91% 83 szavazat
Lottózsonglőrök

Lottózsonglőrök

Waking Ned
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
15
Szereplők (15)
6
Képek (6)
Videók
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Domino  
James Nesbitt
Susan Lynch
David Kelly
David Kelly
James Nesbitt
David Kelly
Ian Bannen
James Nesbitt
David Kelly
Ian Bannen
Fionnula Flanagan
Susan Lynch

FILMINFÓ

Egy apró, mindössze ötvenkét lelket számláló, dél-írországi falu történetének legnagyobb eseménye következik be egy borongós szombat estén. A magányosan éldegélő Ned Devine megnyeri a lottósorsolás főnyereményét, több mint hét millió fontot. Ned azonban nem éli túl a nyeremény okozta örömöt, ráadásul rokona nem lévén a nagy pénz is veszni látszik, mert ebben az esetben a lottótársaság senkinek sem fizeti ki a hatalmas összeget. Jackie és Michael a két öreg barát, akik megtalálják a boldogságba belehalt nyertest úgy döntenek, hogy nem hagyják a nagy lehetőséget odaveszni. Ahhoz azonban, hogy tervük sikerülhessen, az akcióba az egész falut be kell vonniuk.

Rendező: Kirk Jones
Író: Kirk Jones
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Franciaország, Írország
Premier (HU): 1999.11.04.
 
2022.01.23 Málinger Zsolt

legújabb vélemény

Bármikor újranézném. Zseniális. Könnyed és mégis tartalmas. Az ír humor pedig tökély.

0
 
2019.10.06 Yosihiro

Lottó

Ki ne szeretne egy telitalálatos lottóval rendelkezni? Ez a film rámutat arra hogy a pénz nem minden. A történet remek de talán egy -két sztárt bele lehetett volna csempészni a filmbe. Igy a színészek igazából a közepesnél jobb teljesítményt ugyan nem nyújtanak de a történet az ami vezeti a filmet és emeli ki a lényegét. Láthatunk vígjátékot, drámát, romantikát és cseppnyi akciót is a filmben. A táj pedig remek választás erre a történetre. Összességében a kép hatások vágás és rendezés közepes a forgatókönyv jó és a színészek játéka közepes osztályzatával a a végeleges négy csillag nagy jóindulattal megszületett. Igazából egy kedves aranyos látványos film Amit akár többször is meg lehet nézni. Csak ajánlani tudom mindenki számára ez egy remek kikapcsolódási lehetöség. Üdv Yosi

0
 
2015.08.21 Moria99

Egy tökéletes alkotás, a hideg ráz még mindig. Fergeteges film, oda vagyok érte! Magával ragadó alkotás, ha az ember egyszer látja, nem tud vele betelni. Szerintem elég humoros kis alkotás lett.

0
 
2014.12.28 lakilúk

Ez egy igazán frissítő vígjáték volt, a vidéki idill ábrázolása mellett nagyon intelligens és jó humora van az egésznek. Remek példa arra, hogy néha egy jó filmhez talán nem is kell több, mint egy jól megírt forgatókönyv és néhány kiváló színész.

0
 
2016.07.21 Domino

Na, én pont egy eléggé pocsék nap néztem meg ezt a filmet, és engem nagyon feldobott, szóval nagyon jó hangulatjavító hatása van. Egyébként talán az egyik legjobb vígjáték, amit az utóbbi időben láttam, nem idétlen, ugyanakkor nem is teljesen komolytalan. Életszerű, de ugyanakkor a humorával él az elidegenítő hatásokkal.

0

A film összbevétele 43 515 982 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Annak ellenére, hogy a történet Írországban játszódik, a filmet a Man-szigeten forgatták. Szerző: rbernadett

#2