76% 63 szavazat
Nicholas Nickleby

Nicholas Nickleby

Nicholas Nickleby
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
26
Szereplők (26)
8
Képek (8)
2
Videók (2)
1
Érdekességek (1)
1
Díjak (1)
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Anne Hathaway
Charlie Hunnam

FILMINFÓ

Az édesapa halála után a Nickleby család elszegényedik. Az ifjú Nicholas és nővére az édesanyával Londonba utazik, hogy az apa idősebb testvérétől kérjenek segítséget. Ralph bácsit azonban nem a segítő szándék vezérli. Azon munkálkodik, hogyan tudná a családtagokat elszakítani egymástól,… Több


Forgatókönyvíró: Douglas McGrath
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság
Premier (HU): 2004.11.03.
 
2023.08.26 Ergit

legújabb vélemény

Talán a legjobb feldolgozás! Nagyon kedvelem!

0
 
2021.02.18 Anti007

A jóság és szeretet a zsarnokság felett

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Charles Dickens harmadik regénye egy szép családi történetet mesél el, melyben a jóképű fiatalember, Nicholas Nicleby (Charlie Hunnam) kalandjait követhetjük nyomon. A történet főhőse Devonshire-ben él szerető családja körében. Ám az édesapa elhibázo... Teljes kritika

1
 
2021.04.02 Emmersson

Ha lehetne, NULLA csillagot adnék

Röviden: gagyi. Bővebben nem érdemes beszélni erről a celluloid-hulladékról. Vannak filmek, melyek "megdolgoznak a 2 csillagért", de ez semmit sem tett azért, hogy akármiben is kiemelkedjék. A színészek túljátszották a szerepüket, a történet annyira faék egyszerű, hogy valószínűleg egy esős vasárnapon dobta össze Dickens, az ebéd utáni kajakóma alatt. Hiába a viszonylag neves színészek, ők sem tudtak javítani a gyenge történeten. Ez a filmográfiájuk szégyenfoltja.

0
 
2017.03.23 cody0507

Ez egy klasszikus, jól feldolgozott Dickens történet, amely a kor egyik nagy árnyékát, az árváék és széthullott családok világát jeleníti meg. Teszi ezt ráadásul nagyon hűen. Engem legalábbis megérintett a történet.

0
 
2016.12.31 Denisqoo

Sajnos nem ez a kedvenc Dickens történetem, noha nagyon szeretem az írásait. Ennek ellenére szerintem ezeket a dolgokat már jobban megírta az Twist Olivérben vagy a Szép reményekben. Itt már talán csak néhány aprósággal bővül ki ez a világ.

0

A film összbevétele 1 587 173 dollár volt (imdb.com).

#1