86% 92 szavazat
Quo Vadis?

Quo Vadis?

Quo Vadis
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
21
Szereplők (21)
8
Képek (8)
1
Videók (1)
3
Érdekességek (3)
11
Díjak (11)
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Marcus Vinicius légióparancsnok szerelemre lobban egy gyönyörű rabszolgalány iránt, amivel átlépi a szigorú határvonalat a Római Birodalom uralkodó elitje és a keresztények között. Sorsuk Nero kezében van. Róma fényűző, de elátkozott birodalmának császárán azonban fokozatosan a téboly lesz úrrá.

Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 1951.11.08.
 
2019.10.26 Kiro93

legújabb vélemény

Ez egy igazi monumentális alkotás, amely a Ben Hur vagy a Kleopátra mellett az egyik nagy kedvencem. Egyszerűen imádom ezeket a filmeket, bármennyit megtudnék belőlük nézni. Örök klasszikus darabnak tartom, amit csakis ajánlani tudok.

1
 
2018.12.31 Yosihiro

Quo

1951-es Oscar díjas filmet néztem meg és nem csalódtam. Egy látványos és művészi film tárult elém. Bár néhol Néro megformálása kissé unalmas és zavarba ejtő ettől függetlenül jó a film. A történet alapja a kereszténység, hit, szerelem. Ebben az időben ilyen nagy filmet megcsinálni ennyi mellékszereplővel igazi kihívásnak számított. A Tömegjeleneteken is látszik, hogy nagy hangsúlyt fektettek a minél élethűbb ábrázolásra. A színészek nálam nem alkottak kiemelkedőt de a főhős Marcus V. Robert Taylor) szerintem nagyot játszott a filmben egy Oscart megérdemelt volna. Szerelmese Lygia ( Deborah Kerr ) szerényen játszott , de mégis főszereplő volt. A szerelem több szálon való bemutatása ebben a történetben más más pozíciókban érdekes volt. A Tiszta szerelem a főhősöké , Petronius és a spanyol rabszolga szereleme ami önfeláldozó halállal ér véget és nem utolsó sorban Néró titkos szerelme Nerva aki a halálba segíti a nagy uralkodót. A hit bemutatása csodálatos ebben a filmben és igazi jó példája annak, hogy a hit magvait hogyan kell elültetni. A történet egy római parancsnok és egy "rabszolga lány" szerelméről és a keresztény hit felemelkedéséről szól. Összességében nagyon jól sikerült alkotásról van szó érdemes megnézni csak ajánlani tudom mindenkinek. Üdv Yosi

0

A film összbevétele 45 860 660 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Bud Spencer legelső filmje.Szerző: Lipót Testvér

#2
 

A legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1951-ben.Szerző: dulkap

#3