Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Macska-jaj


(Crna mačka, beli mačor)
Macska-jaj

Tartalom

Grga Pitic - a cigány keresztapa és szemétdombkirály - és Zarije, egy cementüzem büszke tulajdonosa, régi jó barátok, bár vagy 25 éve nem találkoztak. A már nyolcvanas éveiket taposó, betegségekkel küszködő két zsivány kölcsönös tiszteletben élt át együtt bűnt és bűnhődést. Zarije fia, Matko, a semmirekellő naplopó, mivel saját apját nem meri megkérni, Grgától kér pénzt kölcsön egy vonatrakomány benzin megszerzésére. Matko, sikeres trükkjén felbuzdulva felajánlja Dadan Karambolónak, a cigány gengszterek kábítószeres királyának, hogy beveszi a benzinbuliba. A gátlástalan Dadan azonban becsapja, így nincs más választása, mint elfogadni Dadan kárpótlási kérését, vagyis hogy hozzáadja fiát, Zarét Dadan húgához, Afroditához. (britex)
 
2015. 02. 20. 21:02 

Annyira őrült és annyira vicces ez az egész katyvasz, amit itt összehord ez a Kusturica, hogy az már fáj. Persze pozitívan fáj. :-)

 
2016. 12. 13. 22:56 

Ezt a filmet bárkinek tudom ajánlani aki rajongója a témának mert hihetetlen módon el lett találva. Egy jó kis téli estére fantasztikusat tud produkálni ami biztosan sokak kedvence lehet. Nekem nagyon bejött.

 
2016. 01. 26. 13:31 

Emir Kusturica egy kiváló rendező és ezt ezzel a filmmel méltóképpen bizonyítja is. Humora egyszerűen kiváló, végig lehet rajta röhögni és nem sablonos! A színészek is kiválóak!

 

A film eredeti szerb címe Crna mačka, beli mačor, ami magyarul annyit tesz Fekete macska, fehér kandúr.

(ps)
 

Emir Kusturica ezt megelőző filmje az Underground volt, amelyet annyira negatív kritika fogadott, hogy a rendező 41 évese bejelentette visszavonulását. Nagy szerencsénkre végül meggondolta magát.

(ps)
 

A filmbe több olyan jelenet is belekerült, amely mintegy lezárja a film egyes fejezeteit. Ilyen például a trabantot zabáló disznó, vagy a fekete és fehér macska.

(ps)
Smoking Barrels: Macska-jaj
Zseniálisan szórakoztató vígjáték, Kusturica mára már klasszikussá vált műve, kötelező darab!


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.