Játssz egy Samsung Galaxy-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A szoba


(Room)
A szoba

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2
Tartalom 3
A szoba című filmdráma egy édesanya és kisfia közötti szoros kötelékről mesél. Anya és fia a Szoba lakója; Jack itt született, nőtt fel, tanul és játszik. Amikor betölti ötödik életévét, édesanyja úgy dönt, hogy ideje megismerkedni a külvilággal is. Óvatosan és finoman vezeti be az érzékeny gyermeket a falakon túli világba. Amikor ez sikerül, Anya végre szabadnak érzi magát. A dolog azonban számos olyan történést von maga után, melyre sem ők, sem a tágabb család nincs felkészülve. (erare)
 
2016. 10. 24. 17:54 

Érzelmeket megindító, szép kis filmre sikerült, anya és fia kapcsolatáról. Meg kell szökni a meszokott szobából, kockáztatni kell, lehet új a változás, de kitárul a világ, majd magadtól búcsúzol el a régi beszűkült világtól amit régen szerettél... Lassú lefolyású dráma, elviselhető, érdemes végignézni...

 
2016. 04. 30. 17:38 

Nagyon jó film, komoly érzelmi hatással. Brie Larson nagyon jól alakít, de az igazi tehetség a kisfiú, aki nélkül ez a film nem lett volna olyan, amilyen. Nagyon nehéz szavakat találni erre a filmre, valóban zseniális. Érdemes elolvasni a könyvet is, az is remek.

 
2016. 02. 04. 20:20 

Ennek a stílusnak nem igazán voltam híve és nem is szerettem sose. Nagyon ajánlgatták nekem, mint utóbb kiderült feleslegesen. Sajnos nálam nem ment át a rostán. Nem kedveltem.

Brie Larson
Brie Larson
Brie Larson
Jacob Tremblay
Jacob Tremblay
Brie Larson
Brie Larson
Jacob Tremblay
Brie Larson
William H. Macy
Brie Larson
Jacob Tremblay
Brie Larson
Jacob Tremblay
Brie Larson
Jacob Tremblay
Brie Larson
Joan Allen
Jacob Tremblay
Brie Larson
Jacob Tremblay
 

A könyv alapján Jack a második gyereke Joynak, ugyanis az első halva született.

(mamiéstöti2)
 

Emma Donoghue könyvéből készült a film és ő írta a forgatókönyvet is.

(mamiéstöti2)
 

Jack a szekrénybe, ahol aludt egy Dora posztert ragasztott fel.

(mamiéstöti2)
Movieaddicts: Tizenkét négyzetméter szeretet
A kivitelezéssel abszolút meg vagyok elégedve, ahogyan a színészi játékkal is. Larson megérdemelte a Golden Globe-ot és az az Oscar-jelölést is. Külön bravúr még a szoba méretével való játszadozás is, elképesztő, hogy optikai trükközéssel hogy meg tudták növelni a méretét.
Librarius: Gyere, kisfiam, most eljátsszuk, hogy meghaltál!
Akárhány Oscart kap is Lenny Abrahamson filmje, dráma kategóriában nálam az utóbbi évek egyik legjobb darabja.
VOX: A szoba
A szoba első ránézésre olyan film, aminek a tartalmát olvasva alapesetben a legtöbben azt gondolnák, hogy „Biztos érdekes lehet, de egy ilyen nehéz filmet inkább kihagyok”. A kritikus dolga az ilyen esetekben a meggyőzés: el kell hitetnie a potenciális nézővel, hogy ha nem vált jegyet, akkor élete egyik legnagyobb hibáját követi el.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.