Játssz egy HTC Desire 620-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A szoba


(Room)

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2
Tartalom 3
A szoba című filmdráma egy édesanya és kisfia közötti szoros kötelékről mesél. Anya és fia a Szoba lakója; Jack itt született, nőtt fel, tanul és játszik. Amikor betölti ötödik életévét, édesanyja úgy dönt, hogy ideje megismerkedni a külvilággal is. Óvatosan és finoman vezeti be az érzékeny gyermeket a falakon túli világba. Amikor ez sikerül, Anya végre szabadnak érzi magát. A dolog azonban számos olyan történést von maga után, melyre sem ők, sem a tágabb család nincs felkészülve. (erare)
2016. 05. 30. 02:01 

Volt szerencsém olvasni a könyvet, és azt kell, hogy mondjam, hogy ennél jobb, hitelesebb adaptációt még nem láttam. Meglepődnék, ha idén ennél jobb dráma még a mozikba kerülne.

2016. 02. 18. 18:48 

A nagy beharangozás és a saját elvárások miatt egy kicsit hiányérzetem maradt utána. Vártam valami csavart és/vagy a Hanneke-i értelemben vett beteg jeleneteket. Egyik sem volt, bár nem hiányzik, de jobb elvárások nélkül megnézni ezt a filmet.
Valósághű, már-már dokumentumfilm-szerű volt és hitelesen építette fel a szereplők lelki folyamatait. Egy percig sem tudatosult, hogy színészeket látok. A kevesebb zene viszont jót tett volna a filmnek, szerintem a szomorú/inspiráló aláfestés csak rontja a hatást és giccsessé teszi a jeleneteket.
A könyv is biztos jó lehet, a forgatókönyv jól körüljárta az érzelmi reakciókat, az anya és a kisfiú egymásra utaltságát és a sajátos kettős rabságot - azt, hogy nem tudatos szinten az anya is fogságban tartja a gyerekét.

2016. 03. 07. 08:00 

Wao. Sírtam a filmen, többször!!! Elképesztően drámai. Nagyon eredeti. Brie Larson zseniális. A kislány, aki egyébként fiú, zseniális! Azonnal megnézni! Most! Ha még nem láttad.

 

SPOILER: A szoba látványtervezője, Ethan Tobman azt szerette volna, hogy a film utolsó jelenetében havazzon. Mint kiderült, a műhó túllépte volna a produkció büdzséjét, azonban a szerencse végül Tobman oldalára állt, ugyanis a szóban forgó jelenet forgatásakor valóban havazni kezdett.

(hp)
 

Brie Larson egy hónapra elvonult, és olyan diétát követett, mint amilyen a filmben is látható, hogy jobban át tudja érezni, mit élhetett át az általa alakított karakter.

(hp)
 

A film forgatási munkálatai 2014. november 10-től december 15-ig tartottak Torontóban.

(hp)
Movieaddicts: Tizenkét négyzetméter szeretet
A kivitelezéssel abszolút meg vagyok elégedve, ahogyan a színészi játékkal is. Larson megérdemelte a Golden Globe-ot és az az Oscar-jelölést is. Külön bravúr még a szoba méretével való játszadozás is, elképesztő, hogy optikai trükközéssel hogy meg tudták növelni a méretét.
Librarius: Gyere, kisfiam, most eljátsszuk, hogy meghaltál!
Akárhány Oscart kap is Lenny Abrahamson filmje, dráma kategóriában nálam az utóbbi évek egyik legjobb darabja.
VOX: A szoba
A szoba első ránézésre olyan film, aminek a tartalmát olvasva alapesetben a legtöbben azt gondolnák, hogy „Biztos érdekes lehet, de egy ilyen nehéz filmet inkább kihagyok”. A kritikus dolga az ilyen esetekben a meggyőzés: el kell hitetnie a potenciális nézővel, hogy ha nem vált jegyet, akkor élete egyik legnagyobb hibáját követi el.
A szoba - Előzetes (magyar nyelven) A szoba
A szoba magyar feliratos előzetes


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.