Játsz egy Opta LED projektorért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Vaiana


(Moana)
Vaiana

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

Háromezer évvel ezelőtt a világ legjobb tengerészei keresztülhajóztak a Csendes-óceánon, és felfedezték Óceánia számos szigetét. Azonban ezután ezer évig nem utaztak ismét, és senki sem tudja, miért.
A Walt Disney Animation Studios legújabb animációs alkotása a Vaiana című film, amelynek főszereplője egy kalandvágyó tini, aki vakmerő küldetésre indul, hogy megmentse népét. Útja során Vaiana találkozik az egykoron hatalmas félistenként tisztelt Mauival, aki szárnyai alá veszi a lányt, hogy igazi felfedezőt faragjon belőle. Együtt vágnak neki a nyílt óceánnak, az út pedig nem szűkölködik az eseményekben. Hatalmas szörnyekkel és elképesztő veszélyekkel szállnak szembe, s közben Vaiana teljesíti ősei küldetését és felfedezi azt, amit a legjobban keresett: saját magát. (Forgalmazza: Fórum Hungary)

(Pajor Sándor)
 
2016. 12. 06. 21:57 

Már jó ideje húzza a Disney az arcunk előtt a mézesmadzagot evvel a filmmel kapcsolatban. A szinkronizálás már két éve befejeződött, azóta a rajzolóké és az utómunkáké a terep. Megérte rá várni. Egy pillanatig sem okozott csalódást.
Az egyik oldalról hozta a jól megszokott Disney fogásokat. Volt benne tanulság is bőven, a látvány fantasztikus, és a zenék is sokáig visszhangoznak még a fülünkben. Ennek ellenére képes volt még mindig adni valami pluszot. A felnőtté válás történetét, az önmeghatározás küzdelmes útját kaptuk meg, a nélkül hogy a sztereotípiákkal traktált volna bennünket. A szerelmi szálat teljesen kihagyták, ami rendkívül felüdítő volt.
Mondhatnám, hogy azt kaptam, amit vártam, de valójában sokkal többet. Bevallom párszor még meg is könnyeztem a történetet. A cselekmény jól átgondolt, és akarva tapint a fájó pontokra, úgy hogy mégis reményt ad.
Mindenkinek ajánlani tudom. A kicsiket elszórakoztatja a nagyokat viszont elgondolkoztat.

 
2016. 12. 07. 00:12 

Én is és a gyerekeim is nagyon élveztük. Mindent tökéletesen eltaláltak a készítők. Ezt még sokat fogjuk nézni

 
2017. 04. 14. 21:41 

,,A Zootropolis és a Jégvarázs alkotóitól." Ez elég jó promónak, és magasra is teszi a lécet. A Zootopia humorát és báját nem sikerült megközelíteni, de a Jégvarázzsal egy szinten van. A film látványvilága (3D-ben pláne) lebilincselő. Ha csak gyerek miatt nézi meg valaki, már csak a látványnak köszönhetően sem fog unatkozni. A sok énekléssel, és a mondhatni sablonos történetvezetéssel kicsit visszarepített a 90-es években menő Walt Disney rajzfilmekhez, ami jó kis nosztalgiafaktor. Közelebb áll fantasy világhoz ez a mese, mint az átlag, engem ez miatt nem tudott teljes mértékbe lenyűgözni, viszont biztos vagyok benne, hogy 6-12 életkorban ez plusz élményt okoz. :) A főszereplők közül Maui a legszerethetőbb karakter, és annak ellenére, hogy félistenként van feltüntetve, talán az ő hozzáállása a legemberibb. Nagyon el lett találva. Az elején feltünik a kislány közelében egy malac, ami elég aranyos és vicces volt ahhoz, hogy eltudjam képzelni harmadik állati barátként a történetbe. Furcsáltam, hogy miért egy lökött csirkét vittek magukkal. Abszolút minőségi mese film, egyedi látványvilággal, és egy elég egysikú történettel. Akinek a Jégvarázs tetszett, az bátran nekiállhat ennek is, elég nagy a hasonlóság a két mesefilm között.

Auli'i Cravalho
 

Legutóbb 2002-ben volt, hogy a Disney egy éven belül két animációs filmet is kiadott. Akkor a Lilo and Stitch és a Treasure Planet került azonos évben vetítésre.

(Snowball)
 

2016. Novemberében került bemutatásra, majdnem 9 hónappal a Zootropolisz után.

(Snowball)
 

A Walt Disney-nek ez az 56-ik animációs filmje.

(Snowball)
Supernaturalmovies: Vaiana
A Vaiana egy ízig-vérig családi film, az elmúlt évek talán leginkább gyermekbarát animációs Disney filmje. 6/10
VOX: Vaiana
A Ron Clements-John Musker (Aladdin, A kis hableány) duó első, teljes egészében számítógépes animációval készült filmje klasszikus Disney-mese, a címke minden pozitív és negatív jelentéstartalmával együtt. 75/100
Smoking Barrels: Vaiana
Szerethető és nagyon szívhez szóló kis mozi, amely elrepít bennünket egy egzotikus kultúrába, és miközben betegre nevetjük magunkat a kiváló helyzet és jellemkomikumon, elgondolkodhatunk azon, hogy mivé lesz a világunk, ha továbbra is így pusztítjuk az anyatermészetet. Nincs ezen mit ragozni, irány a mozi!
8/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.