71% 57 szavazat
Symphony No. 42

Symphony No. 42

Symphony No. 42
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
4
Szereplők (4)
6
Képek (6)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Két jegesmedve ül kempingszéken a folyóparton, és horgásznak, majd lövés dördül el. Egy nő élő rókát hord a nyakában stólaként. Beleszippant cigarettájába, kifújja a füstöt, majd minden elvörösödik. Két néni vár a zebránál a zöldre, az egyik izgatott kiskutyát tart pórázon, a másik elővesz egy ollót, és elvágja a pórázt. A kutya elszalad – vége a történetnek, jöhet a következő kép. Egy vörös fürdőruhás nő nyírja a gyepet, előtte a fűben egy levegőért kapkodó delfin fekszik. Az erdő visszatérő helyszín, amely már nem nyújtja egy menedék ígéretét. A Symphony no. 42 a Berlinálé versenyprogramjába is beválogatott, MOMÉ-n készült animációs diplomafilmje egy… Több

Rendező: Réka Bucsi
Forgatókönyvíró: Réka Bucsi
Ország: Magyarország
Premier (HU): 2014.07.31. | Filmio (2023.08.17.)

Hol nézheted

 
2024.01.18 kabel

legújabb vélemény

Róka móka

A Symphony No. 42 egy remek animációs rövidfilm, mely pont eléggé viccesen abszurd, hogy befogadható és emlékezetes maradjon. Története nem igazán van, inkább komikus szituációk sorozata egy többnyire koherens üzenettel. Nem közhelyes, de nem is igényel negyvenoldalas analízist, mint más hasonló jellegű kisfilmek, és nem azzal állsz fel a moziban, hogy fogalmad sincs, mit jelentettek az absztrakt képek. Szerintem a Symphony No. 42 hatása kicsit abban is rejlik, hogy nagyon szépen illeszkedik ilyen animációs filmes fesztivál környezetbe, mert a struktúrája egy az egyben olyan, mint sok kisfilmet nézni egymás után. Ehhez nyilván az is kell. hogy látványa és hangutómunkája szép legyen, de mindkét fronton kiváló a film. A MOME-s pasztell színek, textúrák és karaktertípusok nyilván le sem tagadhatók, és az egyetem karakterjegyei itt is nagyon erős bélyeget nyomnak a látványra. Sajnos a MOME keze nyoma néha kicsit túl erősen átüt ezeken a filmeken, ami alapvetően oké lenne, de sok animációs egyszerűen nem tud ebben a stílusban szépet alkotni. Bucsi Réka nem ezt a kategóriát képviseli. Mindenképp egy remek kisfilm ez, egy egyszerű, de könnyen érthető üzenettel.

0
 
2023.08.30 Fikatours_blogger

Bármi is az üzenet, nem tudtam dekódolni

Az volt az érzésem, mintha a szerzőt egy pszichiáter kérte volna meg, hogy rajzoljon valamit. Mivel nem vagyok pszichiáter, nem tudom eldönteni, hogy az illető beteg, vagy nagy művész.

0
 
2016.02.19 bbozsi

Érdekes, megragadó képek, jó gondolatokat ébreszt, de mindenkinek mást, és senkinek nem azt, mint az alkotóknak az biztos. Mindenképp érdemes megnézni, fülhallgatóval, a hangok nagyon fontosak.

0
 
2015.12.28 Niki19

Rövidnek, tényleg elég rövid lett. Bár az animáció nekem eléggé tetszett. Kikapcsolódásnak tökéletes. Csak ajánlani tudom. Nem hosszú, így egy rövid ebédidőben is meg lehet nézni.

0