Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Némaság


(Silence)
Némaság

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2
A 17. század derekán két portugál szerzetes érkezik a távoli és titokzatos Japánba, hogy Isten igéjét terjesszék a helyi lakosság között és megtalálják mentorukat, Cristóvão Ferreirát (Liam Neeson), akiről az a hír járja, hogy kínzás hatására megtagadta hitét.
Az ifjú jezsuita, Sebastião Rodrigues (Andrew Garfield) és társa, Francisco Garrpe (Adam Driver) a szamurájok kegyetlen és egzotikus világával találja szemben magát, ahol egészen más szabályok érvényesek, mint a keresztény Európában. Rodriguest megrendítik a látottak, háborgó lelke válaszokat követel Istentől. Miközben megpróbálja kideríteni, mi történt Ferreirával, olyan megpróbáltatásokban lesz része, amely nem csak sziklaszilárdnak vélt hitét, de az életét is veszélybe sodorja. (Freeman Film)
(BéBé)
 
2017. 03. 17. 09:17 

A zseniális jelző sose volt még ennyire kevés! Attól féltem a megtekintése előtt, hogy 2,5 óra az nagyon hosszú és hogy fogjuk bírni. De fel se tűnt, hogy letelt. A történet odaszegezett a székhez és a filmvászonhoz. Garfield és Driver is kiválóan hozták a szerepüket. Scorsese pedig megtalálta balanszt abban, hogy hogy készítsen egy olyan filmet, amely nem akar meggyőzni semmiről, hanem bemutat egy eseménysort, amely során kérdéseket vet fel, amelyeken érdemes elgondolkozni. Érdemes megnézni és elmélkedni rajta! Lélekig hatoló film!

 
2017. 03. 17. 17:22 

Zseniális film, nem könnyű, cseppet sem az, de nagyon megéri. Scorsese egyszerűen nem tud hibázni... Adam Driver és Liam Neeson pedig akkorát játszik, hogy öröm volt nézni. Készüljetek fel, hosszú utazás lesz, de minden perce tartogat valamit.

 
2017. 08. 17. 12:46 

Liam Neeson mindig nagyon eredetin és élethűen tudja hozni a karakterét de talán ez az egyik legjobb filmje amit láttam. Nem volt unalmas perc és ez ritkaság. Nagyon oda voltam érte.

Liam Neeson
Andrew Garfield
Martin Scorsese
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Liam Neeson
Andrew Garfield
Liam Neeson
Ciarán Hinds
Adam Driver
Adam Driver
Adam Driver
Andrew Garfield
Adam Driver
Adam Driver
Andrew Garfield
Martin Scorsese
Adam Driver
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Martin Scorsese
Andrew Garfield
Martin Scorsese
Martin Scorsese
Adam Driver
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Liam Neeson
Andrew Garfield
Andrew Garfield
Andrew Garfield
 

A legjobb operatőri munkáért jelölték Oscar-díjra a filmet, azonban nem kapta meg azt.

(GedyPapa)
 

Még ma is csak a japánok alig 1%-a katolikus, így még inkább érthető az ellenkezés a vallással szemben.

(GedyPapa)
 

Martin Scorsese 1988 óta szeretné megfilmesíteni a regényt, azonban mindig volt valami, amely miatt késleltette a végső változatot.

(GedyPapa)
Movieaddicts: Némaság
Képsorai közben boldogan konstatálhatjuk, hogy Scorsese színészvezetésből továbbra is klasszisnak számít: Garfield és Driver arcán felfedezett világok ellenállhatatlan pillanatokba sűrűsödnek össze, mely pillanatok betöltik a mozitermet és a gondolatainkat. Katartikus. 9/10
VOX.hu - Némaság
Andrew Garfield remek színésszé érett, ezt a kételyeivel küzdő pap szerepében bizonyítja, de Liam Neeson is tökéletes megtört expapként, Yosuke Kubozuka pedig a nagy Mifune Toshiro szellemét idézi meg a társait folyton eláruló Kichijiro alakjában. Igazi szellemi csemege a Némaság: nehezen emészthető, súlyosan csendes film Scorsesétől, amelyben összefoglalja művészetét. Ezután már, ahogy ő fogalmazott, jöhet a móka: a The Irishman c. gengszterfilm, Robert De Niróval a főszerepben. 85/100
Revizor: MIÉRT HAGYTÁL EL ENGEM?
Andrew Garfield a hit embere, aki a japánok ellenében keresi a keresztények Istenének igazságát – de ez most egy másik fegyvertelen katona. Martin Scorsese először közel három évtizede akarta elkészíteni ezt a filmet, s bár végül súlyos remekművet tett le az asztalra, tökéletesen érthető, miért nem tolongtak nála a finanszírozók. KOVÁCS GELLÉRT KRITIKÁJA.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.