Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Nagymenők


(Goodfellas)
Nagymenők

Tartalom

Henry (Ray Liotta) gyerekként csodálta a fényűző és irigyelt életet élő Jimmyt (Robert De Niro), aki természetesen nem tisztességes módon szerezte a pénzt. A kamasz fiút hamar beszippantja a gengszterek és maffiózók világa, és elkezdi kitaposni magának az ösvényt. Ebben jó társra lel a szintén kölyök Tommy DeVitoban (Joe Pesci), akivel karöltve gyorsan és alaposan tanulnak bele a szakmába, hogy ők is kaphassak egy darabot a csillogásból.
(SódóGA)
 
2015. 04. 18. 21:33 

Sorsese a gengszterfilmek koronázatlan királya, a Nagymenők pedig tagadhatatlanul az egyik legjobb alkotása. Az összes színész kiváló, a (szokásos) narráció találó és egészen megdöbbentő, hogy igaz történet alapján készült.

 
2015. 05. 04. 15:25 

A gengszterfilm műfajának egyik legikonikusabb alkotása, csodálatos karakterekkel és őket életre keltő színészekkel.

 
2015. 10. 24. 13:41 

Mestermű!
Igen Scorsese talán legjobb maffia filmje, szinten csak szuperlatívuszokban lehet róla beszélni. A film az ír-olasz Henry szemén keresztül követi végig az eseményeket az 50-es évektől, a 90-es évekig. Scorsese származása és lakóhelye okán közelről tapasztalta a maffia kegyetlenkedéseit, ez a film a New York-i öt család egyikéről, a hírhedt Lucchese családról szól, persze névváltoztatásokkal, de több utalás is van valós eseményekre (lásd. Air France balhé). A szereposztás parádés, Ray Liotta élete legjobbja, De Niro mindig nagyszerű, Joe Pesci zseniális és a többi mellékszereplő is a helyén van. A forgatókönyv erős, beavatást kapunk a család működésébe, módszereibe, máshogyan mint a Keresztapában. A történet erős, végig leköti a nézőt, nincsenek elcsépelt jelenetek, fölösleges drámák, realizmus van itt, műfajiság, nagyszerű kamera kezelés, fantasztikus színészi játék és kőkemény brutalitás, amilyen a maffia is az életben. A majd 3 óra játékidő csak úgy elröppen, a főszereplő, mivel bűnösen élt, rendeltetés szerűen elbukik, mert minden nagyság egyszer végetér, csak a Nagymenők marad örök, megtekintése ajánlott, akárcsak Scorsese többi filmje is, ez maga a nagybetűs filmművészet. Ciao!

Ray Liotta
Robert De Niro
Joe Pesci
Ray Liotta
Ray Liotta
Christopher Serrone
Robert De Niro
Ray Liotta
Ray Liotta
Robert De Niro
Joe Pesci
Paul Sorvino
 

Bár egy jól kidolgozott forgatókönyv állt a színészek rendelkezésére, a rendező biztatta őket improvizálásra. Így született meg Tommy DeVito híres "Mi olyan jópofa bennem?" monológja is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A szerepre való felkészülés során Ray Liotta szeretett volna találkozni az igazi Henry Hill-lel, de ezt Scorsese megtiltotta neki, mert a rendező attól tartott, hogy az egykori gengszter túlságosan is befolyásolni fogja a színészt. Emiatt Liotta csak Pileggi által készített Henry Hill-interjúkat hallgathatta meg (amely összességében több órányi felvétel volt).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A főbb színészek közül Ray Liotta kiválasztása volt a legnehezebb. Irwin Winkler, a film producere sokáig egy ismertebb nevet (pl. Tom Cruise vagy Sean Penn) akart Henry Hill szerepére, ám Scorsese végig kitartott Liotta mellett, s végül ő lett a befutó.

(ArpiHajdu és Réci)
Smoking Barrels: Nagymenők
Scorsese nem ítélkezik, pusztán elmesél egy történetet, amely a valóságon alapul, de mégis az emberekről, az ő érzelmeikről, döntéseikről, felemelkedésükről és bukásukról, vagyis magáról az életről szól, és ezért tud ilyen erős hatást gyakorolni a nézőjére még ennyi évvel a bemutató után is.
10/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.