Játssz egy HTC Desire 620-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Spotlight: Egy nyomozás részletei


(Spotlight)

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

A Spotlight - Egy nyomozás részletei című thrillerben a Boston Globe új főszerkesztőt kap, aki azonnal mozgósítani kezdi a lap újságíróit. Feladatul tűzi ki a firkászoknak, hogy derítsenek fel egy korábbi esetet, mely során gyermekmolesztálással vádoltak meg egy katolikus papot. Az újságíró-stáb megdöbbentő tényekre bukkan a nyomozás során, mely nem csak egész életüket, a lap jövőjét, de Boston városának gondolkodását is nagyban átformálja...

forgalmazza: InterCom

(erare)
2016. 02. 29. 05:07 

A film úgy érzem egyértelműen meghajolt a téma előtt, mert a színészek nem akartak fontosabbak lenni, mint az, amiről ez az egész történet szólt. Éppen ezért a film jelöltségét is inkább ennek tudom be, mint az óriási alakításoknak, mert azok nem voltak. A téma fontos, de a film nem Oscar-díjas, nekem nem az. Egy kicsit lehetett volna ezen még dolgozni.

2016. 06. 08. 17:49 

Igaz történetet alapján készült, remek nyomozós krimi, melyben az újságírók le akarják rántani a leplet egy kényes ügyről. Jól felépített, izgalmas cselekényszálra felfűzött film lett belőle, lekötik a célírányos párbeszédek a figyelmet :) Ajánlom

2016. 07. 14. 19:47 

Baromi jó film! Az elejétől a végéig feszült, végig leköt, egy pillanatra nem ereszti a figyelmed. A kiváló alakítások sora pedig csak hab a tortán.

 

Idáig több mint 300% profitot tudhat magáénak a film, mivel 20 millió volt, és jelenleg 72 millió dolláros bevételnél jár.

(citizenfour99)
 

Az természetes, hogy az egész világ és vele a világsajtó a frissen Oscarral jutalmazott filmekkel és alkotóikkal foglalkozik. Mégis van olyan újság, amitől furcsa a témaválasztás: a Vatikán hivatalos lapja, az Osservatore Romano is címlapjára emelte az Oscar-gálán frissen az év legjobb filmjévé koronázott Spotlight – Egy nyomozás részletei-t (Spotlight, már a mozikban). Az újság vezércikkben méltatta a filmet és alkotóit bátorságukért, azért, hogy témájukul választották a katolikus egyház körüli szexbotrányokat és az eltusolásukra tett kísérleteket. Lucetta Scaraffia újságíró szerint a film nem a katolikusok ellen beszél, hanem párbeszédet kezdeményez. Ez a beszélgetés még az Oscar-átadáson sem szünetelt: a Spotlight egyik producere, Michael Sugar köszönőbeszédében egyenesen Ferenc pápához fordult, hogy felszólítsa: állítsa helyre sokak megrendült hitét. Az cikk a producer felszólítására is válaszolt. Szerinte, a kérés is annak a bizonyítéka, hogy az emberek nagyon hisznek a pápában. (Intercom)

(hp)
 

A filmet annak a vatikáni bizottságnak is levetítették, mely gyerekmolesztálási ügyek feltárására jött létre. A szóban forgó bizottság elnöke, Seán O’Malley bíboros irányította a nyomozást a bostoni ügyben is 2002-ben. A bizottság másik tagja, Peter Saunders a 'kiváló' jelzővel illette a filmet, és azt mondta, hogy minden papnak és katolikusnak látnia kell. Hasonlóan vélekedett a Vatikán Rádió is, mely „lenyűgözőnek” és „őszintének” nevezte a produkciót. (Intercom)

(hp)
Smoking Barrels: Spotlight
Egy árnyalt erkölcsi dráma, amely nem démonizál senkit, ugyanakkor nem is finomkodik, akár a felelősök megnevezéséről, akár a konkrét esetek részleteiről van szó. (9/10)
Movieaddicts: A bűn hálójában
Tisztelettel adózik az újságírás, az újságírók kemény munkája iránt, őszintén meséli el történetét, szájbarágás nélkül fogalmazza meg tanulságát. Igényes, bár lehangoló alkotás. 8/10
VOX: Spotlight
Súlyos téma, pazar forgatókönyv, remek színészek, hibátlan rendezés – távirati stílusban így lehet összefoglalni Tom McCarthy ötödik nagyjátékfilmjét. 10/9
Spotlight: Egy nyomozás részletei - Előzetes (magyar nyelven) Spotlight: Egy nyomozás részletei
Spotlight - Egy nyomozás részletei magyar feliratos előzetes


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.