Játssz egy XBOX 360 500 GB-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Star Wars IV. - Egy új remény


(Star Wars: Episode IV - A New Hope)
Star Wars IV. - Egy új remény

Tartalom

Egy messzi-messzi galaxisban egy hercegnő (Carrie Fisher), aki titokban a lázadók egyik fontos alakja, a gonosz és sötét úr, Darth Vader fogságába esik, ám előtte még sikeresen elküldenie egy segélykérő üzenetet két droiddal. Az üzenet eljut a címzetthez, aki egyből tudja, hogy mit kell tennie, és magával viszi Luke-ot (Mark Hamill), hogy kiaszabdítsák a hercegnőt és megdöntsték a Galaxis rémuralmáért felelős Birodalmat. Küldetésüket egy piti tolvaj, han Solo (Harrison Ford) és társa, Chewbacca segíti – egy maroknyi jó a hatalmas rossz ellen.
(SódóGA)
 
2015. 01. 23. 14:45 

Csúcs film, akárcsak bármely másik része. :)

 
2015. 02. 10. 09:09 

A Csillagok háborúja vitán felül a filmtörténelem klasszikusa. Műfajában mindenre hatással volt, ami utána következett, átformálta az emberek gondolkodásmódját, sosem tudtunk utána úgy tekinteni a csillagokba, mint a filmet megelőzően. Kultuszfilm, örök érvényű sci-fi-űropera, életstílus.

 
2015. 02. 10. 21:04 

Kedvenc!!! Nagyon sokszor láttam és nem tudom megunni! George Lucas igazán komoly filmet rakott össze, nem véletlenül tett szert ekkora népszerűségre.

Mark Hamill
Harrison Ford
Peter Mayhew
Mark Hamill
Carrie Fisher
 

A Cantina bár jelenetében több lényt is kicseréltek a film digitalizálásakor.

(Scramananga)
 

A film bemutatója előtt, Lucas megmutatta a filmet néhány más rendezőnek. Sokan, köztük Lucas is úgy gondolták, hogy borzalmas film. Brian de Palma azt mondta, ez minden idők legrosszabb filmje. Egyedül Steven Spielberg hitt a sikerben.

(Scramananga)
 

Luke Skywalker eredeti neve Luke Starkiller volt.

(Scramananga)
Smoking Barrels: Csillagok háborúja
Némiképp tehát saját folytatásai miatt is tűnik kissé gyerekcipőben járó darabnak a mű, ugyanakkor sem történetmesélében, sem világépítésében nem ér el olyan magasságokat, amelyek miatt kiemelkedő darabként lehetne rá gondolni. 7/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.