78% 122 szavazat
Maga a pokol

Maga a pokol

In Hell
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
17
Szereplők (17)
15
Képek (15)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Harper  

FILMINFÓ

Nagy pénzek forognak kockán Kelet-Európa egyik legkorruptabb börtönében, ahol a rabok gladiátorokként, életre-halálra küzdenek. A brutalitás, a nyereségvágy és az életösztön vérengző szörnyetegekké teszi őket. Az egyik legújabb versenyző Kyle LeBlanc (Jean-Claude Van Damme), akit életfogytiglanra ítélt az orosz bíróság felesége gyilkosának megöléséért. A börtönben tomboló brutalitás belőle is szörnyeteget csinál, de talán épp ez az egyetlen, ami megmentheti az életét.

Forgatókönyvíró: George Alvarez
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2004.02.24.
 
2023.09.16 Harper

legújabb vélemény

Izgalmas börtön-thriller

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Maga a pokol című börtön-thriller forgatásakor (2003-ban) Jean-Claude Van Damme már 43 éves volt, vagyis már csúcsformás időszakán túl járt. Sajnos ez látszik is némileg az alakításán, hiszen a tőle megszokott fiatalos lendületből keveset tud már megmutatni. Ennek dacára a filmben nagyon sok jó bunyót élvezhetünk. Az alaptörténet nagyon egyszerű: Oroszországban börtönbe kerül egy amerikai (felesége gyilkosát öli meg), de a börtönben temérdek szenvedésen megy keresztül, így a hely pokollá válik számára. Állandóan egy bűzös szigorított cellába kerül, amikor belekeveredik különböző bunyókba. Beleköt a börtön verekedőbajnoka, Andrei (Raicho Vasilev) is, de Kyle (Van Damme) legyőzi (ha nem is épp sportszerű eszközökkel). Később Kyle teljesen átalakul és belül kiégve csak a harcnak él. Látja ezt cellatársa, a hatalmas termetű, fekete 451-es rab (Lawrence Taylor), de nem tudja eltántorítani. Később az igazgató, aki a bunyókat támogatja, egy másik börtönből hozat bajnokot Kyle ellen. Ő a 193 centis Vologya (Michael Bailey Smith). Bunyójuk a film egyik érdekessége. Ringo Lam egy izgalmas börtön-thrillert készített, ami nekem bejött. Értékelésem a filmre: 75%. Tetszett.

0
 
2017.08.17 mamiéstöti2

JCVD egyik legborzasztóbb filmje a régiek közül. Azt a jelenetet amikor elharapja a torkát a verekedés közben az ellenfelének sosem felejtem el, de nem jó értelemben.

0
 
2019.05.03 Norbert93

Általam felállított képzeletbeli listán talán az első helyet foglalná el a JVCD filmek sorában vagy legalábbis biztosan a dobogósok között lenne a helye. Néha azt éreztem, hogy nagyon próbál erőlködni film egy kis drámai hatás elérése érdekében, ami ... Több

0
 
2018.05.12 Filmelemző

Ringo Lam filmje börtönös kategóriában az erős közepesek közé tartozik, a "nem rossz, de nem is jó" filmek közé. Érdekes az oroszországi helyszín és akadnak jó vetekedések is, ám maga a sztori egybites. Egyszerű, mint a faék. Nagy alakításokra sem kell számítani, egyszer nézős mozi. Ertélelés: 6/10 pont.

0
 
2016.02.09 Kandurbaba

Kemény, erős, akcióban dús film, pont olyan mint amit várhatunk Van Dammetól. Pörgős, a megszokott feszültséget hozó és cselekményes film, amin nem unatkoztam.

0
Rabbit Hole
2023
Hol nézheted: SkyShowtime
Aranyélet
2015
Hol nézheted: HBO Max
Fauda
2015
Hol nézheted: Netflix
A végső lista
2022
Hol nézheted: Amazon Prime
A nagy öreg
2022
Hol nézheted: Disney+
Megszállottak viadala
2018
Hol nézheted: HBO Max
Bűnös Chicago
2014
Hol nézheted: SkyShowtime
Banshee
2013
Hol nézheted: HBO Max