Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A hét szamuráj


(Shichinin no samurai)
A hét szamuráj

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2
A banditák kényükre-kedvükre fosztogatják a védtelen falusi lakosokat. Ezt megelégelik a parasztok, és kis csapatot küldenek egy közeli városkába, hogy kevéske vagyonukért gazdátlan szamurájokat, roninokat béreljenek fel falujuk védelmére.
 
(SódóGA)
 
2015. 09. 10. 09:41 

Zseniális film, monumentális munka, fantasztikusak a szamuráj, vagyis ronin karakterek, a harci jelenetek is gyönyörűek. Egyik kedvenc Kurosawa-filmem.

 
2016. 07. 03. 06:08 

Falusi népmese a 16. századi japánba helyezve. Toshiro Mifune zseniális mint mindig, a falusi jelenetek meg nagyon közelivé hozzák a történetet, és a drámai lezárás is erős és gyönyörű.

 
2015. 11. 04. 11:57 

Vannak európai ember számára nehezen befogadható ázsiai filmek, de itt Kurosawa mindent megtesz azért, hogy ez egy univerzális opusz legyen, a védtelen szegények védelmet keresnek maguknak, jó és bátor harcosok (lovagok) védik a védteleneket. Közben kedves és megható jelenetek, amelyek az érzelmek miatt mindenki számára érthető. Talán a hosszúsága riasztana pár embert, de a történet nem hagyja az embert felállni a székből. Örökké zseniális filmművészeti alkotás marad.

Toshirō Mifune
Isao Kimura
 

Japánban forgatták le a filmet, 2 helyszínen.

(Bogi87)
 

1960-ban készült western feldolgozás A hét mesterlövész címmel.

(Bogi87)
 

A Star Wars: A klónok háborúja TV sorozat egyik epizódja - Fejvadászok (2010) - e filmen alapszik.

(Bogi87)
Smoking Barrels: Duplakritika - A hét szamuráj
Minden szereplő telitalálat, de Toshiro Mifune kimagaslik a produkcióból, a többiekkel ellentétben az ő karaktere vicces és sokkal összetettebb, mint akármelyik másik, a színész mégis kiválóan oldotta meg a nem éppen könnyű feladatot. Összességében egy nagyon jól vezetett történetet kapunk Kurosawától, amelyet elsősorban borongósan szép hangulata és az utánozhatatlan jelenetei miatt érdemes megnézni.
9/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.