Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Holdfény


(Moonlight)
Holdfény

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

Little, Chiron és Black. Három név, melyek ugyanazon embernek három különböző életszakaszát jelölik meg, végigkísérve jellem- és személyiségfejlődésé­nek legfontosabb részeit. A kisgyerek Little Miami leszakadó részén él egyedülálló és drogfüggő anyjával. Itt ismerkedik meg a drogdíler Juannal, és a felnőtt férfival barátságot köt a saját korosztályából kitaszított fiú. A tinédzser Chiron a nemi érés szakaszába lépve keresi identitását. Végül a felnőtt, kigyúrt, harmincas Blackkel zárul a történet, aki képes szembenézni múltbeli énjével és korábbi traumáival. Vajon mik azok az események, amelyek a legnagyobb hatással vannak életünkre? Kik befolyásolják leginkább a jellemünket? Ezekre az univerzális kérdésekre próbál választ találni Barry Jenkins lírai filmje. A Holdfény időtlen történet az emberi kapcsolatokról és önmagunk megismeréséről. (Vertigo Media)

(hp)
 
2017. 02. 09. 12:48 

Egyszerű, manír- és hatásvadászatmentes film, a fiatalkori énkeresésről, a fokozottan hátrányos helyzet elleni küzdelemről, a felnőtté válás embert próbáló nehézségeiről. Fantasztikus színészi alakítások, kevés eszközzel, de sokat mondó forgatókönyv és rendezés. Szomorú, de végső soron reménykeltő alkotás, amihez nyitott szívvel érdemes hozzáállni. Nem gondolnám, hogy mestermű, vagy korszakos alkotás, de mindenképpen figyelemre méltó.

 
2017. 02. 28. 11:10 

A filmnek a legnagyobb hibája, hogy túl sokat akar markolni és ettől elveszti az erejét. A színészi játékok egytől-egyig kiválóak, nem harsányak, de mégis hitelesek. Sajnos az egész film olyan, mintha három rövidfilmet raktak volna egymás után, de igazából egyiket sem fejezték volna be kellően. Mikor végre kezdene kialakulni a történet, akkor félbe vágják. Ráadásul az életszakaszok egyre gyengébbek is. Ha lehet így fogalmazni én az első fejezetből néztem volna meg egy teljes filmet. A második is érdekes volt a maga kérdéseivel, ám ott már elkezdett billegni a sztori. A harmadik meg totál semmilyen, csak jó zenék vannak benne és jó alakítások.

 
2017. 03. 05. 14:36 

Én nem tartom a legjobb filmnek az évben, de ettől függetlenül egy korrekt darab. A színészek többsége jó, Ali Oscar-díja jó helyen van, de a végén a két felnőtt színészt már csak a karakter múltja tudta közel tartani, nem a színészek. Illetve én még azt sajnálom, hogy nagyon rohant a film. Az élet három szakaszának egy-egy mozzanatát mutatta be. Az első volt talán az ami a legtöbbet mutatta meg a srác minden napjaiból, de például a második szakasz bőven bírt volna még többet az iskolai baszogatáson és az első találkozáson túl. Egyszerűen csak kevés. A harmadik szakasz pedig már csak elmondjuk gyorsan mi lett a vége aztán rohanunk mert lejár stúdió bérlétünk. Kár érte...

 

Alex R. Hibbert filmes bemutatkozása.

(dulkap)
 

A filmet több, mint 25 napig forgatták 2015 őszén, Dél-Floridában.

(dulkap)
 

Naomie Harris 3 nap alatt forgatta le az összes jelenetét, miközben éppen a Spectre (2015) című film promóciós körútján járt.

(dulkap)
Movieaddicts: Holdfény
Az Oscar átadó nagy esélyese került most a hazai mozikba, amit nem érdemes kihagyni, mert kellően igényes és érzékeny darab, amely sokat adhat mindenkinek, aki megnézi. 9/10
Smoking Barrels: Holdfény
A Holdfény lehetett volna egy művészkedős, díjszezonra specializált ömlengés, de az alkotókban volt annyi törekvés, hogy ezen túlmutassanak, és letegyenek az asztalra egy nagyon megkapó, zsigeri élményt nyújtó, profi filmet. Mindenképpen pozitív meglepetés, kihagyhatatlan!

9/10
VOX.hu - Holdfény
A kezdeti remek iram a fináléra kissé megfeneklik, és az emlékezetes zenével vegyített képsorok is elmaradnak, ám lehet, erre volt szükség ahhoz, hogy fénnyel telítődjön az alagút vége. Szavak nélkül is sokat mond tehát az életről, az énkeresésről és a felcseperedésről Barry Jenkins alkotása, amely megmutatja, hogy a környezeti tényezők bármennyire is próbálják eltiporni, az élet utat tör magának. 85/100


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.