Játssz három szuper díjért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A szoba


(Room)

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2
A szoba című filmdráma egy édesanya és kisfia közötti szoros kötelékről mesél. Anya és fia a Szoba lakója; Jack itt született, nőtt fel, tanul és játszik. Amikor betölti ötödik életévét, édesanyja úgy dönt, hogy ideje megismerkedni a külvilággal is. Óvatosan és finoman vezeti be az érzékeny gyermeket a falakon túli világba. Amikor ez sikerül, Anya végre szabadnak érzi magát. A dolog azonban számos olyan történést von maga után, melyre sem ők, sem a tágabb család nincs felkészülve. (erare)
2016. 05. 21. 17:26 

Örülök, hogy készülnek még jó drámák. A téma érdekes és izgalmas, a szinészek parádésak, egyszerűen minden remek, a lezáráson pedig zokogunk.

2016. 05. 03. 11:52 

Nagyon érdekes és egyedi hangulatú a film. Nem egy sablonos darab, az biztos. Van egy különleges hangulata, feszültséggel és izgalommal teli, szórakoztató film.

2016. 04. 30. 17:38 

Nagyon jó film, komoly érzelmi hatással. Brie Larson nagyon jól alakít, de az igazi tehetség a kisfiú, aki nélkül ez a film nem lett volna olyan, amilyen. Nagyon nehéz szavakat találni erre a filmre, valóban zseniális. Érdemes elolvasni a könyvet is, az is remek.

Brie Larson

mint Ma

Jacob Tremblay

mint Jack

Sean Bridgers

mint Old Nick

Wendy Crewson

mint Talk Show Hostess

Sandy McMaster

mint Veteran

Matt Gordon

mint Doug

Amanda Brugel

mint Officer Parker

Joe Pingue

mint Officer Grabowski

SPOILER: A szoba látványtervezője, Ethan Tobman azt szerette volna, hogy a film utolsó jelenetében havazzon. Mint kiderült, a műhó túllépte volna a produkció büdzséjét, azonban a szerencse végül Tobman oldalára állt, ugyanis a szóban forgó jelenet forgatásakor valóban havazni kezdett.

(hg)

Brie Larson egy hónapra elvonult, és olyan diétát követett, mint amilyen a filmben is látható, hogy jobban át tudja érezni, mit élhetett át az általa alakított karakter.

(hg)

A film forgatási munkálatai 2014. november 10-től december 15-ig tartottak Torontóban.

(hg)
Movieaddicts: Tizenkét négyzetméter szeretet
A kivitelezéssel abszolút meg vagyok elégedve, ahogyan a színészi játékkal is. Larson megérdemelte a Golden Globe-ot és az az Oscar-jelölést is. Külön bravúr még a szoba méretével való játszadozás is, elképesztő, hogy optikai trükközéssel hogy meg tudták növelni a méretét.
Librarius: Gyere, kisfiam, most eljátsszuk, hogy meghaltál!
Akárhány Oscart kap is Lenny Abrahamson filmje, dráma kategóriában nálam az utóbbi évek egyik legjobb darabja.
VOX: A szoba
A szoba első ránézésre olyan film, aminek a tartalmát olvasva alapesetben a legtöbben azt gondolnák, hogy „Biztos érdekes lehet, de egy ilyen nehéz filmet inkább kihagyok”. A kritikus dolga az ilyen esetekben a meggyőzés: el kell hitetnie a potenciális nézővel, hogy ha nem vált jegyet, akkor élete egyik legnagyobb hibáját követi el.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.