93% 42 szavazat
Lovagias ügy

Lovagias ügy

Lovagias ügy
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
11
Szereplők (11)
1
Képek (1)
Videók
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Az öregedő tisztviselő (Kabos Gyula) egész életét ugyanazon íróasztalnál töltötte el. Pontos, megbízható munkaerő és tisztességes családapa. Az egyetlen frivolitás az életében az, hogy titokban rajong a főnöke titkárnőjéért. Igy aztán nem csoda, hogy amikor a főnök unokaöccse (Ráday Imre) kikezd imádata tárgyával, úgy érzi, kötelessége a hölgy védelmére kelni. A szóváltást egy elcsattanó pofon követi, melyből akkora botrány keveredik, hogy azt csak két szerelmes képes helyrehozni.

Forgatókönyvíró: Vadnay László
Ország: Magyarország
Premier: 1935.11.30.
Kabos Gyula
 
2020.05.04 Timon

legújabb vélemény

Érzelmes,kellemes hangulatú alkotás ez.A történet érdekességén kívül a párbeszédek voltak,amiket igen nagyra tudok értékelni ebben.

0
 
2017.11.26 Berto49

Hunyady Sándor írt azonos címmel egy novellát, amelynek a fő gondolata: a párbajnál „okosabb dolgot is lehet csinálni ötven pengőn.” A novella alapötletét színdarab formában írta át, dúsította fel a cselekményt és tette a Pesti Színház 1935-ös évadjá... Több

0
 
2017.02.26 Hercegno

Kabos Gyula filmjei közül az egyik leginkább említésre méltó alkotás, amit csak ajánlani tudok mindenkinek, hogy legalább egyszer nézze meg az életben. Ebben a filmben a pesti kisember jelenik meg, aki bár elesett, van benne önérzet, ugyanakkor érzelmes is. Tökéletes alakítás, le a kalappal.

0
 

A film mellett a színdarab is jelentős sikereket ért el, több alkalommal újították fel, például 1964-ben a Kis Színpadon, Virág úr szerepében Bilicsi Tivadarral, vagy 2012-ben a Karinthy Színház mutatta be, abban Virág úr Bajor Imre volt. 2017-ben a zalaegerszegi Kvártélyház is játszotta, ott a Márkus Alfréd komponálta dalokkal színesítették a film forgatókönyve alapján írt színpadi játékot. Szerző: Berto49

#1