Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Star Wars IV. - Egy új remény


(Star Wars: Episode IV - A New Hope)
Star Wars IV. - Egy új remény

Tartalom

Egy messzi-messzi galaxisban egy hercegnő (Carrie Fisher), aki titokban a lázadók egyik fontos alakja, a gonosz és sötét úr, Darth Vader fogságába esik, ám előtte még sikeresen elküldenie egy segélykérő üzenetet két droiddal. Az üzenet eljut a címzetthez, aki egyből tudja, hogy mit kell tennie, és magával viszi Luke-ot (Mark Hamill), hogy kiaszabdítsák a hercegnőt és megdöntsték a Galaxis rémuralmáért felelős Birodalmat. Küldetésüket egy piti tolvaj, han Solo (Harrison Ford) és társa, Chewbacca segíti – egy maroknyi jó a hatalmas rossz ellen.
(SódóGA)
 
2015. 01. 23. 14:45 

Csúcs film, akárcsak bármely másik része. :)

 
2015. 02. 10. 09:09 

A Csillagok háborúja vitán felül a filmtörténelem klasszikusa. Műfajában mindenre hatással volt, ami utána következett, átformálta az emberek gondolkodásmódját, sosem tudtunk utána úgy tekinteni a csillagokba, mint a filmet megelőzően. Kultuszfilm, örök érvényű sci-fi-űropera, életstílus.

 
2015. 02. 10. 21:04 

Kedvenc!!! Nagyon sokszor láttam és nem tudom megunni! George Lucas igazán komoly filmet rakott össze, nem véletlenül tett szert ekkora népszerűségre.

Mark Hamill
Harrison Ford
Peter Mayhew
Mark Hamill
Carrie Fisher
 

Darth Vadert 3 színész játszotta el. A hangját James Eral Jones adta, a végén az arc az Sebastian Shawhoz fűzödik és a test pedig David Prowse.

(Laca92)
 

Yoda jellegzetes külső vonásait Albert Einsteinről mintázták.

(Laca92)
 

A Cantina bár jelenetében több lényt is kicseréltek a film digitalizálásakor.

(Scramananga)
Smoking Barrels: Csillagok háborúja
Némiképp tehát saját folytatásai miatt is tűnik kissé gyerekcipőben járó darabnak a mű, ugyanakkor sem történetmesélében, sem világépítésében nem ér el olyan magasságokat, amelyek miatt kiemelkedő darabként lehetne rá gondolni. 7/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.