85% 61 szavazat
Simon mágus

Simon mágus

Simon mágus
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
21
Szereplők (21)
3
Képek (3)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Elmesélek egy régi-régi történetet. 1998 Párizs. Már alig emlékszünk milyen is volt. A város, az emberek, a divat, a technika. Egyszerre túl kifinomult és durva, ironikus és vásári. Valaminek a vége, de még semminek sem az eleje. Mint az ókori Róma i.e. 100 körül. Amikor megérkezett oda Simon Mágus, valahonnan a birodalom határvidékeiről... Az egész úgy indul, mint egy rövidhír az esti lapokból. Párizs. Bűneset, semmi nyom. A rendőrség tanácstalan. Ahogy azt titokban sokszor megteszik, egy "extraszenz" segítségéhez folyamodnak. A különleges képességű ember, külföldi, keletről jön és úgy nevezi magát, Simon. Ahogy megérkezik, megjelennek körülötte a csodavárók, a paparazzik, egy tanítvány,… Több

Rendező: Enyedi Ildikó
Forgatókönyvíró: Enyedi Ildikó
Ország: Franciaország, Magyarország
Premier (HU): 1999.10.21.
Andorai Péter
 
2016.09.22 kecsaa

legújabb vélemény

Simon mágus egy igazán remek alkotás, amit a tapasztalatom alapján sajnos igen kevesen ismernek, pedig biztos vagyok benne, hogy sokaknak tetszene. Nem egy szokványos mai film, de nekem az egyik kedvencem.

0
 
2016.09.17 krazucsi

Engem valósággal elvarázsolt ez a film a hangulatával. Tökéletesen megkomponált alkotás, remek színészi játékoknak lehet tanuja a néző. Igazi klasszikus, amit mindenkinek látnia kell.

0