92% 60 szavazat
Nem beszélek zöldségeket!

Nem beszélek zöldségeket!

La tête en friche
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
19
Szereplők (19)
12
Képek (12)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Vannak filmek, melyek a maguk csendes módján, leheletfinom eszközökkel mesélnek kis csodákról. Germain (Gérard Depardieu) amolyan ügyefogyott mackóként, francia Forrest Gumpként csetlik-botlik az életben, alkalmi munkákból él. Sörözik a haverokkal, gondozza a veteményét, s az anyja házának kertjében lakik egy lerobbant lakókocsiban. Az egykori lassú felfogású, rossz tanuló ma is nehezen tud olvasni, hadilábon áll a szavakkal, a mindennapokat a maga egyszerű módján éli meg. A szeretettelenségben töltött gyerekkor, a rideg anya által meghatározott felnőtt mindennapok sivársága után Germain csak abban lelheti örömét, hogy napközben a városka parkjában üldögél a padon, és eteti a galambokat.

Rendező: Jean Becker
Ország: Franciaország
Premier (HU): 2011.03.03.
Gérard Depardieu
Gérard Depardieu
Gérard Depardieu
Gérard Depardieu
 
2023.10.15 Ahoj poplacsek

legújabb vélemény

A végére szépen összeállt

Nagyon érdekes és üdítő színfolt volt ez a film a maga nyugis hangulatával és figyelemhajhászástól mentes történetmesélésével. Volt egy kis Virágot Algernonnak hangulata a némileg félkegyelmű Germain Chazes-zal, akit a leginkább Obélixre hajazó Depardieu alakított (az egyik jelenetben még egy telinek számító boroshordót is úgy vitettek vele, mint egy üres kartondobozt). Szóval ez a Germain valamennyire kikupálódik, és közben olyanokat mond az életről, amiket egy filozófiaprofesszor is megirigyelhetne. Csórikámat mindenki szétoltotta gyerekkorában meg még most is, de egy idő után a néző már látja, hogy nem ő a nevetséges, hanem akik oltják, az ő élete alighanem jobban rendben zajlik, mint a legtöbbüké, és az esze és szíve is jobban a helyén van. A film legvégén aztán világossá válik, hogy ez az egész egy regényfeldolgozás (La tête en friche, Marie-Sabine Rogertől – a kortárs írónő regénye mindössze a film előtt egy évvel jelent meg). Az idős nénivel való cimbizés halványan egy nemrég látott másik francia jellemfejlődős filmet juttatott az eszembe, a Madeleine sofőrjét. Az is jó volt. Nézésre melegen ajánlott rövidke, 82 perces film.

0
 
2015.06.01 Attila

Hihetetlenül jó hangulata van, ráadásul a humora is nagyon intellektuális, ez az a film, amit én bármikor, bármennyiszer meg tudok nézni. Igaz, hogy a története talán egy kicsit túlságosan is könnyed, de ettől eltekintve szerintem fantasztikus filmélmény!

0
 
2017.09.13 grigoriy1rem

Talán egy kicsit az Ameliere hajaz az egész, nagyon szép, ahogy egyszerűen kinéz ez a film, a történet is nagyon aranyos, egyszóval egy könnyű délutáni mozizáshoz épp ideális. De ennél többet én nem várnék tőle.

0
 
2020.06.01 Gicca

Bevallom, nem rajongok az ilyen vontatott filmekért, viszont ezt kifejezetten élveztem. Értelmes poénokat és mérhetetlen megértést közvetít. Bátran ajánlom bárkinek, aki egy könnyed filmre vágyik.

0
Rita
2012
Hol nézheted: Netflix
Szexoktatás
2019
Hol nézheted: Netflix
Bolhafészek
2016
Hol nézheted: Amazon Prime
Modern család
2009
Hol nézheted: Disney+,TV
Louie
2010
Derek
2012
Hol nézheted: Netflix
Most nevess!
2018
Hol nézheted: HBO Max
Halott vagy
2019
Hol nézheted: Netflix