Játssz egy Xbox-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Paterson


(Paterson)
Paterson

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

A buszsorfőr, Paterson egy jó bejáratott napi rutin szerint éli az életét. Minden nap megszemléli a várost autója szélvédőjén keresztül, verseket ír jegyzetfüzetébe, megsétáltatja a kutyáját, megáll kedvenc bárjában, ahol mindig egy korsó sört iszik, majd hazatér feleségéhez, Laurához. Laura élete azonban épp az ellenkezője az övének: 'világa' minden egyes nap változik és új álmokat szül.

(hp)
 
2017. 03. 05. 14:51 

Egy igazi egyedi alkotás, amiről süt le az hogy szívvel-lélekkel készült. Egyedi értelmes humora van a filmnek, ami meglepően szórakoztató, ha egyszer bekerülsz a filmbe soha nem akarsz szabadulni, kis naiv egyszerű, de meglepetésekben gazdag életből. Ezt nem úgy kell érteni, hogy hanyatt vágódsz olyan forgatókönyv író bravúrok vannak benne. Sokkal inkább arra próbál megtanítani, hogy hogyan lásd másképp a mindennapokat. Mennyi csoda mellett sétálunk el nap mint nap. Aki szereti a más felfogású egyszerű, picit még talán művészi filmeket bátran tegyenek vele próbát.

 
Tom
2017. 02. 23. 15:23 

Tetszett, bár rengeteg türelem és kitartás, de talán még inkább nyitottság kell ehhez a filmhez. Egy elvont történet szemtanúi lehetünk, ami nem is baj, csak maga a nézőnek kell felfedezni a történet igazi hátterét, a film semmit nem ad ingyen a kezünkbe. Fontos dologra mutatt rá a film, mégpedig arra, hogy az élet lehet csodákkal teli, csak máshogy kell a dolgokra néznünk. Mindenkinek ajánlani tudom, akinek van türelme és hangulata erre a felfedezésre.

 
2017. 02. 20. 02:06 

Számomra nagyon monoton volt, ugyan az ment körbe- körbe apró változásokkal. A filmnek van egy különleges atmoszférája, de sajnos nem mindig tudtam eldönteni, hogy ez direkt van, vagy csak maga a főhös, Paterson okozza, hiszen a színész összes többi szerepe hasonló volt. A versek viszont nagyon jók

 

Jim Jarmusch a film első ötletét 20 évvel ezelőtt vetette papírra.

(BéBé)
 

A verset, amit a kislány mond, a rendező, Jim Jarmusch írta.

(BéBé)
 

Adam Driver beiratkozott egy busz vezetői tanfolyamra a szerep kedvéért.

(BéBé)
VOX.hu - Paterson
Jim Jarmusch topformában tért vissza a kedvenc témájához: a jelen esetben épp buszsofőrként (meg)élő, ám valójában nagybetűs művész szemlélődik, és mindennapi élményeit versekben örökíti meg. Nem a köznek ír, belső indíttatásból értéket teremt. Miközben az intellektuális humor végighasít a film cselekményén: egy igazi gyöngyszemmel van dolgunk. 100/100
Movieaddicts: Paterson
Emlékezetes, és csodálatos film, amelyre már nagyon szükségünk volt, a rengeteg kamu blockbuster dömping mellett; kis sziget ahol feltöltődhetünk. 10/10
Smoking Barrels: Paterson
Az viszont biztos, hogy Jarmusch szándékosan gyúrta olyanra a Patersont, hogy több pontjából lehessen elindulni nagyon sokfelé, és az is bebizonyosodott, hogy Adam Driver jóval többre hivatott annál, minthogy egy fekete sisak mögé rejtsék el őt.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.