Játssz egy Philips tévéért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A szoba


(Room)
A szoba

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2
Tartalom 3
A szoba című filmdráma egy édesanya és kisfia közötti szoros kötelékről mesél. Anya és fia a Szoba lakója; Jack itt született, nőtt fel, tanul és játszik. Amikor betölti ötödik életévét, édesanyja úgy dönt, hogy ideje megismerkedni a külvilággal is. Óvatosan és finoman vezeti be az érzékeny gyermeket a falakon túli világba. Amikor ez sikerül, Anya végre szabadnak érzi magát. A dolog azonban számos olyan történést von maga után, melyre sem ők, sem a tágabb család nincs felkészülve. (erare)
2016. 04. 30. 17:38 

Nagyon jó film, komoly érzelmi hatással. Brie Larson nagyon jól alakít, de az igazi tehetség a kisfiú, aki nélkül ez a film nem lett volna olyan, amilyen. Nagyon nehéz szavakat találni erre a filmre, valóban zseniális. Érdemes elolvasni a könyvet is, az is remek.

2016. 05. 27. 16:45 

Nálam ez a film nyerte el 2016-ban a legjobb filmnek járó Oscar-díjat.

2016. 05. 30. 02:01 

Volt szerencsém olvasni a könyvet, és azt kell, hogy mondjam, hogy ennél jobb, hitelesebb adaptációt még nem láttam. Meglepődnék, ha idén ennél jobb dráma még a mozikba kerülne.

 

A film a rendező Lenny Abrahamson második észak-amerikai munkája.

(wintermat)
 

SPOILER: A szoba látványtervezője, Ethan Tobman azt szerette volna, hogy a film utolsó jelenetében havazzon. Mint kiderült, a műhó túllépte volna a produkció büdzséjét, azonban a szerencse végül Tobman oldalára állt, ugyanis a szóban forgó jelenet forgatásakor valóban havazni kezdett.

(hp)
 

Brie Larson egy hónapra elvonult, és olyan diétát követett, mint amilyen a filmben is látható, hogy jobban át tudja érezni, mit élhetett át az általa alakított karakter.

(hp)
Movieaddicts: Tizenkét négyzetméter szeretet
A kivitelezéssel abszolút meg vagyok elégedve, ahogyan a színészi játékkal is. Larson megérdemelte a Golden Globe-ot és az az Oscar-jelölést is. Külön bravúr még a szoba méretével való játszadozás is, elképesztő, hogy optikai trükközéssel hogy meg tudták növelni a méretét.
Librarius: Gyere, kisfiam, most eljátsszuk, hogy meghaltál!
Akárhány Oscart kap is Lenny Abrahamson filmje, dráma kategóriában nálam az utóbbi évek egyik legjobb darabja.
VOX: A szoba
A szoba első ránézésre olyan film, aminek a tartalmát olvasva alapesetben a legtöbben azt gondolnák, hogy „Biztos érdekes lehet, de egy ilyen nehéz filmet inkább kihagyok”. A kritikus dolga az ilyen esetekben a meggyőzés: el kell hitetnie a potenciális nézővel, hogy ha nem vált jegyet, akkor élete egyik legnagyobb hibáját követi el.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.