67% 196 szavazat
Peacemaker

Peacemaker

The Peacemaker
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
28
Szereplők (28)
12
Képek (12)
1
Videók (1)
6
Érdekességek (6)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

Hol nézheted

George Clooney
Nicole Kidman
Armin Mueller-Stahl
Nicole Kidman
George Clooney
George Clooney
George Clooney
Nicole Kidman
Jim Haynie
Nicole Kidman
Nicole Kidman
George Clooney
Nicole Kidman
George Clooney
Armin Mueller-Stahl
Nicole Kidman
George Clooney
Nicole Kidman
George Clooney
George Clooney
Nicole Kidman

FILMINFÓ

Az eltűnt bombák felkutatásában a különleges erők kiváló ezredese van segítségére, akinek nyers stílusa ütközik Kelly diplomatikusabb módszereivel. Félretéve személyes ellentéteiket együtt futnak versenyt az idővel, ahogy követik az utolsó robbanófej nyomát.

(alexxx)

Rendező: Mimi Leder
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1997.11.20. | Netflix (2024.02.01.)
 
2024.02.10 Harper

legújabb vélemény

Nyomozós, üldözős akciófilm, a 90-es évek egyik legjobbja

Az egyik legjobb nyomozós, üldözős akció-thriller, amit valaha láttam (noha női rendező készítette). Most néztem meg harmadjára, és most képes voltam izgulni rajta. A főszereplők mára megöregedtek, de ez a filmjük örökre emlékezetessé teszi őket a filmrajongóknál. A téma is aktuális 26-27 év elteltével is. Adott egy saját hasznára ténykedő orosz tábornok, aki atombombákkal üzletel, és adott egy Amerika-gyűlölő szerb pasas, aki családja halálán akar bosszút állni fél New York eltüntetésével. Párosuk ellen csak a csinos CIA-dokinő (Nicole Kidman) és egy kőkemény amerikai alezredes (George Clooney) tud hatékonyan fellépni. Itt jegyezném meg, Clooney-t végig ezredesnek szólítják, holott a váll-lapján egyértelműen csak alezredesi a rendfokozat. Mondjuk, jelentősége nincs sok a dolognak, mert így is ő a legjobb ütőkártya az amerikaiak kezében arra, hogy elfogják a szerb merénylőt, aki a legmagasabb diplomáciai mentességgel utazik Amerikába. A film a legelejétől a legvégéig izgalmas, reális és nagyszerű színészekkel teli. Értékelés: erős 4 csillag.

1
 
2019.03.28 indingo

Egy pörgős film tele akcióval, üldözéssel, robbantással. Aki kedveli az ilyen típusú filmeket, jól fog szórakozni. Főleg a két címszereplőt alakító színész miatt érdemes megnézni.

0
 
2017.05.28 KatalinGulyas1982

A filmet először láttam, pedig húsz éves! Jól szórakoztam rajta. Akkoriban még egy akciófilmben is látni lehetett érzelmeket egy nő arcán. Manapság teljesen átalakult és robotnőkké váltak a főhősnők. (...)

1
 
2022.08.03 Lóri Ádámcsik

Esti mozinak jó

Egy elalvás előtti popcorn mozinak tökéletes. Jól indul a film, de a felétől kicsit úgy éreztem, hogy ellaposodik. Talán többet is ki lehetett volna hozni belőle.

0
 
2017.03.01 Zenta

Igazi klasszikus, régi vágású akciófilm, ma már sajnálatosan nem készítenek ilyesmit, ugyan nem egy filmtörténeti remekmű, de végig izgalmas tud maradni és az alapötlet sem rossz.

0

A film összbevétele 110 463 140 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A Dreamworks stúdió 3. forgalmazott filmje.Szerző: mamiéstöti2

#2
 

Az akkoriban legismertebb szerb színészek Predrag Manojlovic, Lazar Ristovski és Dragan Nikolic visszautasította a szerb terrorista szerepét. Szerző: dulkap

#3
 

A forgatás egyidőben zajlott a Men in Black (1997) című film forgatásával New York City utcáin. Szerző: dulkap

#4
 

A Dreamworks SKG stúdió első mozifilmje.Szerző: dulkap

#5