Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Macska-jaj


(Crna mačka, beli mačor)
Macska-jaj

Tartalom

Grga Pitic - a cigány keresztapa és szemétdombkirály - és Zarije, egy cementüzem büszke tulajdonosa, régi jó barátok, bár vagy 25 éve nem találkoztak. A már nyolcvanas éveiket taposó, betegségekkel küszködő két zsivány kölcsönös tiszteletben élt át együtt bűnt és bűnhődést. Zarije fia, Matko, a semmirekellő naplopó, mivel saját apját nem meri megkérni, Grgától kér pénzt kölcsön egy vonatrakomány benzin megszerzésére. Matko, sikeres trükkjén felbuzdulva felajánlja Dadan Karambolónak, a cigány gengszterek kábítószeres királyának, hogy beveszi a benzinbuliba. A gátlástalan Dadan azonban becsapja, így nincs más választása, mint elfogadni Dadan kárpótlási kérését, vagyis hogy hozzáadja fiát, Zarét Dadan húgához, Afroditához. (britex)
 
2015. 01. 26. 17:18 

Számomra ez a kultuszfilm! A humora zseniális, csudajó mozi:) Nem is tudom már hányszor láttam... Pitbull, terrierr :D

 
2015. 01. 28. 17:49 

Aki ezt a filmet nem látta, ne hagyja ki! A "kultuszfilm" kategóriába tökéletesen beleillik, ahogy azt már az előttem szólók is megírták :D Nagyim kedvenc filmje :D

 
2015. 02. 10. 21:07 

Alap klasszikus. Végig tele van humorral. Nem lehet egyszer megnézni, ezt többször kell látni. Aki egyszer megnézni biztos vagyok benne hogy neki is tetszeni fog. A film zenéje mai napig kultusz.

 

A film eredeti szerb címe Crna mačka, beli mačor, ami magyarul annyit tesz Fekete macska, fehér kandúr.

(Pajor Sándor)
 

Emir Kusturica ezt megelőző filmje az Underground volt, amelyet annyira negatív kritika fogadott, hogy a rendező 41 évese bejelentette visszavonulását. Nagy szerencsénkre végül meggondolta magát.

(Pajor Sándor)
 

A filmbe több olyan jelenet is belekerült, amely mintegy lezárja a film egyes fejezeteit. Ilyen például a trabantot zabáló disznó, vagy a fekete és fehér macska.

(Pajor Sándor)
Smoking Barrels: Macska-jaj
Zseniálisan szórakoztató vígjáték, Kusturica mára már klasszikussá vált műve, kötelező darab!


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.