85% 89 szavazat
Miss Pettigrew nagy napja

Miss Pettigrew nagy napja

Miss Pettigrew Lives for a Day
Filmadatlap
6
Vélemények (6)
17
Szereplők (17)
8
Képek (8)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
JRD  

FILMINFÓ

Elbocsátják állásából Miss Pettigrew-t. A második világháború előestéjén a nevelőnőnek esélye sincs arra, hogy új állást kapjon. A véletlen a kezére játszik, más helyett jelentkezik Delysia Lafosse szolgálatába. Miután sikerült elintéznie, hogy a ledér és bájosan butácska énekesnő három udvarlója ne keresztezze egymás útját, Delysia társalkodónője lesz. Hálából bevezeti az elit társasági körökbe, ahol a talpraesett Miss Pettigrew ügyesen föltalálja magát. Miközben azon fáradozik, hogy Delysia megtalálja a szerelmét, nem sejti, hogy ő is felkeltette valaki érdeklődését.

Forgatókönyvíró: David Magee, Simon Beaufoy
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság
Premier (HU): 2008.09.04.
 
2023.12.29 Artemisia

legújabb vélemény a nap véleménye

Mozgalmas nap

Miss Pettigrew napja nem indul valami fényesen: állás nélkül marad éppen a II.világháború kitörésének küszöbén. Új állásra esélye sincs, ezért cselhez folyamodik, ellop egy névjegykártyát a munkaközvetítőtől és nevelőnőként jelentkezik a feltörekvő é... Teljes kritika

4
 
2022.10.28 Fikatours_blogger

Klasszikus bohózat

Meglepő, mennyien szeretik még mindig ezt a műfajt, de ha a harmincas évek Kabos-filmjeihez hasonlítom, humorban messze elmarad.

1
 
2022.10.28 JRD

Humoros, jópofa és érdemes a figyelemre. Noha a cím eléggé semmitmondó, a tartalma nem akármilyen. A sztorit jó korba helyezték, a színészeket jól választották ki és a történet is magával visz. Érdemes megnézni, tehát ne hagyd ki! Szóval filmre fel és jó szórakozást!

0
 
2015.09.05 s0ltau77

Ez teljesen bejött, ha van még film ami ennyire átjött akkor az ez lehetett. Kellemes hangulat, csodás zenei világ. Minden remek módon muzsikált benne, nincs is rá panaszom :) Szerettem!

0
 
2022.04.23 Boro

4 csillag lett volna a történet miatt, de az élmény, amit nyújtott feltornázta 5 csillagra. :)

0

A film összbevétele 16 051 363 dollár volt (imdb.com).

#1