59% 267 szavazat
Spectral

Spectral

Spectral
Filmadatlap
6
Vélemények (6)
27
Szereplők (27)
3
Képek (3)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
2
Filmkritika (2)
Cikkek
Fórum
Lejátszás
kabel  

Hol nézheted

FILMINFÓ

Egy különleges különítménynek szembe kell szállnia a természetfeletti lényekkel, akik átvették az uralmat New York városa felett.

(hp)

Rendező: Nic Mathieu
Író: George Nolfi
Forgatókönyvíró: Ian Fried, Nic Mathieu
Zene: Junkie XL
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Magyarország
Premier: 2016.12.09. | Netflix (2019.08.04.)
 
2024.03.25 fankbringa

legújabb vélemény

Az utolsó erőd

Kabel nagyjából leírt mindent, amit érdemes a filmről elmondani. Olyasmi lett, mint a Csata Los Angelesben, csak itt épp a Budapesti épületeket lövik. Amíg Los Angelesben idegesítő kameramozgásos pörgős akciófilm zajlik, itt normális kameramozgással kiváló cselekményt láthatunk. A katonák rendkívül kemények, de hullanak, mint a legyek. Ez igencsak szokatlan egy amerikai filmben. Szinte már megsajnáltam a tábornokot. A történetben vannak hibák. Például, hogy ha 19 ember menekült meg a 250-ből, akkor hogy a fenébe pakolták fel azt a sok cuccot, amivel jöttek? A lények tudományos leírása nagyon izgalmasan hangzik, de teljesen értelmetlen. Ha egy anyag ennyire le van hűtve, akkor esélyes, hogy túlmelegszik, mielőtt bevethető lenne. Ha a zavaró gondolatokat sikerült elűzni, akkor jöhet a csihi-puhi a láthatatlan gonosz szellemek ellen. A filmben vagy lőnek, vagy töltenek, vagy katonásdit játszanak. Csak az nézze meg, aki szórakoztatónak találja. Kikapcsolódásnak tökéletes.

0
 
2016.12.17 Kaslerka

Ahhoz képest, hogy Netflixes film, szerintem magasan ver 1-2 "agyonhájpolt" mozifilmet. +pont, hogy Magyarországon "játszódik" az egész. :)

2
 
2024.03.12 kabel

Akciófilm Netflix módra

A Spectral nem találja fel a spanyolviaszt, egy egyszerű, egyszer nézhető, egyszer élvezhető, látványos és üres akciófilm ez, ahol az amerikai hadsereg szanaszét lövi kis hazánk fővárosát. Ez a film bebizonyította, hogy Budapest egy dologra tökéletes, és az a lepusztult, háborús helyzet megjelenítése. Elég pár kőrakást elszórni az utcákra, és kész is a a tökéletes posztapokaliptikus háttér. A Spectral remekül használja ezt, és egy egész látványos szellemekkel harcolós, sci-fi akciófilmet produkál, ahol Netflix pénzből szépen robbanásokat és szörny CGI-t kapunk. Lássuk be, ez az egyetlen ok, amiért érdemes ezt a filmet benyomni, azon túl, hogy vicces felismerni a Kálvin teret a csata hátterében. Ez még a John Wick előtti időkből érkezik hozzánk, nem gun fu csatákat látunk, hanem rendes katonai pornót, ahol a legamerikaibbnak és legkatonainak kinéző emberek mindenféle parancsokat ordítanak egymásnak, miközben nyomogatják a ravaszt. De a hangsúly itt a kivitelezésen van, a kameramunka és vizuális effektek nagyon rendben voltak végig. A történetről nem tudok sokat mondani azon túl, hogy azért van, hogy a szellemes akciójelenetek létrejöjjenek, kicsit mint a beszélgetős cutscene-ek a Call of Duty küldetések elején. Nyugodt szívvel skippelheted a nagy részét, úgyis főleg random technológia szavak és üres klisék követik egymást. Sokat ne várj, de egy kis akciónak tökéletes. Plusz pont, ha megtalálod, melyik jelenet játszódik az Izabella utcában!

1
 
2016.12.15 hsanya182

Jó a film elképzelése és az összhatása. Van benne némi fizikai-kémiai eszmefuttatás nem csak egy - küzdelem egy ismeretlen "lény" ellen -. Aki szereti az akciófilmeket, lehet még tecceni is fog neki :)

1
 
2018.11.22 harnas1207

Különleges film. A látványvilág nagyon tetszett, és az ötlet is. Sajnos a sztori menet közben leromlott. Plusz pont a budapesti helyszínekért.

0
 

Néhány filmjelenet a szlovákiai Komáromi erődben volt felvéve.Szerző: alex

#1
 
Értékelés: 7/10
(2016. 12. 11.)
Senki ne várjon tehát óriási mutatványokat vagy maradandó élményt az alkotástól, a Spectral az az egyszerű, erőlködésmentes szórakozás, amelyet a saját súlyuk alatt dülöngélő filmmonstrumok egyre kevésbé képesek megadni. Azaz lehet, hogy hamar elfelejthetjük, de legalább kellemes volt a vele eltöltött idő - ezt pedig a Batman v Supermantől a Suicid... Több
 
Értékelés: 6.5/10
(2018. 12. 07.)
"Volt Einsteinnek egy híres mondása arról, hogy ugyan nem tudja, hogy a harmadik világháborút mivel fogjuk megvívni, de a negyediket egészen biztosan kövekkel és botokkal, ami egy finom utalás rá, hogy az emberiség nagyon komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy hatékony gyilkoló eszközöket találjon ki és a zseni prognózisa szerint ezekkel a fegyver... Több