89% 2942 szavazat
Shrek

Shrek

Shrek
Filmadatlap
232
Vélemények (232)
35
Szereplők (35)
50
Képek (50)
2
Videók (2)
28
Érdekességek (28)
4
Díjak (4)
Filmkritika
33
Cikkek (33)
Fórum
Shrek
Lejátszás

Hol nézheted

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

Egyszer, egy távoli mocsárban élt egy morcos ogre, név szerint Shrek. A zöld szörny nyugalmas életét egy nap fenekestül felforgatta az, hogy furcsábbnál furcsább lények tűntek fel a mocsárban. A három vak egér, a gonosz farkas, a hét törpe, a három kismalac és további furcsa alakok hemzsegtek… Több


Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2001.06.21. | HBO Max (2021.06.05.)
Több
 
2022.03.08 JRD

legújabb vélemény

Bebetonozta magát a legjobbak közé...

Nem kell szépíteni: A Shrek az első volt a hasonló stílusú animációk között. Jött, látott és tarolt. Sőt, egy világ ismerte meg a felcsendülő számokat. Hányan vannak, akik Cohen Halleluja című számát úgy azonosítják be, hogy a Shrek betétdala? Megjegyzem: az eredeti hangok nem igazán voltak a legjobb választások, de a magyar szinkron nagyon ott volt (mondjuk ki is jelenthetjük, hogy sok esetben a magyar szinkron jobban passzol a karakterekhez, mint az eredeti hangjuk). Gesztesi felejthetetlen szinkronja pedig ...nos azt hiszem ezt nem kell ecsetelnem! Van a filmben minden: humor, zene, dráma, csavar, idegesítő legjobb barát és kaland! (Hogy igaz vagy sem, de vannak olyan pletykák a világban, miszerinta címadó figuráját egy bizonyos Maurice Tillet-rúl mintázták, aki egy francia pankrátor volt és képei alapján valóban elég sok hasonlóságot mutat Shrek barátunkkal.) Bármi is légyen az igazság, egy biztos: A Shrek bármely része szuper kikapcsolódás minden korosztálynak! Szóval kalandorok! Filmre fel és jó szórakozást!

3
3
 
2016.12.02 HercegPeter

Az animációs filmek királya. Rengetegszer láttam már, lassan kívülről fújom a szövegét mégis mindig tudok nevetni rajta. Amellett, hogy vicces, azért fontos mondanivalója is van. Nem mindenki olyan, amilyennek látszik. De sajnos minden további rész egyre inkább veszít a színvonalából.

4
 

Jó kis mese, nemcsak felnőtteknek! Humoros, vidám, és megkapó egyedi történet! Nagyon jók a szinkronhangok, és persze Szamár idegesítő humora a csúcs az egész mesében!

3
 
2017.04.12 indingo

Többször nézős mese, már csak a zenék miatt is. A története egész izgalmas és ami a kulcs benne, hogy rengeteg szereplővel dogolzik, akiket mindenki ismer innen-onnan.

3
 
2015.02.06 Yosihiro

Ez egy nagyon jó alkotás az animációs mesék történetében.) Az ogre megformálását is nagyon élveztem pláne, hogy zöld :) és maga a történet csudajó. Ezt mindenkinek látni kell egy élmény és klasszikus darab.

3

A film összbevétele 484 409 218 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Kevesen tudják-talán csak amolyan filmberkeken belüli legenda-, hogy SHREK karakterét bizony egy élő emberről mintázták. A francia MAURICE TILLETT volt, (az 1930-40-es évek egyik híres pankrátora). Képeit elnézve erős hasonlóságot mutat az animációs alakkal.Szerző: JRD

#2
 

Jeffrey Katzenberg a PDI animációs csapat segítségével alkotta meg a mai Shrek kinézetét. Szerző: stevepisti

#3
 

A megfilmesítési jogokat 1991-ben Steven Spielberg vásárolta meg, amit '95-ben eladott a Dreamworksnek. Szerző: stevepisti

#4
 

Egy 1990-ben William Steig által íródott 30 oldalas mesekönyv az alapja a mai Shreknek. Szerző: stevepisti

#5