72% 30 szavazat
Szerelem csütörtök

Szerelem csütörtök

Szerelem csütörtök
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
16
Szereplők (16)
4
Képek (4)
Videók
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Aki egyedül él, annak nagyon fontos, hogy legyen kihez szólnia. Megteszi ezt egy cica, egy kutyus, vagy akár egy papagáj is. Értelmet ad a mindennapoknak az, hogy önmagán kívül gondoskodik még "valakiről". Ám a madár egy napon eltűnik, és Mikuláschné hirdetést ad fel az újságban. Éva és Árpi fiatal házasok, akik lakás híján csütörtökönként az ifjú férj kamionjában randevúznak. Jó megoldásnak tűnik hát, hogy ingyen szobához jussanak, egy papagáj megtalálásával. Árpi szervezőzseni kollégája, Máró az egész fuvaros szakmát mozgósítja, és már a fél város a madarat keresi. A madár végül megkerül, majd újra elröppen, a nagy igyekezet azonban meglágyította a néni szívét, és egy ál-Rezsőkéért Árpiéknak adja a szobát.

Rendező: Fejér Tamás
Forgatókönyvíró: János Gantner, Moldova György
Ország: Magyarország
Premier (HU): 1959.08.20.
 
2020.09.21 Lakos

legújabb vélemény

Elsőre tetszett

Aki abban a korban már élt, az is más szemmel nézi. Mindenesetre egészen jópofa film! És némi kihagyással meg lehet másodszor is nézni. Vicces ahogy Kibédi tanítgatja a madarat „Csütörtökön érkezem STOP” és a madár a kellő pillanatban egész mást mond. Nos! Az is bizonyos, hogy mindenki nem értheti a filmet :-)

0
 
2014.11.23 tamas84

Szerintem egy rettenetesen ostoba sztori, és a hihetetlenül sok bénázás keveréke, és biztosan szörnyen akarhatott valami lenni, de nem lett...

0
 
2019.10.31 DóRi

Nagyon kedves és szerethető darab. A szocialista glamúr összes jelét magán hordozza. Egyébként szinte mindenben felveszi a versenyt a korabeli amerikai filmekkel. Kivéve talán a technikát. Igazi színészparádé is, nem mellesleg.

0
 

Főszereplő Zenthe Ferenc, Takács Mária, Pécsi Sándor, Somogyi Erzsi.Szerző: seamandarin

#1