88% 351 szavazat
Sivatagi show

Sivatagi show

Animals are Beautiful People
Filmadatlap
17
Vélemények (17)
6
Szereplők (6)
2
Képek (2)
1
Videók (1)
4
Érdekességek (4)
1
Díjak (1)
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Bafam  

FILMINFÓ

A Sivatagi show egy szenzációs felvételekben bõvelkedõ, furcsán szerkesztett természetfilm, amely Afrika különbözõ területeinek állatvilágát mutatja be. Megismerkedhetünk a Kalahári és a Namíb-sivatagban élõ állatokkal és különleges szokásaikkal.… Több


Rendező: Jamie Uys
Író: Jamie Uys
Szereplők: Paddy O'Byrne
Ország: Dél-afrikai Köztársaság
Premier (HU): 1981.06.25.
 
2024.03.20 Ари Шандор

legújabb vélemény

Még nem is éltem... amikor készült...

...ez csak most konstatáltam. Gyerekként a suliban is levetítették egyszer, meg úttörő táborban is láttam egyszer. És mennyire jó hangulata volt ezeknek a délutáni „moziknak”... VHS, közepes CRT tv távkapcsoló nélkül... :-) A fiammal néztem meg nemrég. Kamasz, de tetszett neki – ami azért a mostani fiatalok körében egy ilyen régi filmtől igen jó teljesítmény. Nagyon jó volt újranézni apaként... Kellemes családi délután kerekedik, ha leültök megnézni egy vasárnap. Ajánlom.

0
 
2022.03.13 JRD

Vicces, tanulságos...

Egy igazi nemcsak ismeretterjesztő, hanem szórakoztató film! Nem véletlenül az a címe, ami. Még gyerekként volt szerencsém moziban látni, és ez az élmény meghatározta a későbbi rajongásomat az ismeretterjesztő filmek iránt. A Sivatagi show tele humorral, vicces jelenetekkel, szinte már mémeknek számító képekkel és remekül a képekhez passzoló zenével. Természetesen ez nem szokványos természetfilm, hiszen az emberi viselkedésre hajazva mutatja be a sivatagi állatok életét, de mégis van mit tanulnunk belőle. Időtálló és rohadt jó! De ahhoz, hogy megértsd, miért is tetszik sokunknak annyira, meg kell hogy nézd! Szóval! Filmre fel, és jó szórakozást!

1
 
2020.08.15 Crystaldeer

régi idők legjobb természetfilmje

Apum egyik kedvenc filmjei közé tartozott, és meg is volt vhs-es kazin, de gyerekként persze nem engedték, hogy megnézzem aztán később már kiment a fejemből. Egy régi lomtalanítás kapcsán találtam meg a kazit, úgy kb 25 évvel később és akkor tudtam, hogy ideje végre megnéznem, főleg hogy mindig is szerettem a természetfilmeket. De hogy őszinte legyek ez tényleg a régi idők legjobb természetfilmje. Egyben vicces is, de ismeretterjesztő, sok hasznos dolgot megtanulhat belőle az ember. Bár kicsit szomorú lettem a végére, nem csak a film cselekménye miatt, hanem mert arra gondoltam, hogy ez mind a 70es években játszódott és vajon manapság mi állja meg még a helyét a filmben bemutatott tájról. Vajon most hogy néz ki az a környék és a mai digitális világ mennyiben változtatta meg a busmanok életét, ha egyáltalán léteznek még igazi busmanok...

1
1
 
2024.01.19 Bafam

Nagyon vicces, halálra röhögtük magunkat... (-: :-)

Felülmúlhatatlan alkotás abból a szempontból, hogy ennél viccesebben állatokat ábrázolni, a flóra és a fauna eltérő és egyben rendkívül különleges viselkedéseit megjeleníteni filmvásznon már-már szinte lehetetlen küldetésnek tűnhet azok számára, akik hasonló film készítésébe vágnák fejszéjüket, legyen az bármennyire is éles. Gyerekkorom óta mindig is szerettem az állatokat, legyenek azok halak, kétéltűek, hüllők vagy emlősök, pókok, ízeltlábúak, rovarok, csigák, medúzák. Éljenek akár földön, vízen, levegőben, föld alatt vagy a meder fenekén az iszapban. Rendkívül széles az élővilág repertoárja, az ökoszisztéma varázslatba ejtő világa. Ez a film, mely besorolása szerint dokumentumfilm, vicces jelenetekben bővelkedik. Be kell hogy valljam, én még ilyen dokumentumfilmet nem láttam, de még hozzá hasonlót sem, amely ily módon mutatja be az állatok világát. Szenzációs, és egyben megunhatatlan is. Nem beszélve a narrációról és az aláfestő zenéről, a jelenetekhez társított hangeffektekről, mely még jobban kihangsúlyozza, mintegy kiemeli a vicces jeleneteket. Ez a film örök darab, bárki nézheti korosztálytól független. Ha megnézed, biztosra veszem, hogy jobb kedved lesz!

1
 
2017.10.03 SzFa

Csodálatos képet fest a sivatagról, a szövegezés meg nagyon vicces. Egyáltalán nem egy unalmas film, mint aminek kinéz elsőre. Megéri megnézni bárkinek, csak ajánlani tudom.

1
 

Több klasszikus zene is felhangzik a filmben. Pl. Brahms, Weber, Csajkovszkij...Szerző: Bafam

#1
 

Jamie Uys, e filmet készítő rendezőnek másik nagy nemzetközi sikerű filmje „Az istenek a fejükre estek”.Szerző: Bafam

#2
 

152,5 km hosszúságú volt az a 36 mm-es nyers filmnegatív, melyből a filmrendezők és a vágók dolgozhattak.Szerző: Bafam

#3
 

A Sivatagi show filmben szereplő jelenetek felvétele majdnem négy évig tartott.Szerző: Bafam

#4