Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Paterson


(Paterson)
Paterson

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

A buszsorfőr, Paterson egy jó bejáratott napi rutin szerint éli az életét. Minden nap megszemléli a várost autója szélvédőjén keresztül, verseket ír jegyzetfüzetébe, megsétáltatja a kutyáját, megáll kedvenc bárjában, ahol mindig egy korsó sört iszik, majd hazatér feleségéhez, Laurához. Laura élete azonban épp az ellenkezője az övének: 'világa' minden egyes nap változik és új álmokat szül.

(hp)
 
2016. 12. 14. 05:57 

Nem tudom, mikor adott nekem utoljára egy film ennyi erőt. Ha most elkezdeném mélyrehatóan boncolgatni, biztos szétfikázható lenne, de én nem akarom a hibáit keresgélni.

 
2017. 03. 05. 14:51 

Egy igazi egyedi alkotás, amiről süt le az hogy szívvel-lélekkel készült. Egyedi értelmes humora van a filmnek, ami meglepően szórakoztató, ha egyszer bekerülsz a filmbe soha nem akarsz szabadulni, kis naiv egyszerű, de meglepetésekben gazdag életből. Ezt nem úgy kell érteni, hogy hanyatt vágódsz olyan forgatókönyv író bravúrok vannak benne. Sokkal inkább arra próbál megtanítani, hogy hogyan lásd másképp a mindennapokat. Mennyi csoda mellett sétálunk el nap mint nap. Aki szereti a más felfogású egyszerű, picit még talán művészi filmeket bátran tegyenek vele próbát.

 
2017. 01. 18. 07:25 

Eleinte csapnivalónak tűnt, aztán egyre inkább magával ragadott. Kellemesen csalódtam. Egy teljesen minimalisztikus alapötletből Jarmusch teljesen szerethető filmet csinált. Ez valahol az élet költészete.

 

Jim Jarmusch a film első ötletét 20 évvel ezelőtt vetette papírra.

(BéBé)
 

A verset, amit a kislány mond, a rendező, Jim Jarmusch írta.

(BéBé)
 

Adam Driver beiratkozott egy busz vezetői tanfolyamra a szerep kedvéért.

(BéBé)
VOX.hu - Paterson
Jim Jarmusch topformában tért vissza a kedvenc témájához: a jelen esetben épp buszsofőrként (meg)élő, ám valójában nagybetűs művész szemlélődik, és mindennapi élményeit versekben örökíti meg. Nem a köznek ír, belső indíttatásból értéket teremt. Miközben az intellektuális humor végighasít a film cselekményén: egy igazi gyöngyszemmel van dolgunk. 100/100
Movieaddicts: Paterson
Emlékezetes, és csodálatos film, amelyre már nagyon szükségünk volt, a rengeteg kamu blockbuster dömping mellett; kis sziget ahol feltöltődhetünk. 10/10
Smoking Barrels: Paterson
Az viszont biztos, hogy Jarmusch szándékosan gyúrta olyanra a Patersont, hogy több pontjából lehessen elindulni nagyon sokfelé, és az is bebizonyosodott, hogy Adam Driver jóval többre hivatott annál, minthogy egy fekete sisak mögé rejtsék el őt.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.