lopakodó hold

The Stalking Moon
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
18
Szereplők (18)
6
Képek (6)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
sajvi  
Gregory Peck
Eva Marie Saint
Gregory Peck
Eva Marie Saint
Gregory Peck
Eva Marie Saint

FILMINFÓ

Arizona, 1881. Sam Varner éppen 20 évnyi katonai szolgálat után leszerelésre gondol, amikor utolsó bevetésére küldik: a rezervátumból kitört apacs indián csoportot kell bekerítenie és lefegyvereznie. Az akciót sikerrel teljesítik és kiszabadítanak az apacsok karmaiból egy fehér asszonyt és félvér fiát. Sarah Carverről kiderül, hogy ő és családja több mint 10 éve került az apacsok fogságába, és ő az egyedüli, aki túlélte a rabságot. A csapat - miközben visszatér az erődbe - hírét veszi, hogy a környéken garázdálkodik Salvaje, a kegyetlen, gyilkosságairól hírhedt apacs harcos. Sam, mielőtt végleg visszatérne farmjára, gondoskodik róla, hogy Sarah és annak fia biztonságba… Több

Forgatókönyvíró: Alvin Sargent, Wendell Mayes
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1975.01.02.
 
2021.08.09 BÉLA

legújabb vélemény

Remek

Én ezt filmet 1974-ben láttam, azóta többször is, de nagyon jó.

0
 
2018.04.15 Yosihiro

Gregory P. egyik jól sikerült filmjét láthatjuk. Remek a történet és a színészi alakítás is. Több olyan kamera beállítást vettem észre ami újdonságnak számított ebben az időben. A film western jellege nem olyan erős mint azt vártam. Egy thriller ink... Több

0
 
2015.11.26 Buffy

Ez egy nagyon különleges film! A western senkit se tévesszen meg, sokkal közelebb áll a thrillerhez. Nagyon, nagyon sötét hangulata van az egész történetnek, én ezt azoknak is ajánlom, akik egyébként nem nagyon kedvelik a western műfaját.

0
 
2015.10.07 despy

Bár egy icipicit kiszámítható az egész, ez mit sem vesz el az élvezhetőségi faktorából. Megdöbbentően lebilincselő, mivel nem csak lövöldözésről van szó, nem csak egy sima cowboy-indián nekifeszülés látható a filmben. Ez csakugyan egy óriási adag feszültséggel teli thriller western köntösben.

0
 
2016.07.19 sajvi

Gregory Peck egyik nagy kedvencem, azt is mondanám, hogy sokkal jobban áll neki ez a fajta szerep, mint pl. John Wayne-nek. Az ember megnéz egy csomó spagetti westernt, aztán lát egy ilyet, és rájön, hogy milyennek is kell lennie egy ilyen filmnek. Irtó jó történet és még jobban kimunkált karakterek!

0