Játssz egy Akai házimozi rendszerért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Férfiak és csirkék


(Mænd & høns)
Férfiak és csirkék

Tartalom

Gabriel és Elias fivérek, azonban nagyon különböznek egymástól. Gabriel egy szürke egyetemi tanár, míg testvérét csak a nők izgatják. Épp, miközben egyik óráját tartja, Gabriel telefonhívást kap, melyben közlik vele, hogy édesapja életét vesztette. A dolgok váratlan fordulatot vesznek, amikor a fivérek megnézik halott apjuk video üzenetét, melyben bevallja, hogy a fiúk nem vérszerinti gyermekei. Gabriel és Elias kiderítik, hogy biológiai apjuk Ork szigetén él, és elindulnak, hogy megismerjék igazi családjukat. De az első találkozás nem alakul túl rózsásan,  és mindketten a mocsaras Orkban ragadnak. Itt ismerkednek meg a község polgármesterével és lányával, Ellennel. A nő neurotikus, gyűlöli az életét, önmagát, apját és a szigetet is. A furcsa társaságban Elias és Gabriel felfedezik az igazságot önmagukról és rokonaikról, mely egyszerre bénító és felszabadító.

forgalmazza: Vertigo Media

(hp)
2016. 03. 30. 05:21 

Dánia egyik, ha nem a legjobb rendezője vígjátékkal rukkolt elő? Ezt mindenképp látnom kellett, és higgyetek nekem, zseniális lett. Aki szereti a fekete humorú filmeket, ne hagyja ki.

2016. 02. 18. 19:10 

"redneck-biopunk fekete komédia" (Ragemarci) - nagyon találó megfogalmazás :D
Szerintem eszméletlenül zseniális film, fél perc nem telik el agyament poénok nélkül. A karakterek, a helyszínek, az egész miliő ellenállhatatlanul kifacsart és vicces benne. Hozza azt a beteges, belterjes légkört és a sajátos fivérkapcsolatokat, ami Jensen többi filmjét jellemzi. Az életmű összefoglalásának is tekinthető, egyesíti az Ádám almái, a Zöld hentesek, a Gengszterek fogadója és a Mifune utolsó dala legnagyobb erősségeit.

2016. 06. 17. 02:20 

Letettem az agyam ettől a filmtől. Annyira más, mint bármi, amit eddig láttam. Azt hittem, tudom mire kell számítanom, de annyi módon és helyen lepett meg a film, hogy nem tudok mást csinálni, mint megemelni a kalapon. Kösz, kiválóan szórakoztam.

Movieaddicts: Állati elmék
A film mondanivalója azért is „nagyot üt”,mert mindenféle giccs és pátosz nélkül van tálalva. A rengeteg nevetés és szörnyülködés mellett szükségünk is van erre. 9/10
VOX: Férfiak és csirkék
A Férfiak és csirkék zsigerekig hatol, képkockáiról egyszerre jut eszünkbe a rohadt és az éteri, néha nem esik jól nézni, mégis mágnesként tartja fogva tekintetünket és mindvégig – szó szerint – őrülten szórakoztató. 8/10
Hetediksor: Féltestvérek
Anders Thomas Jensen újra a rendezői székbe ült és mi újra átéljük azt, amihez annyira ért. Lehet szeretni, vagy nem szeretni, a film senkit nem hagy hidegen, érzelmeket, gondolatokat indukál. Ahol ennyi férfi és csirke van összezárva, az nem családi mozinak készült. 8/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.