57% 127 szavazat
Minden vilángol

Minden vilángol

Everything Is Illuminated
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
17
Szereplők (17)
9
Képek (9)
1
Videók (1)
4
Érdekességek (4)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Jonathan (Elijah Wood) mindent összegyűjt, ami családjával kapcsolatos, legyen az fogsor vagy használt óvszer. Nagyanyja a halálos ágyán egy fényképet hagy rá. A régi, megfakult képen a fiú nagyapja látható egy nővel, aki mint kiderül, a nácik elől bújtatta annak idején a férfit. Jonathan Ukrajnába utazik, hogy felkutassa a titokzatos asszonyt. Az út azonban nemcsak az ő, hanem helyi segítőinek, a nagymenő amerikamániás Alekszejnek (Eugene Hütz) és családjának az életét is megváltoztatja.

Forgatókönyvíró: Liev Schreiber
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2006.06.06.
 
2018.03.31 Zsceeeka

legújabb vélemény

Véletlenül futottam bele ebbe a filmbe, de nagyon megfogott a hangulata. Néhol vicces, de mégis megható és elgondolkodtató. El fogom olvasni az alapjául szolgáló könyvet is (úgy hallottam, sok mindenben különbözik). Wood jól alakít benne.

0
 
2018.01.09 jake_green

Végre! Baromi jó film, akinek bejön a fekete humor, az oda lesz egyszerűen érte! :) Ezt a fajta humort erőltetik az üvegtigris és társaiban magyar filmben...de ott nem jön be, itt tényleg üt! :D Egyedül a zsidó holokausztlobbi nem tetszett a végén, d... Több

0
 
2015.06.28 Buborék

Nagyon rossz film! A történet unalmas, semmi újat nem mutat és az egész rossz, ahogy van! Biztos vagyok benne, hogy sose nézném újra! Ez nem igazán sikerült!

0
 
2016.04.02 Vibozsofi

Elijah Wood neve láttán szinvonalasabb filmre számítottam. Csalódás volt, nagyon gyenge, lassú folyású, érdektelen film. Unalmas és nincs mondanivalója. Az alapsztori nem lenne rossz, a kivitelezés és a dramaturgia annál inkább.

0

A film összbevétele 1 705 595 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Liev Schreiber első és máig egyetlen rendezése.Szerző: Berto49

#2
 

Jonathan Safran Foer (1977) azonos című regénye alapján. Magyarul az eredeti megjelenést követő évben, 2003-ban jelent meg az Ulpius-ház kiadásában, Dezsényi Katalin fordításában.Szerző: Berto49

#3
 

A Warner Independent Pictures stúdió 10. forgalmazott filmje.Szerző: mamiéstöti2

#4