Játssz három szuper díjért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Spotlight: Egy nyomozás részletei


(Spotlight)

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

A Spotlight - Egy nyomozás részletei című thrillerben a Boston Globe új főszerkesztőt kap, aki azonnal mozgósítani kezdi a lap újságíróit. Feladatul tűzi ki a firkászoknak, hogy derítsenek fel egy korábbi esetet, mely során gyermekmolesztálással vádoltak meg egy katolikus papot. Az újságíró-stáb megdöbbentő tényekre bukkan a nyomozás során, mely nem csak egész életüket, a lap jövőjét, de Boston városának gondolkodását is nagyban átformálja...

forgalmazza: InterCom

(erare)
2016. 05. 25. 22:55 

A filmről szólva a dramaturgia egészen parádés volt. Lám, ki lehet hozni ennyire jó filmet ami 2 órán keresztül egyszer sem keres kitöltőelemeket, hanem halad a storyval. Node kicsit az oscarról: Nem azt mondom, hogy az egész díj elveszti az értékét, mert 100%ig zsidó kezekben van, de egy kicsit elgondolkodtató, hogy az év legjobb filmje rengeteg kiváló /és szerény véleményem szerint ennél jobb / film közül pont ez kapta meg az oscart, a legjobb külföldi film /Saul fia/ pedig szintén a zsidókról szól az oscar véleménye szerint. Nem antiszemita szeretnék lenni, mert egyáltalán nem vagyok és semmi bajom a zsidókkal, csak kicsit túlzásnak tartom az ilyen mértékű propagandahúzásokat.

VvV
2016. 05. 17. 12:58 

Az én figyelmemet végig lekötötte a film, pedig egy elég kényes témát boncolgat. Egyszer mindenképp érdemes megnézni.

2016. 05. 05. 10:24 

színészek nem voltak rosszak, de kiemelkedőek sem. Átalgos film, átlagos embereknek! Nem rossz, egyszer megnézhető!

Mark Ruffalo

mint Mike Rezendes

Michael Keaton

mint Walter 'Robby' Robinson

Rachel McAdams

mint Sacha Pfeiffer

Liev Schreiber

mint Marty Baron

John Slattery

mint Ben Bradlee, Jr.

Brian d'Arcy James

mint Matt Carroll

Stanley Tucci

mint Mitchell Garabedian

Elena Wohl

mint Barbara

Idáig több mint 300% profitot tudhat magáénak a film, mivel 20 millió volt, és jelenleg 72 millió dolláros bevételnél jár.

(citizenfour99)

Az természetes, hogy az egész világ és vele a világsajtó a frissen Oscarral jutalmazott filmekkel és alkotóikkal foglalkozik. Mégis van olyan újság, amitől furcsa a témaválasztás: a Vatikán hivatalos lapja, az Osservatore Romano is címlapjára emelte az Oscar-gálán frissen az év legjobb filmjévé koronázott Spotlight – Egy nyomozás részletei-t (Spotlight, már a mozikban). Az újság vezércikkben méltatta a filmet és alkotóit bátorságukért, azért, hogy témájukul választották a katolikus egyház körüli szexbotrányokat és az eltusolásukra tett kísérleteket. Lucetta Scaraffia újságíró szerint a film nem a katolikusok ellen beszél, hanem párbeszédet kezdeményez. Ez a beszélgetés még az Oscar-átadáson sem szünetelt: a Spotlight egyik producere, Michael Sugar köszönőbeszédében egyenesen Ferenc pápához fordult, hogy felszólítsa: állítsa helyre sokak megrendült hitét. Az cikk a producer felszólítására is válaszolt. Szerinte, a kérés is annak a bizonyítéka, hogy az emberek nagyon hisznek a pápában. (Intercom)

(hg)

A filmet annak a vatikáni bizottságnak is levetítették, mely gyerekmolesztálási ügyek feltárására jött létre. A szóban forgó bizottság elnöke, Seán O’Malley bíboros irányította a nyomozást a bostoni ügyben is 2002-ben. A bizottság másik tagja, Peter Saunders a 'kiváló' jelzővel illette a filmet, és azt mondta, hogy minden papnak és katolikusnak látnia kell. Hasonlóan vélekedett a Vatikán Rádió is, mely „lenyűgözőnek” és „őszintének” nevezte a produkciót. (Intercom)

(hg)
Smoking Barrels: Spotlight
Egy árnyalt erkölcsi dráma, amely nem démonizál senkit, ugyanakkor nem is finomkodik, akár a felelősök megnevezéséről, akár a konkrét esetek részleteiről van szó. (9/10)
Movieaddicts: A bűn hálójában
Tisztelettel adózik az újságírás, az újságírók kemény munkája iránt, őszintén meséli el történetét, szájbarágás nélkül fogalmazza meg tanulságát. Igényes, bár lehangoló alkotás. 8/10
VOX: Spotlight
Súlyos téma, pazar forgatókönyv, remek színészek, hibátlan rendezés – távirati stílusban így lehet összefoglalni Tom McCarthy ötödik nagyjátékfilmjét. 10/9


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.