Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Férfiak és csirkék


(Mænd & høns)
Férfiak és csirkék

Tartalom

Gabriel és Elias fivérek, azonban nagyon különböznek egymástól. Gabriel egy szürke egyetemi tanár, míg testvérét csak a nők izgatják. Épp, miközben egyik óráját tartja, Gabriel telefonhívást kap, melyben közlik vele, hogy édesapja életét vesztette. A dolgok váratlan fordulatot vesznek, amikor a fivérek megnézik halott apjuk video üzenetét, melyben bevallja, hogy a fiúk nem vérszerinti gyermekei. Gabriel és Elias kiderítik, hogy biológiai apjuk Ork szigetén él, és elindulnak, hogy megismerjék igazi családjukat. De az első találkozás nem alakul túl rózsásan,  és mindketten a mocsaras Orkban ragadnak. Itt ismerkednek meg a község polgármesterével és lányával, Ellennel. A nő neurotikus, gyűlöli az életét, önmagát, apját és a szigetet is. A furcsa társaságban Elias és Gabriel felfedezik az igazságot önmagukról és rokonaikról, mely egyszerre bénító és felszabadító.

forgalmazza: Vertigo Media

(hp)
 
2016. 03. 30. 05:21 

Dánia egyik, ha nem a legjobb rendezője vígjátékkal rukkolt elő? Ezt mindenképp látnom kellett, és higgyetek nekem, zseniális lett. Aki szereti a fekete humorú filmeket, ne hagyja ki.

 
2016. 02. 18. 19:10 

"redneck-biopunk fekete komédia" (Ragemarci) - nagyon találó megfogalmazás :D
Szerintem eszméletlenül zseniális film, fél perc nem telik el agyament poénok nélkül. A karakterek, a helyszínek, az egész miliő ellenállhatatlanul kifacsart és vicces benne. Hozza azt a beteges, belterjes légkört és a sajátos fivérkapcsolatokat, ami Jensen többi filmjét jellemzi. Az életmű összefoglalásának is tekinthető, egyesíti az Ádám almái, a Zöld hentesek, a Gengszterek fogadója és a Mifune utolsó dala legnagyobb erősségeit.

 
2016. 11. 29. 08:34 

Elég furcsa, bizarr feketekomédia. Vannak benne jó kis "egyszerű" elmefuttatások (bibliáról, pszichológiáról, Einsteinről), de a film értékét számomra nem növelik, egyszer végig bírtam nézni. Lényege: Minden teremtmény egy csoda, legyen az csúnya vagy szép, sovány vagy kövér, jó vagy gonosz, gyerek vagy idős, állat vagy emberek és bármi, amit valaki valahol megteremtett...Érdekes ábrázolásban!

Nicolas Bro
Nikolaj Lie Kaas
Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen
David Dencik
Nikolaj Lie Kaas
Mads Mikkelsen
Nikolaj Lie Kaas
Nicolas Bro
Mads Mikkelsen
Søren Malling
David Dencik
Mads Mikkelsen
David Dencik
David Dencik
Nikolaj Lie Kaas
Nicolas Bro
Søren Malling
Nikolaj Lie Kaas
Mads Mikkelsen
Movieaddicts: Állati elmék
A film mondanivalója azért is „nagyot üt”,mert mindenféle giccs és pátosz nélkül van tálalva. A rengeteg nevetés és szörnyülködés mellett szükségünk is van erre. 9/10
VOX: Férfiak és csirkék
A Férfiak és csirkék zsigerekig hatol, képkockáiról egyszerre jut eszünkbe a rohadt és az éteri, néha nem esik jól nézni, mégis mágnesként tartja fogva tekintetünket és mindvégig – szó szerint – őrülten szórakoztató. 8/10
Hetediksor: Féltestvérek
Anders Thomas Jensen újra a rendezői székbe ült és mi újra átéljük azt, amihez annyira ért. Lehet szeretni, vagy nem szeretni, a film senkit nem hagy hidegen, érzelmeket, gondolatokat indukál. Ahol ennyi férfi és csirke van összezárva, az nem családi mozinak készült. 8/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.