Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Stefan Zweig - Búcsú Európától


(Stefan Zweig: Farewell to Europe)
Stefan Zweig - Búcsú Európától

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

Stefan Zweig hírnevének csúcspontján, 1936-ban emigrációba kényszerült. Egyik percről a másikra elvesztette hazáját és ettől kezdve képtelen volt újra otthon érezni magát a világban. A film egy menekült története – egy hajdani menekülté, aki ma a világ egyik legtöbbet olvasott németnyelvű írója. „Úgy vélem, hogy az útlevelek és az országhatárok egyszer majd a múlté lesznek. Kétlem ugyanakkor, hogy ezt mi magunk még megérnénk.” – fogalmazza meg reményeit Európa jövőjéről Zweig, akinek Sakknovella című, magyar nyelven megjelent legnépszerűbb írása már az emigráció éveiben született.(Mozinet)

(BéBé)
 
2017. 03. 23. 17:39 

Szép, szívhezszóló mozi, amire egész biztosan nem a tempója miatt fogunk emlékezni, vagy talán mégis? :) Viccet félretéve , kellő nyitottság mellett ez a film igen mélyre tud hatolni.

 
2017. 03. 25. 15:59 

Ismertem Stefan Zweig munkásságát, de nem gondoltam volna, hogy ilyen jó és erős sztori húzódik meg mögötte. Ez a film úgy ahogy van az alakításokkal, rendezéssel együtt engem levett a lábamról.

 
2017. 03. 24. 02:27 

Engem nem sikerült meggyőznie ennek a filmnek. Premier előtt láttam, de majd elaludtam rajta. Nem tudnám sorolgatni a hibáit, mert rendben van ez, de nagyon nem nekem találták ki. Ettől másnak még lehet jó, szerintem nézz bele az előzetesbe, kb olyan az egész film is.

Josef Hader
Barbara Sukowa
Josef Hader
Josef Hader
Aenne Schwarz
Josef Hader
Charly Hübner
Josef Hader
Josef Hader
Matthias Brandt
Josef Hader
Barbara Sukowa
Josef Hader
Josef Hader
Josef Hader
Josef Hader
Aenne Schwarz
Josef Hader
 

Stefan Zweig számos művét filmesítették már meg. Ezek: Angst – Die schwache Stunde einer Frau (1928), Huszonnégy óra egy asszony életéből (1931, 1952, 1968, 2001), Égő titok (1933), Ámok (1934), Marie Antoinette (1938), Sakknovella (1960), Clarissa (1998), Levelek egy ismeretlentől (2001).

(hp)
 

Stefan Zweig élete ihlette A Grand Budapest Hotel (2014) című filmet.

(hp)
 

Stefan Zweig osztrák író, költő, műfordító 1881. november 28-án született Bécsben, és 1942. február 22-én hunyt el Brazíliában, Petrópolisban.

(hp)
Movieaddicts: Stefan Zweig - Búcsú Európától
A Stefan Zweig: Búcsú Európától tempója végig egyenletes, nem siet sehová, mégsem lesz lassú vagy unalmas. Csendes megemlékezéshez ez illik. 7/10
VOX.hu - Stefan Zweig - Búcsú Európától
Aki Stefan Zweig személyiségének mélységeihez, vagy a műveinek forrásvidékéhez akar közelebb kerülni, az csalódni fog: a meglehetősen száraz elbeszélői stílus végig a külső szemlélő pozíciójában tart minket, és a filmvégi tragikus események is inkább a sokkoló hirtelenségükkel, mint a kiváltott érzelmekkel hatnak — Zweig vonatkozó művei, például a Sakknovella említése a filmben pedig inkább afféle kötelező körnek tűnik csak. 65/100


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.