68% 57 szavazat
Mr. Jones - Jogában áll meghalni

Mr. Jones - Jogában áll meghalni

Mr. Jones
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
17
Szereplők (17)
5
Képek (5)
1
Videók (1)
4
Érdekességek (4)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Mr. Jones egy rendkívül jóképű betege a fiatal pszichiáternőnek. A férfi a diagnózis szerint mániákus depresszióban szenved, ám ez mégsem teljesen igaz. Mr. Jones különös világban él, a múltjában titok lappang, melynek feltárásával a doktornő el tudja érni, hogy kibillentse őt a jelenlegi állapotából és vissza tudja nyerni régi önmagát. Leheletnyi románc a magánélet és a hivatás között húzódó ellentmondás tükrében.

Rendező: Mike Figgis
Forgatókönyvíró: Eric Roth, Michael Cristofer
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1994.10.06.
Richard Gere
Lena Olin
Richard Gere
Lena Olin
Richard Gere
Richard Gere
Delroy Lindo
Anne Bancroft
 
2019.10.09 HitGirl

legújabb vélemény

Nagyon erős film, bár igen sokáig elkerülte a filgyelmemet, de amikor rátaláltam, nagyon megörültem neki. Gere ismét fantasztikus alakítást hozott, az egyik nagy kedvencem már fiatalkorom óta.

0
 
2017.09.10 Berto49

Viszonylag sok filmjét láttam, de ebben győzött meg igazán, hogy remek színész Richard Gere (magyar hangját zseniálisan szinkronizálta Szakácsi Sándor). A bipoláris zavar más néven mániás depresszió tüneteit olyan élethűen játszotta el, mintha valóba... Több

0
 
2014.12.22 Sniper

Remek színészi alakításokkal tarkított film, de nem egy egyszerű alkotás. Ennek ellenére nem hiszem, hogy veszhetne bárki valamit azzal, ha megnézi.

0
 
2015.11.08 cody0507

Őszintén szólva én nagyon unatkoztam rajta, egyáltalán nem tudott megszólítani. Látom én az erősségeit, de engem hidegen hagyott.

0
 
2016.05.27 Vuk

Gyönyörű dráma, a műfaj kedvelőinek csak ajánlani tudom. Akik szeretik a lassú, elgondolkodtató filmeket, tegyenek egy próbát vele, nem fognak csalódni.

0

A film összbevétele 8 315 975 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Nem lebecsülendő a bipoláris zavar nevű betegség, hiszen a magyar lakosság körülbelül 1%-át érinti.Szerző: Berto49

#2
 

Michelle Pfeiffer visszamondta a főszerepet, hogy elvállalhassa a Macskanő szerepét a Batman visszatér (1992) című filmben. Szerző: rbernadett

#3
 

Ahhoz, hogy felkészüljenek a filmre, Richard Gere, Mike Figgis és Eric Roth temérdek kutatómunkát végzett a mániákus depresszió (manapság bipoláris zavar) témakörében. Gere számos ebben a betegségben szenvedő pácienssel találkozott, hogy fel tudja építeni a karakterét. Szerző: rbernadett

#4