71% 373 szavazat
Melankólia

Melankólia

Melancholia
Filmadatlap
32
Vélemények (32)
24
Szereplők (24)
10
Képek (10)
1
Videók (1)
7
Érdekességek (7)
1
Díjak (1)
Filmkritika
11
Cikkek (11)
Fórum

Hol nézheted

Kirsten Dunst
Kirsten Dunst

FILMINFÓ

Justine (Kirsten Dunst) és Michael (Alexander Skarsgård) családjukkal és barátaikkal együtt egy hatalmas összejövetelen ünneplik meg házasságukat. Eközben egy Melankólia nevű kisbolygó tart a Föld felé, és teljes pusztulással fenyegeti azt. A vitatott alkotásairól ismert rendező, Lars von… Több


Ország: Németország, Svédország, Franciaország, Dánia
Premier (HU): 2011.10.27. | Netflix (2023.12.24.)
 
2021.03.03 Interfectorem Sabnock

legújabb vélemény

Hogy Trier normális-e? Talán. Tud-e rendezni? Valószínűleg. Rendezett-e már egy értelmes, sokak igényét kielégítő filmet? Nem, és ez most sem jött össze. Annyira elvont alkotás, hogy az ember feje belefájdul, hogy történjen már valami. De sajnos semmi, és már ez is valami.

2
 
2017.04.18 indingo

Szokatlan mag a történet, de ettől még lehetett volna jó. Úgy érzem hogy elvett 90 percet az éltemből. Nem volt valami izgalmas, nem tetszett.

1
 
2018.12.01 HercegPeter

Csak Lars von Trier rajongóknak!

Lars von Trier nem a könnyed vígjátékairól ismert és itt sem hazudtolta meg önmagát, sőt talán sikerült is túlszárnyalni magát már ami a nyomasztó filmeket illeti. Az első nyolc perc tulajdonképpen egy összefoglaló szürreális lassított felvételekből. Akit ez nem érdekel nyugodtan tekerje át, semmiről sem fog lemaradni. Ez a film tökéletes arra, hogy a legvidámabb embert is depresszióssá tegye. Én ennek kivédekezésére azt a módszert alkalmaztam, hogy több darabban néztem meg és közben vígjáték sorozat epizódokat vagy vicces videókat néztem. Ez a módszer azért sem ront az élményen, mert a film olyan lassan csordogál, hogy bármekkora szünetet tarthatunk közben, nem fog elszaladni előlünk. Az utolsó pár perc rendkívül hatásos, ahogy a zene is. A színészekről is érdemes lenne pár szót ejteni, hiszen nem akárkik tűnnek fel ebben a végtelenségig tartó filmben. Közülük talán Charlotte Gainsbourg-ot illeti a legnagyobb taps. Ő is abba a csapatba tartozik, akikkel Lars von Trier többször is együtt dolgozott már. De ilyen még Stellan Skarsgard, Udo Kier és a stáb más tagjai is.

0
 
2020.10.13 Ildikó Bacskai

Melankólia

Nekem pontosan azt adta a film amire számítottam, csontig hatoló lassú kínzó feszültséget, a kiszolgáltatottság elfogadhatatlanságát. Szerintem elképesztő mestermű, csodaszép képek, kidolgozott jelenetek. Egyszerűen.

3
 
2019.05.25 dailyfilmsan

Kiverte a biztosítékot teljesen. Se eleje, se vége ennek a borzalomnak. Csenge szerepjáték és sehonnan kirángatott történet. Idegesített egy idő után és ezért muszáj volt léptetnem a filmet. Hiába vannak benne neves színészek ez egy pocsék film és szerintem csak időpocsékolás a megtekintése.

0

A film összbevétele 3 029 870 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A képet, ahogy Justine egy csokorral úszik lefelé a patakban, John Everett Millais 1852-es Ophélia c. festménye inspirálta.Szerző: kázsé

#2
 

Kirsten Dunst egy Skype-interjú után kapta meg a főszerepet.Szerző: kázsé

#3
 

A prológusban látható festmény Pieter Breughel Téli vadászata, ami nagy szerephez jut Andrei Tarkovsky Solaris c. filmjében is. Lars von Trier számára nagy inspirációt jelent a rendező, neki dedikálta az Antikrisztus c. filmjét is.Szerző: kázsé

#4
 

Ez Lars von Trier "Depresszió trilógiájának" második darabja.Szerző: kázsé

#5
Hősök
2006
Hol nézheted: SkyShowtime
Szuperhőst nevelek
2019
Hol nézheted: Netflix
A mániákus
2018
Hol nézheted: Netflix
Fekete Villám
2018
Hol nézheted: Netflix
A raj
2023
Gigszer
2015
Hol nézheted: Netflix
Szép új világ
2020
Hol nézheted: Netflix
Évek alatt
2019
Hol nézheted: HBO Max
Jobbak nálunk
2018
Hol nézheted: Netflix
For All Mankind
2019
Hol nézheted: Apple TV+