59% 68 szavazat
Ripley és a maffiózók

Ripley és a maffiózók

Ripley's Game
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
17
Szereplők (17)
8
Képek (8)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Tom Ripley (John Malkovich), a szélhámos gyilkos egy olasz faluban húzza meg magát. Egy társasági összejövetelen úgy érzi, egyik szomszédja, Jonathan Trevanny (Dougray Scott) sértően nyilatkozott róla. Válaszul hidegvérű tervet dolgoz ki ennek a csendes, szerény, gyógyíthatatlan beteg, családos embernek az erkölcsi megsemmisítésére: gyilkost csinál belőle. De vajon sikerül rábírnia egy ártatlan embert arra, hogy gyilkoljon?

Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Olaszország
Premier (HU): 2004.08.17.
Dougray Scott
John Malkovich
John Malkovich
Dougray Scott
John Malkovich
Dougray Scott
Dougray Scott
John Malkovich
Dougray Scott
John Malkovich
Dougray Scott
John Malkovich
Dougray Scott
 
2022.07.29 Drawen H.

legújabb vélemény

Hihetetlen jó

Bár filmes ismereteim igencsak hiányosak, pl. ha Réz Andrással szeretném magam összehasonlítani, de rengeteg hozzászólónál is érzem, hogy egy esztétikai vitában alul maradnék. Ám az eddig látott filmjei alapján bátran állíthatom, hogy John Malkovich-nak ez volt élete legjobb 3 filmjéből az egyik, hanem a LEGESLEGJOBB! Valahogy minden a helyén van, beleszámítva a végkimenetelt is. Így lett kerek egész. A magyar verzión pedig sokat segített a szinkron. Megy az 5-ös!

0
 
2015.05.25 acey

Elegáns és rendkívül intelligens thriller, kevés az ilyen manapság, amely képes úgy megfagyasztani az emberben a vért, hogy nem kifejezetten brutális, vagy éppen alpári. Nagyon csendes történet, de egy cseppet sem unalmas. Jól megkomponált az egész.

0
 
2016.08.07 Fintil

Ami engem illet John Malkovich karakterétől kirázott a hideg. Nagyon jól hozza ezt a szerepet. Talán ha másért nem is ő miatta érdemes megnézni ezt a filmet. Csakis ajánlani tudom, természetesen a felnőttebb korosztálynak. :)

0