68% 114 szavazat
Őrület

Őrület

Frantic
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
18
Szereplők (18)
12
Képek (12)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Dr. Richard Walker, amerikai sebész egy kongresszusra érkezik Párizsba, felesége kíséretében. Egyik este a feleség nyomtalanul eltűnik a szállodai szobából. Richard azonnal a rendőrségre rohan, hogy bejelentse az esetet. Döbbenten kénytelen tudomásul venni, hogy a hivatalos szervek teljes közönnyel viseltetnek az ügy iránt. Nem marad más választása, mint önálló nyomozásba kezdeni, ami különösen nehéz feladat egy idegen városban. Szerencséjére hamarosan segítőtársra akad egy különös lány, a szexis Michele személyében.

Forgatókönyvíró: Robert Towne, Jeff Gross
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Franciaország
Premier (HU): 1990.02.08.
Harrison Ford
Harrison Ford
Emmanuelle Seigner
Harrison Ford
Betty Buckley
Harrison Ford
Harrison Ford
Emmanuelle Seigner
Harrison Ford
Emmanuelle Seigner
Harrison Ford
Emmanuelle Seigner
Harrison Ford
Harrison Ford
 
2023.06.28 taba

legújabb vélemény

Őrület, hogy már nincsenek ilyen filmek

Nem véletlenül tartják Roman Polanskit kiváló rendezőnek, filmjei szinte egytől egyig magával ragadják a nézőt. Az Őrületnek van története, hangulata és cselekménye, magán viseli a rendező kézjegyét. Nem leplezi le saját magát, az indítékra csak a végén derül fény.

0
 
2022.07.05 Gauss

Egy egyszerű thriller a 80-as évekből. Aki kiemelkedik itt, az Emmanuelle. A zenéje is tetszett.

0
 
2016.03.15 Thor

Kiváló film, csak az "bánt", hogy ez a film úgy van elkönyvelve, mint egy átlagos thriller. Pedig korántsem az. Ford alakítása egészen jól sikerült, pedig nem vártam tőle sokat, ebbe a karakterbe viszont egész jól bele tudott illeszkedni. Szerencsére... Több

0
 
2019.07.08 Nik

Én kis híján bealudtam ezen a filmen. Nem is értem, hogy mi lehetett a célja a készítőknek. Túlságosan is sablonos és kiszámítható a sztori. Nulla csavarral, ez nekem édeskevés ahhoz, hogy egy középszerűnél többre tartsam az egészet.

0

A film összbevétele 17 637 950 dollár volt (imdb.com).

#1