Játssz egy XBOX 360 500 GB-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Paterson


(Paterson)
Paterson

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

A buszsorfőr, Paterson egy jó bejáratott napi rutin szerint éli az életét. Minden nap megszemléli a várost autója szélvédőjén keresztül, verseket ír jegyzetfüzetébe, megsétáltatja a kutyáját, megáll kedvenc bárjában, ahol mindig egy korsó sört iszik, majd hazatér feleségéhez, Laurához. Laura élete azonban épp az ellenkezője az övének: 'világa' minden egyes nap változik és új álmokat szül.

(hp)
 
2016. 12. 14. 05:57 

Nem tudom, mikor adott nekem utoljára egy film ennyi erőt. Ha most elkezdeném mélyrehatóan boncolgatni, biztos szétfikázható lenne, de én nem akarom a hibáit keresgélni.

 
2017. 01. 18. 07:25 

Eleinte csapnivalónak tűnt, aztán egyre inkább magával ragadott. Kellemesen csalódtam. Egy teljesen minimalisztikus alapötletből Jarmusch teljesen szerethető filmet csinált. Ez valahol az élet költészete.

 
2017. 02. 17. 13:29 

Számomra nagyon monoton volt, ugyan az ment körbe- körbe apró változásokkal. A filmnek van egy különleges atmoszférája, de sajnos nem mindig tudtam eldönteni, hogy ez direkt van, vagy csak maga a főhös, Paterson okozza, hiszen a színész összes többi szerepe hasonló volt. A versek viszont nagyon jók

 

Jim Jarmusch a film első ötletét 20 évvel ezelőtt vetette papírra.

(BéBé)
 

A verset, amit a kislány mond, a rendező, Jim Jarmusch írta.

(BéBé)
 

Adam Driver beiratkozott egy busz vezetői tanfolyamra a szerep kedvéért.

(BéBé)
VOX.hu - Paterson
Jim Jarmusch topformában tért vissza a kedvenc témájához: a jelen esetben épp buszsofőrként (meg)élő, ám valójában nagybetűs művész szemlélődik, és mindennapi élményeit versekben örökíti meg. Nem a köznek ír, belső indíttatásból értéket teremt. Miközben az intellektuális humor végighasít a film cselekményén: egy igazi gyöngyszemmel van dolgunk. 100/100


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.