Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Star Wars IV. - Egy új remény


(Star Wars: Episode IV - A New Hope)
Star Wars IV. - Egy új remény

Tartalom

Egy messzi-messzi galaxisban egy hercegnő (Carrie Fisher), aki titokban a lázadók egyik fontos alakja, a gonosz és sötét úr, Darth Vader fogságába esik, ám előtte még sikeresen elküldenie egy segélykérő üzenetet két droiddal. Az üzenet eljut a címzetthez, aki egyből tudja, hogy mit kell tennie, és magával viszi Luke-ot (Mark Hamill), hogy kiaszabdítsák a hercegnőt és megdöntsték a Galaxis rémuralmáért felelős Birodalmat. Küldetésüket egy piti tolvaj, han Solo (Harrison Ford) és társa, Chewbacca segíti – egy maroknyi jó a hatalmas rossz ellen.
(SódóGA)
 
2016. 04. 28. 21:37 

Még nagyon kicsit voltam amikor láttam. Mindig az az érzés az az idő jut eszembe erről a filmről, hogy mennyire egyedül voltam és csak a filmek tudtak kirángatni a letargiámból. Bár ez sokszor még most is így van sajnos. Minden film kicsit megbent belülről ebben a furcsa és kiszámíthatatlan életben. Furcsa hogy mennyire képes rajongani az ember egy egy filmért.

 
2015. 02. 10. 09:09 

A Csillagok háborúja vitán felül a filmtörténelem klasszikusa. Műfajában mindenre hatással volt, ami utána következett, átformálta az emberek gondolkodásmódját, sosem tudtunk utána úgy tekinteni a csillagokba, mint a filmet megelőzően. Kultuszfilm, örök érvényű sci-fi-űropera, életstílus.

 
2017. 03. 06. 14:25 

Nem túlzás azt mondani, hogy bármennyi idő telik is el de a legjobbak között lesz és marad ez a nagyszerű mű, George Lucas egy olyan világott teremtett és olyan sci-fi filmet hozott elénk olyan storyval amit soha nem fogunk megunni. Nagyszerű remekmű mind a folytatása a karakterek, 70-es években így kivitelezni, elképesztő!!!

Mark Hamill
Harrison Ford
Peter Mayhew
Mark Hamill
Carrie Fisher
 

Darth Vadert 3 színész játszotta el. A hangját James Eral Jones adta, a végén az arc az Sebastian Shawhoz fűzödik és a test pedig David Prowse.

(Laca92)
 

Yoda jellegzetes külső vonásait Albert Einsteinről mintázták.

(Laca92)
 

A Cantina bár jelenetében több lényt is kicseréltek a film digitalizálásakor.

(Scramananga)
Smoking Barrels: Csillagok háborúja
Némiképp tehát saját folytatásai miatt is tűnik kissé gyerekcipőben járó darabnak a mű, ugyanakkor sem történetmesélében, sem világépítésében nem ér el olyan magasságokat, amelyek miatt kiemelkedő darabként lehetne rá gondolni. 7/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.