Játssz egy Lenovo Note Gold-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Vaiana


(Moana)
Vaiana

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

Háromezer évvel ezelőtt a világ legjobb tengerészei keresztülhajóztak a Csendes-óceánon, és felfedezték Óceánia számos szigetét. Azonban ezután ezer évig nem utaztak ismét, és senki sem tudja, miért.
A Walt Disney Animation Studios legújabb animációs alkotása a Vaiana című film, amelynek főszereplője egy kalandvágyó tini, aki vakmerő küldetésre indul, hogy megmentse népét. Útja során Vaiana találkozik az egykoron hatalmas félistenként tisztelt Mauival, aki szárnyai alá veszi a lányt, hogy igazi felfedezőt faragjon belőle. Együtt vágnak neki a nyílt óceánnak, az út pedig nem szűkölködik az eseményekben. Hatalmas szörnyekkel és elképesztő veszélyekkel szállnak szembe, s közben Vaiana teljesíti ősei küldetését és felfedezi azt, amit a legjobban keresett: saját magát. (Forgalmazza: Fórum Hungary)

(Pajor Sándor)
 
2016. 12. 06. 21:57 

Már jó ideje húzza a Disney az arcunk előtt a mézesmadzagot evvel a filmmel kapcsolatban. A szinkronizálás már két éve befejeződött, azóta a rajzolóké és az utómunkáké a terep. Megérte rá várni. Egy pillanatig sem okozott csalódást.
Az egyik oldalról hozta a jól megszokott Disney fogásokat. Volt benne tanulság is bőven, a látvány fantasztikus, és a zenék is sokáig visszhangoznak még a fülünkben. Ennek ellenére képes volt még mindig adni valami pluszot. A felnőtté válás történetét, az önmeghatározás küzdelmes útját kaptuk meg, a nélkül hogy a sztereotípiákkal traktált volna bennünket. A szerelmi szálat teljesen kihagyták, ami rendkívül felüdítő volt.
Mondhatnám, hogy azt kaptam, amit vártam, de valójában sokkal többet. Bevallom párszor még meg is könnyeztem a történetet. A cselekmény jól átgondolt, és akarva tapint a fájó pontokra, úgy hogy mégis reményt ad.
Mindenkinek ajánlani tudom. A kicsiket elszórakoztatja a nagyokat viszont elgondolkoztat.

 
2016. 12. 07. 00:12 

Én is és a gyerekeim is nagyon élveztük. Mindent tökéletesen eltaláltak a készítők. Ezt még sokat fogjuk nézni

 
2017. 05. 07. 19:19 

2016-ban két animációs filmmel is megajándékozta a Disney-stúdió a rajongóit, s ha információim nem csalnak, a Vaiana-val jó sokáig váratták a hercegnős mesék szerelmeseit. Talán az sem véletlen, hogy az óriási sikert hozó Jégvarázs télies, havas környezetét felváltotta a napsütötte polinéz milliő. Ami engem illet, kétség sem férhet ahhoz, hogy melyik produkció tetszett jobban ebben az évben, szerintem a Vaiana nem veszi fel a versenyt a Zootropolis-szal. Ennek ellenére, azért hozza a kötelezőt (sőt!) még hozzá is ad egy különleges hangulatot ezzel a polinéz-oceánia mítosz feelinggel, amely még úgy is sokat dob a történeten, hogy abban közkedvelt sablonok vannak elpuffogtatva, amelyek minden egyes Disney-hercegnős sztoriban helyet kapnak: a lázadó hercegnő, akit sokkal jobban vonz az ismeretlen kaland, mint a trón és az uralkodás, a szigorú (s inkább féltő) szülők, akik azon vannak, hogy megnyirbálják kicsit hősünk kalandvágyát, s persze a cuki kis segítők, akik végigkövetik a hőst az útján. Ami a cukiságot illeti, a Vaiana-ban kapunk egy minimalacot, akit szerintem méltatlanul alulreprezentáltak a történetben, valamint egy ügyefogyott kakast, akinél végig egyetlen egy humorforrással operálnak, nevezetesen azzal, hogy a karakter meglehetősen IQ lightos. Azért amikor kell, akkor segítőkezet (vagy inkább karmot) nyújt Vaiana-nak, amelyet akár egy igazi jellemfejlődésként is felfoghatunk. Na és persze itt van Maui, a félisten, akinek népszerűsége és népszerűtlensége egyetlen tőről fakad: egy mágikus kampó segítségével képes alakot változtatni, ám ő mindent eldobna azért, hogy a családja szeresse, aminek érdekében elköveti élete legnagyobb hibáját, amelyet most Vaiana érkezésével lehetősége nyílik helyre hozni. Azt nem tudom, hogy Dwayne Johnson személyesen mekkora ráhatással volt a film íróira, de Maui azt az érzést keltette bennem, hogy ez a Johnson a való életben is egy ilyen figura (a gesztusoktól kezdve a pökhendiségen át, az önsajnálatig bezárólag) ahogy a filmben az általa szinkronizált karakter. A tetoválásai viszont nagyon ott vannak, a szinte önálló élettel bíró testrajzok mind ötlet, mind vizualitás szintjén bravúrosak. Vaiana nem különbözik sokban a többi Disney-hercegnőtől, a környezete viszont nagyon egyedivé teszi őt.nS persze nem szabad elmenni a fantasztikus filmzene mellett sem, amelybe tökéletesen építették bele a polinéz dallamokat. Továbbá itt van ez a jó kis betétdal, amely nem véletlenül részesült Oscar-jelölésben. Összességében tehát, egy kicsivel egyedibb sztorival és egy kicsit több minimalaccal még jobban tetszett volna, de azért nem volt ez rossz!

Auli'i Cravalho
 

Az eredeti tervek szerint a film mellőzte volna a Disney-hercegnő szálat és kifejezetten Maui köré épült volna a történet, ám amikor a stáb Polinéziába utazott, a helyi legendák és mítoszok hatására mégis megszületett Vaiana karaktere.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti elképzelések szerint HeiHei, a kakas egy okos, értelmes állat lett volna, ám a Disney ezt megváltoztatta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmet Auli'i Cravalho (Vaiana szinkron- és énekhangja) 16. születésnapján mutatták be először.

(ArpiHajdu és Réci)
Supernaturalmovies: Vaiana
A Vaiana egy ízig-vérig családi film, az elmúlt évek talán leginkább gyermekbarát animációs Disney filmje. 6/10
VOX: Vaiana
A Ron Clements-John Musker (Aladdin, A kis hableány) duó első, teljes egészében számítógépes animációval készült filmje klasszikus Disney-mese, a címke minden pozitív és negatív jelentéstartalmával együtt. 75/100
Smoking Barrels: Vaiana
Szerethető és nagyon szívhez szóló kis mozi, amely elrepít bennünket egy egzotikus kultúrába, és miközben betegre nevetjük magunkat a kiváló helyzet és jellemkomikumon, elgondolkodhatunk azon, hogy mivé lesz a világunk, ha továbbra is így pusztítjuk az anyatermészetet. Nincs ezen mit ragozni, irány a mozi!
8/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.