Játssz egy Akai házimozi rendszerért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Steve Jobs


(Steve Jobs)
Steve Jobs

Tartalom

Steve Jobs filmtartalom:

Szenvedélyének és találékonyságának köszönhetően a digitális korszak úttörője lett, azonban a technológiai forradalomra való törekvése nem volt áldozatmentes. Elhivatottsága családjára és önnön egészségére is kihatott. Egy leleplező film a modern idők zsenijéről, Steve Paul Jobsról és a digitális forradalom műhelytitkairól. A történet három ikonikus termékbemutató köré épül fel, egészen az 1998-as iMac prezentációjáig. 

(hp)
2016. 05. 27. 16:52 

Jól összerakott életrajzi dráma, mely bemutatja Steve Jobs-t, az embert.

2015. 11. 17. 20:05 

Nagyon jól megcsinált film, látni, hogy ügyes rendező rendezte. Amit azonnal észrevettem, az a fokozódó zene motívum volt, mindegyik felvonásban más, de mégis hasonló. Ugyanis a film inkább egy színpadi előadásra hasonlít, leginkább a Dogvile-ra emlékeztetett engem. Három felvonás van a filmben, melyek Steve Jobs három terméke bemutatása napján játszódnak. A rendező a forgatókönyviróval ebbe a három napba eléggé ügyesen beleillesztette az összes fontos eseményt. Ami engem leginkább iritált, az a Steve Jobs személyisége volt - ha valóban ilyen piszok volt lányához és a környékéhez, akkor nem érdemli meg annyi ember elismerését. Az hogy, valami Ipod-ot és Imac-ot talált fel, azt az emberiség nagyon hamar ejfelejti. Ugyanúgy mint most is arra emlékezünk nagy nehezen, aki az első ENIAC számítógépet csinálta - de azt, hogy ki találta föl az első PC-t, már nem.

P.S.: Kate Winslet szerepe bizonítja, mennyit csinál egy nővel a szép öltözék és a smink.

2016. 03. 11. 02:50 

A világ legönzőbb, legegoistább, kontroll mániás magát Istennek képzelő embere Steve Jobs. Sajnos a valódi dráma csak morzsákban, ha úgy tetszik, bitekben és nem pedig terrabyte-okban mérve van jelen a filmben. A kiabálás és az erőltetettség még nem jelenti azt, hogy egy bizonyos nézőpontból, adott technikával bemutatott jelenet, ugyanazt ismételve 2 órán át, drámai és értékelhető filmet fog eredményezni. Főleg, ha mellékszereplőkkel (pl. Jeff Daniels vagy @Seth Rogen) újrajátsszák, mert Kate és Michael halálra untatna. Mindeközben várhatunk az új termék bemutatójára, ami csak egy illúzió, jól marketingelt, ügyesen becsomagolt valami, akár csak maga a film.

Az apróbb, értékelhető drámai szösszenetek jobban el voltak rejtve, mint amennyi jelentéktelen, felesleges apró, mégis valamit számító mozzanatot kaptunk, hiába lett (félig-meddig) megmagyarázva. Sajnos csalódás volt a film, leginkább Michael Fassbender és Kate Winslet részéről. De hiába próbált Danny Boyle összerakni egy jó drámát, új nézőpontból bemutatván az Y generáció által istenített (és Istennek képzelő) személyét, nem sikerült!

Ez az alkotás mínusz pont mindenkinek, aki csak részt vett benne! Nagyjából olyan, mint a Microsoft részéről a Vista nevezetű operációs rendszerük!

 

Az első Macintosh számítógép 1984-ben került a piacra. A termék reklámját, melyet maga Ridley Scott rendezett, a Super Bowl szünetében mutatták be először.

(hp)
 

Kate Winslet a film bemutatásának évében ünnepelte negyvenedik születésnapját. A színésznő elmondása szerint nem bánt meg semmit, és úgy véli, mindent kihozott az elmúlt négy évtizedből.

(hp)
 

Kate Winslet a The Wall Street Journal Magazine-nak adott interjújában elárulta, hogy korábban kapott Oscar-díját házának illemhelyében tartja.

(hp)
ART7: Életrajzi film, másképp
Aaron Sorkinnak sikerült Steve Jobs örökségéhez méltóan innovatív életrajzi filmet írnia, nem is lehet elvitatni tőle a legjobb forgatókönyvért járó Golden Globe-ot.
Movieaddicts: Az Alma nem esik messze a fájától
Érezhető, hogy csak a felszín mögé nyerhetünk bepillantást, hogy igazából mi van belül – nos, ahhoz nemes egyszerűséggel hozzáférés megtagadva.
Filmtrailer: Zárt rendszer
z idén el vagyunk kényeztetve a formabontó produkciók terén, míg A visszatérő izgalmas vizuális megoldásaiban, addig a Steve Jobs-film sztorijában található meg a kísérleti jelleg: a címszereplő 3 ikonikus termékbemutatója kulisszái mögé kalauzol el. Hogy lehet ebből érdekes, mi több, pörgős filmet készíteni? Úgy, hogy rendezőként Danny Boyle vezényel, s a keze alá a “szózsonglőr” Aaron Sorkin asszisztál. Mert valakinek ugye a zenekaron is kell tudnia játszani!


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.