73% 60 szavazat
Szemközti ablak

Szemközti ablak

La finestra di fronte
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
16
Szereplők (16)
14
Képek (14)
1
Videók (1)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Giovanna, bár még mindig nagyon fiatal, 9 éve ment hozzá odaadó férjéhez, Filippóhoz. Egész nap egy üzemben dolgozik, neveli két gyermeküket, mellékesként süteményeket süt egy kávézónak, így jókora felelősség nehezedik a vállára. Egyik este a csupa jóindulat Filippo egy emlékezetét vesztett, eltévedt idős úrral állít haza. Giovanna nem örül az újabb tehernek, de kényszerűségből egyre több időt tölt a férfival, s lassanként felfedi eltemetett múltjának megdöbbentő titkait... Miközben férje szelídsége egyre jobban irritálja, az ideális férfiról alkotott fantáziáit a szemközt lakó jóképű, rejtélyes szomszédra vetíti ki, akit abban a reményben figyel, hogy némi izgalmat csempésszen az életébe.

Rendező: Ferzan Ozpetek
Forgatókönyvíró: Ferzan Ozpetek, Gianni Romoli
Ország: Egyesült Királyság, Olaszország, Törökország, Portugália
Premier (HU): 2004.01.08.
 
2019.01.16 kristoftoth21

legújabb vélemény

Alapvetően egy érdekes film amiben sok kérdés merül fel szerelmről, barátságról stb.. Néhol kissé betegesnek tűnt nekem. Egyszer viszont meg lehetett nézni. Jószívűen 7/10.

1
 
2015.08.21 Dracule

Ritka pörgős és ritka akció dús film, az unalom messze elkerült szerencsére. A történettel, amit írtak egész jól átadja a hangulatot. Erős alkotás. Ezzel a filmmel nem lehet betelni.

1
 
2015.08.16 doffy_joka

Ez az a film volt, amire azt mondom, hogy nem. Tudom sokak nem értették, de számomra nem adta át azt, amit másoknak ezek szerint igen. A szereplőkkel nem lett volna semmi gond, számomra a sztori volt az, ami nem jött át.

1

A film összbevétele 541 682 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Érdekességként lehet megemlíteni, például hogy Mezzogiorno és Nigro a saját nevével játszotta a filmet. Massimo Girotti a film bemutatója előtt egy hónappal, 2003. január 5-én szívinfarktusban meghalt, ezért a cselekmény végét a főhősnő már csak meséli.Szerző: mrarizona

#2