Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Óz, a csodák csodája


(The Wizard of Oz)
Óz, a csodák csodája

Tartalom

Hatalmas szélvihar söpör végig Kansasen, ahol Dorothy és családja, valamint kutyája, Toto él. A vihar egy ismeretlen világba repíti a lányt, ahol megismerkedik a Madárijesztővel, a Bádogemberrel és az Oroszlánnal. A sárga utat követve indulnak el, hogy találkozzanak a nagy varázslóval, Ózzal, és segítségét kérjék. Tervüket a gonosz boszorkány próbálja meghiúsítani, de a barátok bebizonyítják, hogy a szeretet mindent legyőz.
(SódóGA)
 
2015. 02. 10. 09:47 

Kortalan, örök érvényű mesefilm, csodálatos képi világgal, szívhez szóló aktuális tanulsággal. Minden idők egyik legfantasztikusabb hollywoodi klasszikusa.

 
2015. 02. 16. 21:47 

Nagyon is tanulságos kis film. Már gyerekkormból emlékszem rá, általában karácsony környékén adták. Igazán kedves, szívhez szóló film.

 
2016. 10. 04. 13:05 

Családi kalandfilm kategóriában egyik nagy kedvencem ez a film. Zseniális alkotás, szuper színészi játékkal, kiváló operatőri munkával, fényképezéssel. Toto kutya az egyik legügyesebb színész-kutyus, hamar belopta magát a szívembe.

 

A Óz, a csodák csodája egyike a legtöbb filmes bakival rendelkező filmeknek: A szemfülesek összesen 71 hibát találhatnak a filmben.

(phanzetomox)
 

A 2. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1939-ben.

(dulkap)
 

A filmben szereplő kutya 11 évet élt, 1945. szeptember 1-jén távozott az örök vadászmezőkre.

(Bogi87)
Smoking Barrels: Óz, a csodák csodája
Egy valóban csodás film, amelyen nem fog az idő.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.