78% 82 szavazat
Oscar Wilde szerelmei

Oscar Wilde szerelmei

Wilde
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
17
Szereplők (17)
12
Képek (12)
1
Videók (1)
3
Érdekességek (3)
1
Díjak (1)
Filmkritika
4
Cikkek (4)
Fórum

FILMINFÓ

1882-ben Oscar Wilde sikeres amerikai körútját követően visszatér Angliába. A harmincöt évesen már világszerte ismert író és költő elveszi feleségül a gyönyörű Constance Lloydot, és kiadja "Dorian Gray arcképe" című remekművét. Magánélete boldognak tűnik, ám feleségével és fiával való szoros érzelmi kapcsolata ellenére nem tudja elnyomni homoszexuális hajlamát. Megismerkedik a jóképű Alfred Douglasszal és első látásra beleszeret. Viharos és szenvedélyes kapcsolat alakul ki közöttük, amelynek a férfi édesapja vet véget, amikor beperli az írót. Ennek eredményeképpen a merev viktoriánus társadalom kétévnyi kényszermunkára és teljes kirekesztettségre ítéli őt. A büntetés letöltése után Wilde csak álnéven publikálhat. Egészsége ekkor már kritikus állapotban van.

Rendező: Brian Gilbert
Forgatókönyvíró: Julian Mitchell, Richard Ellmann
Ország: Japán, Németország, Egyesült Királyság
Premier (HU): 1999.07.29.
Jude Law
Stephen Fry
Stephen Fry
Jude Law
Michael Sheen
Jennifer Ehle
Jude Law
Jennifer Ehle
Stephen Fry
Jennifer Ehle
Stephen Fry
Stephen Fry
Vanessa Redgrave
Vanessa Redgrave
Tom Wilkinson
Stephen Fry
 
2017.05.30 Jony Crash

legújabb vélemény

Nekem egy kicsit szokatlan volt látni Stephen Fry-t egy ennyire komoly szerepben, igaz nagyon is megbirkózik a feladattal, és nem is veszi túl merevre a formát. Nagyon tetszett, amit tőle láttam. Ezt a filmet csakis ajánlani tudom, az összes hibájával együtt. :)

0
 
2016.12.15 issue

Mintha csak ráöntötték volna Stephen Fry-ra ezt a szerepet. Teljesen elhittem, hogy Wild-ot látom. Annak ellenére, hogy a film eléggé vontatott kicsit, a dramaturgia sok helyütt megmosolyogtatóan botladozik, én jól szórakoztam. Kiváló film!

0

A film összbevétele 2 157 701 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A film szerepel az LMBT listán,mely azokat a filmeket tartalmazza, melyekben leszbikus, meleg, biszexszuális vagy transznemű szereplők szerepelnek,illetve a film cselekményére hatással van, ha a filmben azonos neműek közötti kapcsolat létesül.Szerző: mamiéstöti2

#2
 

Orlando Bloom filmes debütálása. Szerző: rbernadett

#3