69% 63 szavazat
Mama pici fia

Mama pici fia

Only the Lonely
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
17
Szereplők (17)
11
Képek (11)
1
Videók (1)
4
Érdekességek (4)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Danny, a nagyra nőtt rendőr 38 évesen még mindig anyja szoknyájába kapaszkodik, és bár öt éve nem volt nővel, szeretne megnősülni. Egy alkalommal megismerkedik a szép, de nagyon furcsa Theresával, aki a ravatalozóban dolgozik sminkesként. Az introvertált lány és a gátlásos Danny épp egymásra találnának, amikor Danny bátyja és zsarnok anyja elintézik, hogy továbbra is a mamához láncolva az ország másik végébe költözzön. A szerelmes Danny fellázad, ám a drága mama sem hagyja magát.

Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1993.09.09.
John Candy
John Candy
Ally Sheedy
John Candy
Maureen O'Hara
Anthony Quinn
James Belushi
John Candy
Maureen O'Hara
Anthony Quinn
John Candy
Maureen O'Hara
John Candy
Ally Sheedy
John Candy
Maureen O'Hara
John Candy
Ally Sheedy
Anthony Quinn
 
2023.08.18 Sz396367

legújabb vélemény

Elég fojtogató volt!

1
 
2015.03.29 justynaw

Haláli volt ez a film, nálam ez pont az a kategória, amit bármikor, bármennyiszer meg tudok nézni, igazi örökzöld. Bár nem az a fajta humor ez, amin szétneveti magát az ember, mégis kellemes és szórakoztató, remek időtöltés a film. :)

1
 
2014.12.07 vertigo

Szerintem ez nem éppen John Candy legjobb filmje, de ettől függetlenül mindenképpen egy "látni kell" kategória, még akkor is, ha többször nem is nézi meg az ember. Amolyan aktív kikapcsolódás a családnak.

1

A film összbevétele 25 092 802 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Maureen O'Hara utolsó mozifilmje. Szerző: rbernadett

#2
 

Chris Columbus úgy írta meg a forgatókönyvet, hogy az anya szerepére Maureen O'Harát képzelte el. Amikor a casting elkezdődött, a rendező elindult a színésznő felkutatására, hogy felajánlja neki a szerepet. Rövidesen kiderült azonban, hogy a színésznő régóta nyugdíjba vonult és a Virgin-szigeteken él. Columbus felvette a kapcsolatot a bátyjával, Charles B. Fitzsimonsszal, aki még mindig a filmiparban tevékenykedett és elküldette vele a forgatókönyvet. Fitzsimons úgy adta oda a forgatókönyvet húgának, hogy: "Megcsinálod!". Miután Maureen elolvasta a forgatókönyvet ezt válaszolta, "Megcsinálom!".Szerző: rbernadett

#3
 

Maureen O'Hara visszautasította, hogy aláírja a szerződést, holott nagyon tetszett neki a forgatókönyv, amíg nem találkozik John Candyvel. Szerencsére a két sztár között olyan összhang alakult ki már az első találkozásuk alkalmával, hogy a szerződés egyből létrejött. Szerző: rbernadett

#4