83% 189 szavazat
Meghívás egy gyilkos vacsorára

Meghívás egy gyilkos vacsorára

Murder by Death
Filmadatlap
11
Vélemények (11)
15
Szereplők (15)
13
Képek (13)
1
Videók (1)
6
Érdekességek (6)
1
Díjak (1)
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum

FILMINFÓ

A világ leghíresebb detektívjei különös meghívót kapnak. Egy kísérteties kastély még kísértetiesebb tulajdonosa invitálta őket vacsorára. A gyertyafényes estén végre összeismerkedik Miss Marbles, Charlie Chan, Sam Spade és a többi legendás kopó. A vacsora nagyszerű, ám a házigazda egyetlen pillanatra sem mutatkozik. Csupán üzenteket és meglepetéseket küld maga helyett. Az idő múlásáva a meglepetések egyre veszélyesebbé válnak, a világ válogatott magándetektívjei pedig kutatni kezdenek. E kastély falai között valami olyasmi készül, melyhez foghatóval még ők sem találkoztak.

Rendező: Robert Moore
Író: Neil Simon
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1978.02.23.
 
2024.02.20 csJózsef

legújabb vélemény

A korának megfelelő, jó humorral.

1
 
2022.03.30 JRD

Hát igen...

Vannak paródiák és vannak az igazán jó paródiák. Ez is egy ilyen! Parádés szereposztással egy szuperjó komédia, mely nemcsak nevettet, hanem néhol meg is dermeszti a nézőt. Ne riasszon el az, hogy 1976-ban készült. Szóval, add át magad a retró érzésnek, filmre fel, és jó szórakozást!

1
 
2019.06.10 BoBamburg

Kellemes kikapcsolódás és egyben ötletes önkritikája az akkoriban oly népszerű krimisorozatoknak és filmeknek (Agatha Christie és társai). A poénok többsége is működött, habár egy-két erőltetettebb is becsúszott. Viszont a kínai nyomozó (illetve azt a karaktert játszó csávó) eléggé irritáló volt.

1
 
2017.08.26 dulkap

Számomra minden idők egyik legjobb filmje, amit bármikor megtudok nézni. Kiváló színészek, remek stílus paródia és szerethető forgatókönyv. Minden perce aranyat ér, pedig nem váltja meg a világot, csak kellemesen elszórakoztat.

3
 

Zseniális szereposztás ebben a fergeteges krimi-vígjátékban, amiben semmi sem igazi, de minden hamis. Vagy éppen fordítva? Meg kell nézni és kikapcsolódni rajta, hiszen ezért született ez a kis remekmű.

1

A film összbevétele 33 453 202 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A filmet Angliában és a kaliforniai Warner Brothers Burbank Studios-ban vették fel. Szerző: dulkap

#2
 

A Columbia Pictures stúdió 60. forgalmazott filmje.Szerző: mamiéstöti2

#3
 

Peter Sellers Jessica Marbles taxisofőrjét is eljátszotta, azonban a jelenetet végül kivágták.Szerző: dulkap

#4
 

Alec Guinness a forgatás közben kapta meg a Star Wars (1977) forgatókönyvét és a forgatási szünetekben olvasgatta az öltözőjében. Szerző: dulkap

#5